Klinisch Geriater Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klinisch Geriater? Lees de functieomschrijving.

Als klinisch geriater behandel je oudere mensen met vaak ernstige klachten. Deze klachten kunnen variëren van dementie of alzheimer, tot niet goed kunnen lopen of aan slapeloosheid lijden. De klinisch geriater heeft veel contact met de patiënt van de zorginstelling en heeft waar nodig ook contact met de verzorgers van de patiënt. Wanneer er extra informatie nodig is kan de klinisch geriater ook nog de hulp inschakelen van de huisarts van de patiënt of de verzorgende binnen de zorginstelling waar de patiënt woont.

Als klinisch geriater stel je eerst de diagnose van de patiënt waarna er een persoonlijk behandelplan wordt opgezet. Wanneer de klinisch geriater van mening is dat de patiënt aan het juiste adres is, dat wil zeggen, wanneer deze niet doorgestuurd hoeft te worden naar een andere specialist, zal de klinisch geriater door middel van medicatie, bewegingsoefeningen en/of het adviseren van een opname de patiënt zo goed mogelijk hulp verlenen.

Niet alleen is het behandelen van patiënten onderdeel van het werk van een klinisch geriater, ook is het begeleiden en opleiden van de verpleegkundige een belangrijk onderdeel. Mede door de verantwoordelijkheid en de constante verandering in de theorieën e.d. zal de klinisch geriater ook de vakliteratuur bij moeten houden.

Wil je werken als Klinisch Geriater?

Werk je al als Klinisch Geriater en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klinisch Geriater worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klinisch Geriater, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Klinisch Geriater in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Zorginstelling
 • Patiënt
 • Verzorgingshuis
 • Ziekenhuis

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klinisch Geriater

Wat verdient een Klinisch Geriater?

Het salaris van een klinisch geriater hangt af van je dienstverband of eigen praktijk.

Wanneer je onder dienstverband werkt zal het salaris, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek bevatten. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 130.000,- bruto per jaar.
 Dit is exclusief vakantietoeslag van 8% en eventuele toeslagen voor bereikbaarheidsdiensten. Wanneer de klinisch geriater managementtaken op zich neemt krijgt deze daar ook toeslagen over.

Wanneer de klinisch geriater een eigen praktijk begint kunnen de jaarinkomen tussen de 150.000 euro bruto en 250.000 euro bruto liggen. Hier moet dan wel belasting over betaald worden, eigen pensioen regelen, etc.

Salarisschaal Klinisch Geriater

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klinisch Geriater

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klinisch Geriater

Hoe goed is de toekomst voor de Klinisch Geriater? 

Het arbeidsmarktperspectief is positief gezien de vergrijzing van Nederland. Mede hierdoor zal er een constante vraag blijven naar klinisch geriaters. Ook het opzetten van een eigen praktijk creëert mogelijkheden en openingen.

De doorgroeimogelijkheden zijn lastiger gezien er al een aantal jaar gestudeerd is voor dit beroep en er al een behoorlijke top bereikt is. Eventuele leidinggevende rollen/taken kunnen wel nog vervuld worden.

Baankans Klinisch Geriater

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klinisch Geriater worden: Opleidingen tot Klinisch Geriater

Hoe word je een Klinisch Geriater? 

De klinisch geriater zal eerst de WO studie geneeskunde moeten volgen, welke 6 jaar duurt. 3 jaar klinisch en vervolgens 3 jaar praktijkervaring. Na deze bachelor en masterfasen moet er nog een medische specialisatie gevolgd worden voor klinische geriatrie. De weg naar klinisch geriater is een lange studieloopbaan en vele jaren ervaring. Het is belangrijk om goed tegen stress te kunnen en het studieleven goed te kunnen waarderen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klinisch Geriater

Meer opleidingen Klinisch Geriater

Weet je nog niet of je Klinisch Geriater wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klinisch Geriater of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klinisch Geriater

Met wie werkt een Klinisch Geriater samen? 

Het netwerk dat de klinisch geriater heeft ligt aan het feit of deze een eigen praktijk heeft of dat deze werkt in een ziekenhuis. Wanneer deze een eigen praktijk heeft zal de klinisch geriater voornamelijk contact hebben met de huisarts van de patiënt en een eventuele zorginstelling waar de patiënt vandaan komt of naar toe gestuurd moet worden. Wanneer de klinisch geriater in een ziekenhuis of zorginstelling werkt zal deze meer contact hebben met de medewerkers hebben van deze instelling.


 • Huisarts
 • Zorginstelling
 • Patiënt
 • Verzorgingshuis
 • Ziekenhuis
Klinisch Geriater


Organisaties waar een Klinisch Geriater werkzaam is

Waar werkt een Klinisch Geriater meestal? 
 • Huisarts
 • Zorginstelling
 • Ziekenhuis
 • Verzorgingshuis
 • GZ/GGZ

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Klinisch Geriater

Waar kun je het beste werken als Klinisch Geriater? Hieronder vindt je de best door de Klinisch Geriater beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klinisch Geriater.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klinisch Geriater:

Welke competenties heeft een een Klinisch Geriater nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klinisch Geriater

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klinisch Geriater nodig? 

De klinisch geriater moet een romanticus zijn omdat hij veel contact heeft met de patiënten die bij hem langskomen en hij moet daar positief tegenover staan. De klinisch geriater moet een warm gevoel over kunnen brengen naar de patiënten om hun zo gemakkelijker over hun problemen te kunnen laten praten. (Romanticus)

De klinisch geriater moet een levensgenieter zijn omdat hij in de omgang met de patiënten, die vaak van oudere leeftijd zijn, veel pessimisme kan ontvangen. Mede hierdoor moet de klinisch geriater positief zijn en sterk in de schoenen staan. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Klinisch Geriater


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Klinisch Geriater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klinisch Geriater

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klinisch Geriater

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klinisch Geriater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klinisch Geriater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klinisch Geriater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klinisch Geriater. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klinisch Geriater iets voor je?

Zou je graag Klinisch Geriater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klinisch Geriater bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klinisch Geriater

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar