Juridisch Secretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Juridisch Secretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep juridisch secretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je juridisch secretaresse wordt.

 

Wat is een Juridisch Secretaresse?

Als Juridisch Secretaresse heb je veel met het recht en de wet te maken. Meestal werk je voor een advocatenkantoor of notarieel kantoor (of een combinatie daarvan). Je zorgt dat  juridische documenten zoals brieven, aktes en overeenkomsten in orde zijn. Ook beantwoord je vragen van collega’s, plan je het werk van de juridische medewerkers en heb je veel telefonisch contact met bijvoorbeeld cliënten. Je beantwoordt hun vragen en ontvangt de cliënten. Je bent vaak goed thuis in het juridische specialisme van je werkgever.

Als Juridisch Secretaresse ben je ook bezig met het maken van afspraken met de cliënten (agendabeheer) en regel je bijeenkomsten. Verder verzorg je de afhandeling van in- en externe correspondentie en houd je het archief van het bedrijf waarvoor je werkt bij.



Wil je werken als Juridisch Secretaresse?

Werk je al als Juridisch Secretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Juridisch Secretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Juridisch Secretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Juridisch Secretaresse in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Juridisch Adviseur
  • Advocaat
  • Notaris

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1650

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Juridisch Secretaresse

Wat verdient een Juridisch Secretaresse?

Als beginnend Juridisch Secretaresse verdien je tussen de €1350 en €1500 bruto per maand.  Dit kan oplopen  tot zo’n €1650 bruto per maand en meer, naarmate je meer ervaring opdoet. Ook is je salaris sterk afhankelijk van het type organisatie waarvoor je werkt. Dit geldt ook  voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Die kunnen sterk verschillen tussen de verschillende organisaties. Bij het ene bedrijf heb je bijvoorbeeld wel recht op een auto van de zaak, en bij het andere bedrijf niet. Dit hangt vaak af van de grootte van de organisatie waarvoor je werkzaam bent.

Salarisschaal Juridisch Secretaresse

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.



Vacatures Juridisch Secretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Juridisch Secretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Juridisch Secretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Juridisch Secretaresse vacatures

Junior Juridisch Secretaresse Merkenrecht  - Amsterdam
Meddo Professionals
Sta jij aan de start van jouw carrière en ben je op zoek naar een baan in de juridische ondersteuning waarin je de mogelijkheid krijgt om je verder te ontwikkelen? …
Juridisch Secretaresse
EP92 voor Werk
Voor een advocatenkantoor in Den Haag zijn wij opzoek naar een hooggekwalificeerde (Juridisch) Secretaresse voor minimaal 32 uur in de week. Voor deze functie geldt een salarisindicatie tussen € en …
Juridisch Secretaresse
EP92 voor Werk
Voor een advocatenkantoor in Den Haag zijn wij opzoek naar een hooggekwalificeerde (Juridisch) Secretaresse voor minimaal uur in de week. Voor deze functie geldt een salarisindicatie tussen € . en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Juridisch Secretaresse

Wat is de toekomst van Juridisch Secretaresse?

De vraag naar Juridische Secretaresses groeit; veel bedrijven en organisaties zoeken mensen die hen met juridische werkzaamheden kunnen helpen. Ook komen er veel banen vrij omdat mensen met pensioen gaan.

Met de nodige werkervaring en extra scholing kun je als Juridisch Secretaresse doorgroeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid, zoals managementassistent van een advocaa , notaris, of notarieel medewerker. Vaak heb je voor deze functies nog wel een interne opleiding nodig die je vaak naast je werk volgt.

Baankans Juridisch Secretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Juridisch Secretaresse worden: Opleidingen tot Juridisch Secretaresse

Wil je juridisch secretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Juridisch Secretaresse? 

Om als Juridisch Secretaresse aan de slag te kunnen moet je de MBO opleiding Secretaresse op niveau 3 hebben afgerond, in de richting van Juridisch Secretaresse.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Juridisch Secretaresse

Specialisatie-opleiding: Juridisch Secretaresse P.A. module 4
Juridische secretaresses zijn administratieve professionals binnen de juridische wereld die verantwoordelijk werk zullen verrichten. Voor hen die reeds in het bezit zijn van een basisdiploma secretaresse en zich willen specialiseren …
Beschermingsbewind in de praktijk loc Willemstad - Curaçao
et landelijk Kwaliteitsbureau CBM (Rechtbank Oost-Brabant te ‘s-Hertogenbosch te Nederland) heeft de afgelopen periode bij individuele aanvragen van aankomende bewindvoerders de opleiding van Commodis als passend bevonden. Heeft u affiniteit …
Beroepsopleiding: Secretaresse Personal Assistant
Na een pragmatische Secretaresse opleiding werken in een gespecialiseerde functie Als rechterhand van een werkgever heeft de secretaresse P.A. een zeer afwisselende en verantwoordelijke job. Het secretaressevak is in het …
Basiscursus Arbeidsrecht: het ABC van het arbeidsrecht
Wat houdt het arbeidsrecht in en waarom is het arbeidsrecht zoals het is? Wat is een arbeidsovereenkomst eigenlijk? Wat komt er allemaal kijken bij het aangaan en het eindigen van …
Juridisch Secretaresse
Als juridisch secretaresse fungeer jij als eerste aanspreekpunt van het kantoor of de afdeling. Je staat cliënten en andere betrokkenen te woord en je woont zittingen bij de rechtbank, cliënteninterviews …
Meer opleidingen Juridisch Secretaresse

Weet je nog niet of je Juridisch Secretaresse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Juridisch Secretaresse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen




Netwerk Juridisch Secretaresse

Met wie werkt een Juridisch Secretaresse samen? 

In je werk als Juridisch Secretaresse kom je met veel verschillende soorten mensen in aanraking, afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Het kan zijn dat je werkt met advocaten en notarissen maar ook dat je met hun cliënten contact hebt.


  • Juridisch Adviseur
  • Advocaat
  • Notaris
Juridisch Secretaresse


Organisaties waar een Juridisch Secretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Juridisch Secretaresse meestal werkt.

Waar werkt een Juridisch Secretaresse?

Als Juridisch Secretaresse kun je gaan werken binnen een organisatie met mensen die een juridisch beroep beoefenen, zoals bij de rechtbank of een notaris - of advocatenkantoor. Ook kan het zijn dat je terecht komt bij een groot bedrijf met een juridische afdeling. Een andere mogelijkheid is dat je bij een van de gemeentes of provincies aan de slag gaat en dus werkzaam bent voor de overheid (non-profit).

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Juridisch Secretaresse

Waar kun je het beste werken als Juridisch Secretaresse? Hieronder vind je de best door de Juridisch Secretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Juridisch Secretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Juridisch Secretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Juridisch Secretaresse.

Welke competenties heeft een Juridisch Secretaresse nodig?

Een Juridisch Secretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Juridisch Secretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Juridisch Secretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Juridisch Secretaresse nodig? 

Als Juridisch Secretaresse is het belangrijk dat je behulpzaam bent. Je moet in staat zijn om cliënten met allerlei juridische vraagstukken te woord te staan en hen zo goed mogelijk te assisteren bij het vinden van een oplossing (Loyalist).

Ook is het erg belangrijk dat je ordelijk werkt en dat je gedisciplineerd bent. Je verricht veel administratieve werkzaamheden die allemaal nauwkeurig gedaan moeten worden en moeten kloppen. Discipline is vereist omdat je vaak een grote hoeveelheid werk te doen hebt en ook veel dingen tegelijk moet doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Juridisch Secretaresse


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Juridisch Secretaresse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Juridisch Secretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Juridisch Secretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Juridisch Secretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Juridisch Secretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Juridisch Secretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Juridisch Secretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Juridisch Secretaresse iets voor je?

Zou je graag Juridisch Secretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Juridisch Secretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Juridisch Secretaresse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar