Jachtopziener Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jachtopziener? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jachtopziener. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jachtopziener wordt.

 

Wat is een Jachtopziener?

Als Jachtopziener werk je vaak in dienst van de politie. Je hebt een jachtveld onder je hoede dat je bewaakt en waarvan je de wildstand monitort.  Je bent bekend met de aanwezige fauna en hebt gedeeltelijk de taken die een boswachter ook heeft.

Je bent belast met de bescherming van de jachtbelangen en het toezicht houden op de naleving van jachtbepalingen. Je kijkt dus als Jachtopziener of de wetten die er zijn rondom de jacht worden opgevolgd. Wetshandhaving is een politietaak weggelegd en daarom zijn Jachtopzieners vaak ook Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Zijn hebben dus opsporingsbevoegdheid en dragen in enkele gevallen een wapen.

De verdere taken van de Jachtopziener zijn afhankelijk van de werkgever en het gebied. Te denken valt aan visserijcontrole, assistentie bij aanrijdingen met wild, milieuproblemen, publieksbegeleiding, schadebestrijding en bijvoorbeeld als specialist de politie assisteren.Wil je werken als Jachtopziener?

Werk je al als Jachtopziener en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jachtopziener worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jachtopziener, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jachtopziener in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jachtopziener
 • Jager
 • Medewerker Beheersorganisatie
 • Leidinggevende
 • Politie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1720 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jachtopziener

Wat verdient een Jachtopziener?

Wat je precies zal verdienen als Jachtopziener is moeilijk te zeggen. Het salaris zal waarschijnlijk ergens tussen de €1720 en de €2000  liggen en is afhankelijk van de werkgever, leeftijd en ervaring. Tot slot wordt in de salarisbepaling ook rekening gehouden met het precieze takenpakket van de Jachtopziener. Heb je meer verschillende taken of op hoger niveau dan krijg je meer betaald dan bij minder verschillende of minder uitdagende taken.

Salarisschaal Jachtopziener

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Jachtopziener

Er zijn geen vacatures Jachtopziener aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Jachtopziener in werkt.

Meer weten over de sector waar een Jachtopziener in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jachtopziener

Wat is de toekomst van Jachtopziener?

Voor de functie van Jachtopziener zijn maar weinig posities beschikbaar. Voor de verschillende natuurgebieden zijn wel Jachtopzieners nodig, maar meestal zijn dat er een of twee per gebied.

Als je eenmaal als Jachtopziener aan de slag bent kun je groeien door het aantal taken dat je uitvoert uit te breiden. Dat zal meestal inhouden dat je ook binnen een ander natuurgebied aan de slag zult gaan. Je krijgt dan meer verantwoordelijkheden.

Tot slot zou je nog een leidinggevende functie kunnen gaan bekleden binnen de organisatie die de gebieden in beheer heeft.

Baankans Jachtopziener

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Jachtopziener worden: Opleidingen tot Jachtopziener

Wil je Jachtopziener worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Jachtopziener.

Hoe word je een Jachtopziener? 

De minimale opleidingseis voor de functie van Jachtopziener is de opleiding tot Buitengewoon Opsproringsambtenaar.

Deze studie is op MBO niveau en duurt ongeveer tien dagen, verspreid over verschillende dagen en dagdelen. Tijdens deze opleiding komen onder andere recht, materieel recht en strafrecht aan de orde. Uiteindelijk wordt je dan functionaris met opsporingsbevoegdheid.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Jachtopziener

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Werken als BOA? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Thuisstudie
Werken als BOA? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Thuisstudie
Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
Een buitengewoon opsporingsambtenaar is een functionaris met opsporingsbevoegdheid. Deze functionarissen zijn bijvoorbeeld werkzaam als jachtopziener of boswachter, als parkeerwachter of medewerker van de arbeidsinspectie, of als sociaal rechercheur of leerplichtambtenaar. …
Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)

Omscholen of doorgroeien tot Jachtopziener

Als je Jachtopziener wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Jachtopziener zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Jachtopziener

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Jachtopziener?

Competenties en Vaardigheden Jachtopziener

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Jachtopziener nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Jachtopziener nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Jachtopziener

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Persoonlijkheid van een Jachtopziener

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Jachtopziener. Als Jachtopziener wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Jachtopziener:


zie volledige beschrijving persoonstype Jachtopziener

Vakkennis voor een Jachtopziener

Het is voor een Jachtopziener ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Jachtopziener zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Jachtopziener

Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Werken als BOA? Kies deBOA opleiding (Buitengewoon Opsporingsambtenaar)Een buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning

Werkervaring Jachtopziener

Het is voor een startend Jachtopziener die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Jachtopziener is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Boswachter, Jager .

Iets anders leren?

Is Jachtopziener het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Jachtopziener

Met wie werkt een Jachtopziener samen? 

Als Jachtopziener zul je meestal rapporteren aan een leidinggevende die behoort tot de organisatie die het betreffende natuurgebied in beheer heeft. Daarnaast krijg je met medewerkers van die organisatie te maken waaronder andere Jachtopzieners. Voor grotere natuurgebieden worden vaak meerdere Jachtopzieners ingesteld en dan is samenwerking wel vereist.

Aangezien een Jachtopziener BOA is zal je ook met politiemensen in aanraking komen wanneer een situatie dat vereist. Bijvoorbeeld wanneer mensen de regels overtreden.

In de dagelijkse werkzaamheden heb je te maken met het natuurgebied en alles wat daarin leeft, maar ook met de bezoekers en jagers. Je houdt hen in de gaten en kijkt of zij geen wetten overtreden.

Tot slot kun je in het natuurgebied met medewerkers uit de bosbouw in contact komen.


 • Jachtopziener
 • Jager
 • Medewerker Beheersorganisatie
 • Leidinggevende
 • Politie
Jachtopziener


Organisaties waar een Jachtopziener werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jachtopziener meestal werkt.

Waar werkt een Jachtopziener?

Het beheer van gebieden is eigenlijk nooit een taak van profit bedrijven. Als het niet onderdeel is van een gemeente dan in ieder geval van een natuurbeschermingsorganisatie. Als Jachtopziener maak je dus deel uit van de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Jachtopziener

Waar kun je het beste werken als Jachtopziener? Hieronder vind je de best door de Jachtopziener beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jachtopziener.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jachtopziener:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jachtopziener.

Welke competenties heeft een Jachtopziener nodig?

Een Jachtopziener heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jachtopziener

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jachtopziener passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jachtopziener nodig? 

Voor de taken van de Jachtopziener die gerelateerd zijn aan politiewerk is het goed om gezag uit te stralen. Als mensen je accepteren als autoriteit en geneigd zijn op te volgen wat je van ze vraagt zal dit in bepaalde gevallen conflicten voorkomen en de uitvoering van werkzaamheden vergemakkelijken (Baas).

Daarnaast heeft de Jachtopziener veel taken die te maken hebben met het in de gaten houden van de fauna en het naleven van wetgeving. Dat betekent dat een jachtopziener opmerkzaam moet zijn en objectief naar de dingen moet kunnen kijken om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Jachtopziener


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jachtopziener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jachtopziener

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jachtopziener

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jachtopziener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jachtopziener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jachtopziener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jachtopziener. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jachtopziener iets voor je?

Zou je graag Jachtopziener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jachtopziener bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jachtopziener

karl

ik zou het beroep willen leeren maar is hier nog een toekomst voor 

Ronald honcoop

ik ben benieuwd ofdat er nog functie´s als jachtopziener zijn in de regio waalwijk graag zou ik hier iets over horen alvast bedankt R.Honcoop

Ronald honcoop

ik ben benieuwd ofdat er nog functie´s als jachtopziener zijn in de regio waalwijk graag zou ik hier iets over horen alvast bedankt R.Honcoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar