Jockey Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jockey? Lees de functieomschrijving.

Een Jockey is iemand die, meestal beroepsmatig, bij paardenrennen het paard berijdt. Een Jockey kan in een race ook andere dieren berijden, zoals een kameel, maar een paard is het meest bekend en komt het meeste voor. Het verschil tussen een Jockey en een ruiter is dat een Jockey met extreem korte beugels rijdt en in de stijgbeugels staat in plaats van zit. Ook is een Jockey zo licht mogelijk en meestal klein van postuur. Hierdoor kan het paard de Jockey makkelijker dragen en sneller rennen.

Jockey zijn is een risicovol beroep. Door de korte stijgbeugels kan een Jockey makkelijk vallen en zo zware blessures oplopen. Een Jockey rijdt dan ook altijd met een veiligheidscap, bril en beschermende kleding. Ook het op gewicht blijven, is soms een zware opgave voor een Jockey. Eetstoornissen komen dan ook geregeld voor.

Jockeys zijn meestal niet vast in dienst, maar worden ingehuurd door paardentrainers. De Jockey rijdt het paard dan tijdens de races. Een Jockey begint vaak door de renpaarden te trainen en groeit zo door tot Jockey en mag dan uiteindelijk ook echt races gaan rijden.

Wil je werken als Jockey?

Werk je al als Jockey en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jockey worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Jockey, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Jockey in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jockey

Wat verdient een Jockey?

Omdat een Jockey meestal niet vast in dienst is, is het loon afhankelijk van het aantal races. De jockey krijgt per race loon uitbetaald en ontvangt vaak ook nog een deel van het eventuele prijzengeld.

Salarisschaal Jockey

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jockey

Op zoek naar een nieuwe baan als Jockey? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jockey. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Jockey vacatures

Master Class Chauffeur Autotransport Koopman
FYGI
Altijd al chauffeur autotransport willen worden maar nog geen ervaring als chauffeur autotransport? Dan is het nu je kans!Ben jij chauffeur en heb jij je CE rijbewijs? En wil je …
Betaalde opleiding: Master Class CE Chauffeur Autotransport
FYGI
Altijd al chauffeur autotransport willen worden maar nog geen ervaring als chauffeur autotransport? Dan is het nu je kans! Ben jij chauffeur en heb jij je CE rijbewijs? En wil je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jockey

Hoe goed is de toekomst voor de Jockey? 

Paardenraces bestaan wel in Nederland, maar worden niet op grote schaal georganiseerd. De vraag naar Jockeys is daarom beperkt. Een leerling Jockey kan doorgroeien tot een volwaardige Jockey, maar verder zijn er weinig doorgroeimogelijkheden.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jockey worden: Opleidingen tot Jockey

Hoe word je een Jockey? 

Ervaring is de belangrijkste eis voor een Jockey. Een Jockey begint vaak bij een paardentrainer en gaat dan de renpaarden trainen. Later kan de Jockey aan de slag als leerling Jockey. Om echt races te mogen rijden, moet de Jockey gecertificeerd zijn. Toch zijn er ook races waar leerling Jockeys aan mee mogen doen. Als de leerling Jockey voldoende ervaring heeft opgedaan, kan de leerling Jockey aan de slag als Jockey.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jockey

Meer opleidingen Jockey

Weet je nog niet of je Jockey wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jockey of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jockey

Met wie werkt een Jockey samen? 

In races krijgen Jockeys te maken met andere Jockeys. Ook is er veel contact met de paardentrainer waar de Jockey de paarden voor uitbrengt tijdens de races. De paardentrainer is de werkgever van de Jockey.


Jockey


Organisaties waar een Jockey werkzaam is

Waar werkt een Jockey meestal? 

De Jockey werkt meestal freelance en wordt voor races ingehuurd door paardentrainers. Er zijn maar weinig Jockeys die een vast dienstverband hebben. De paardentrainers hebben de paarden in het bezit of trainen deze voor anderen. De paardentrainer heeft het paard voorbereid op de race en de Jockey moet tijdens de race het maximale uit het paard zien te halen.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Jockey

Waar kun je het beste werken als Jockey? Hieronder vindt je de best door de Jockey beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jockey.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jockey:

Welke competenties heeft een een Jockey nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Jockey

Wat voor persoonlijkheid heb je als Jockey nodig? 

Een Jockey moet klein van postuur en licht van gewicht zijn. Mentaal moet de Jockey bestand zijn tegen druk van buitenaf. Ook is het belangrijk dat de Jockey niet bang is om te vallen en om hard te gaan. Hiervoor moet de Jockey over een portie durf beschikken. Ook moet de Jockey gevoel voor het paard (of een ander dier) hebben.

Bekijk de persoonstypen voor JockeyInterview met een Jockey

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jockey

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jockey

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jockey

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jockey dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jockey belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jockey. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jockey iets voor je?

Zou je graag Jockey willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jockey bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jockey

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar