Jachtopziener Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jachtopziener? Lees de functieomschrijving.

Als Jachtopziener werk je vaak in dienst van de politie. Je hebt een jachtveld onder je hoede dat je bewaakt en waarvan je de wildstand monitort.  Je bent bekend met de aanwezige fauna en hebt gedeeltelijk de taken die een boswachter ook heeft.

Je bent belast met de bescherming van de jachtbelangen en het toezicht houden op de naleving van jachtbepalingen. Je kijkt dus als Jachtopziener of de wetten die er zijn rondom de jacht worden opgevolgd. Wetshandhaving is een politietaak weggelegd en daarom zijn Jachtopzieners vaak ook Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Zijn hebben dus opsporingsbevoegdheid en dragen in enkele gevallen een wapen.

De verdere taken van de Jachtopziener zijn afhankelijk van de werkgever en het gebied. Te denken valt aan visserijcontrole, assistentie bij aanrijdingen met wild, milieuproblemen, publieksbegeleiding, schadebestrijding en bijvoorbeeld als specialist de politie assisteren.

Wil je werken als Jachtopziener?

Werk je al als Jachtopziener en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jachtopziener worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Jachtopziener, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Jachtopziener in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Jachtopziener
 • Jager
 • Medewerker Beheersorganisatie
 • Leidinggevende
 • Politie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1720 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jachtopziener

Wat verdient een Jachtopziener?

Wat je precies zal verdienen als Jachtopziener is moeilijk te zeggen. Het salaris zal waarschijnlijk ergens tussen de €1720 en de €2000  liggen en is afhankelijk van de werkgever, leeftijd en ervaring. Tot slot wordt in de salarisbepaling ook rekening gehouden met het precieze takenpakket van de Jachtopziener. Heb je meer verschillende taken of op hoger niveau dan krijg je meer betaald dan bij minder verschillende of minder uitdagende taken.

Salarisschaal Jachtopziener

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jachtopziener

Op zoek naar een nieuwe baan als Jachtopziener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jachtopziener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jachtopziener vacatures

Boswachter
PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland
Heb jij jouw basis in natuurbeheer? Ben je praktisch, gestructureerd, en hou je van zaken regelen? Ben jij ook nog eens communicatief sterk, flexibel en stressbestendig; houd je van samenwerken, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jachtopziener

Hoe goed is de toekomst voor de Jachtopziener? 

Voor de functie van Jachtopziener zijn maar weinig posities beschikbaar. Voor de verschillende natuurgebieden zijn wel Jachtopzieners nodig, maar meestal zijn dat er een of twee per gebied.

Als je eenmaal als Jachtopziener aan de slag bent kun je groeien door het aantal taken dat je uitvoert uit te breiden. Dat zal meestal inhouden dat je ook binnen een ander natuurgebied aan de slag zult gaan. Je krijgt dan meer verantwoordelijkheden.

Tot slot zou je nog een leidinggevende functie kunnen gaan bekleden binnen de organisatie die de gebieden in beheer heeft.

Baankans Jachtopziener

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jachtopziener worden: Opleidingen tot Jachtopziener

Hoe word je een Jachtopziener? 

De minimale opleidingseis voor de functie van Jachtopziener is de opleiding tot Buitengewoon Opsproringsambtenaar.

Deze studie is op MBO niveau en duurt ongeveer tien dagen, verspreid over verschillende dagen en dagdelen. Tijdens deze opleiding komen onder andere recht, materieel recht en strafrecht aan de orde. Uiteindelijk wordt je dan functionaris met opsporingsbevoegdheid.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jachtopziener

Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
Een buitengewoon opsporingsambtenaar is een functionaris met opsporingsbevoegdheid. Deze functionarissen zijn bijvoorbeeld werkzaam als jachtopziener of boswachter, als parkeerwachter of medewerker van de arbeidsinspectie, of als sociaal rechercheur of leerplichtambtenaar. …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) E-Learning
Werken als BOA? Kies deopleiding Buitengewoon OpsporingsambtenaarEen buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. Je …
Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Thuisstudie
Werken als BOA? Kies deopleiding Buitengewoon OpsporingsambtenaarEen buitengewoon opsporingsambtenaar is officieel erkend en heeft officiële opsporingsbevoegdheid. Je hoeft daarbij niet in dienst te zijn van politie of Koninklijke Marechaussee. Je …
Meer opleidingen Jachtopziener

Weet je nog niet of je Jachtopziener wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jachtopziener of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jachtopziener

Met wie werkt een Jachtopziener samen? 

Als Jachtopziener zul je meestal rapporteren aan een leidinggevende die behoort tot de organisatie die het betreffende natuurgebied in beheer heeft. Daarnaast krijg je met medewerkers van die organisatie te maken waaronder andere Jachtopzieners. Voor grotere natuurgebieden worden vaak meerdere Jachtopzieners ingesteld en dan is samenwerking wel vereist.

Aangezien een Jachtopziener BOA is zal je ook met politiemensen in aanraking komen wanneer een situatie dat vereist. Bijvoorbeeld wanneer mensen de regels overtreden.

In de dagelijkse werkzaamheden heb je te maken met het natuurgebied en alles wat daarin leeft, maar ook met de bezoekers en jagers. Je houdt hen in de gaten en kijkt of zij geen wetten overtreden.

Tot slot kun je in het natuurgebied met medewerkers uit de bosbouw in contact komen.


 • Jachtopziener
 • Jager
 • Medewerker Beheersorganisatie
 • Leidinggevende
 • Politie
Jachtopziener


Organisaties waar een Jachtopziener werkzaam is

Waar werkt een Jachtopziener meestal? 

Het beheer van gebieden is eigenlijk nooit een taak van profit bedrijven. Als het niet onderdeel is van een gemeente dan in ieder geval van een natuurbeschermingsorganisatie. Als Jachtopziener maak je dus deel uit van de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Jachtopziener

Waar kun je het beste werken als Jachtopziener? Hieronder vindt je de best door de Jachtopziener beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jachtopziener.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jachtopziener:

Welke competenties heeft een een Jachtopziener nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Jachtopziener

Wat voor persoonlijkheid heb je als Jachtopziener nodig? 

Voor de taken van de Jachtopziener die gerelateerd zijn aan politiewerk is het goed om gezag uit te stralen. Als mensen je accepteren als autoriteit en geneigd zijn op te volgen wat je van ze vraagt zal dit in bepaalde gevallen conflicten voorkomen en de uitvoering van werkzaamheden vergemakkelijken (Baas).

Daarnaast heeft de Jachtopziener veel taken die te maken hebben met het in de gaten houden van de fauna en het naleven van wetgeving. Dat betekent dat een jachtopziener opmerkzaam moet zijn en objectief naar de dingen moet kunnen kijken om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Jachtopziener


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Jachtopziener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jachtopziener

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jachtopziener

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jachtopziener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jachtopziener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jachtopziener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jachtopziener. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jachtopziener iets voor je?

Zou je graag Jachtopziener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jachtopziener bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jachtopziener

karl

ik zou het beroep willen leeren maar is hier nog een toekomst voor 

Ronald honcoop

ik ben benieuwd ofdat er nog functie´s als jachtopziener zijn in de regio waalwijk graag zou ik hier iets over horen alvast bedankt R.Honcoop

Ronald honcoop

ik ben benieuwd ofdat er nog functie´s als jachtopziener zijn in de regio waalwijk graag zou ik hier iets over horen alvast bedankt R.Honcoop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar