Lakspuiter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lakspuiter? Lees de functieomschrijving.

Als Poedercoater of Lakspuiter heeft een '9 tot 5' (of 07.30-16.30) functie en werkt doorgaans 'binnen'.

De werkzaamheden van een Poedercoater betreffen het voorbereiden van het spuitwerk, het spuiten en het afwerken van het spuitwerk. De voorbereiding begint met het ophangen van de te bespuiten objecten aan haken. Vervolgens worden de objecten verplaatst naar de spuitcabines, alwaar de objecten bespoten kunnen worden met de desbetreffende verfsoort. Om de verf goed te laten harden, wordt het spuitwerk verplaatst naar een oven, waar de verf hard gebakken zal worden. Tot slot dient de medewerker de objecten uit de oven te halen om deze te laten afkoelen, voordat hij/zij deze goederen kan inpakken voor vervoer.

De werkzaamheden van een Lakspuiter kunnen iets uitgebreider zijn. Zo bestaat er voor de Lakspuiter ook de mogelijkheid om verf aan te moeten brengen met een kwast of roller. Deze beschilderde objecten kunnen vaak 'natuurlijk drogen' en behoeven geen 'verharding' in een oven. Soms kan het zo zijn dat er kachels e.d. gebruikt dienen te worden om de harding te bespoeden. Doorgaans bestaan beide spuitfuncties echter uit eenzelfde soort werkzaamheden.

De te bespuiten materialen variëren tussen metaal, hout, beton en kunststof, afhankelijk van de richting waarin de werkgever zich heeft geprofileerd.

Als verfspuiter dien je tijdens de werkzaamheden een mondkapje te dragen ter bescherming tegen de schadelijke gevolgen van verfdampen. Het is daarom van groot belang dat de spuiter zich aan de geldende veiligheidsvoorschriften kan houden, aangezien een afwijking hiervan zou kunnen resulteren in zeer schadelijke ziektes of andere vormen van arbeidsongeschiktheid.

Wil je werken als Lakspuiter?

Werk je al als Lakspuiter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lakspuiter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lakspuiter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lakspuiter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Leidinggevenden
 • Collega Lakspuiters/ Poedercoaters
 • Collega Industrieel Medewerkers
 • De Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lakspuiter

Wat verdient een Lakspuiter?

Primair: De Lakspuiter en Poedercoater verdienen tussen de 1300,- en 1600,- Bruto per maand. Wanneer een 'nieuwe' medewerker na afronding van zijn/haar opleiding begint met werken ligt dit bedrag rond de 1300. Naarmate de medewerker meer ervaring opdoet, zal hij/zij geleidelijk aan meer gaan verdienen.

Secundair: De Arbeidsvoorwaarden voor de Lakspuiter en Poedercoater zijn geregeld in de CAO kleinmetaal. Doorgaans worden er door bedrijven geen 'extra' arbeidsvoorwaarden geleverd, aangezien het werk gedaan kan worden door personen die een korte cursus 'VOM Vakdiploma Poedercoaten' uitgevoerd kan worden. Toch is er ook een MBO-opleiding beschikbaar tot Assistent Industrieel Schilder of Lakverwerker. De Poedercoater ontvangt marktconforme vrije dagen, heeft een mogelijkheid tot het pensioenfonds Metaalbewerking en ontvangt 8 procent vakantieloon.

Salarisschaal Lakspuiter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lakspuiter

Op zoek naar een nieuwe baan als Lakspuiter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lakspuiter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lakspuiter vacatures

Poedercoater
APS Personeelservices
Heb jij affiniteit met meubels en design? Ben jij die nauwkeurige en ervaren Poedercoater? Lees dan snel verder! Ter ondersteuning van de poedercoat afdeling bij onze opdrachtgever in de regio …
Poedercoater
Pro Industry
Wil jij werken in dagdienst tegen goede voorwaarden? Omdat wij opleiding en allround inzetbaarheid op de werkvloer belangrijk vinden kun je meerdere technische opleidingen volgen om jezelf verder te ontwikkelen zodat je …
Poederlakspuiter M/ V
Randstad
Gezocht: poederlakspuiterGaat jouw hart ook sneller kloppen wanneer je producten strak in de lak ziet staan? Als poederlakspuiter ben jij degene die voor een groot deel verantwoordelijk is voor het …
Productiemedewerker poederlijn
Covebo Uitzendgroep
Graag komen wij in contact met mensen die opgeleid willen worden tot Lakspuiter. Je bent onder ander (onder begeleiding van de Lakspuiter A) bezig met:Het bestuderen van de werkplaatsmappen, waarin …
Poedercoater
Actief Werkt! Twello
Ben jij ervaren in het vak van poeder coaten en zoek je een goedbetaalde baan voor langere tijd? We zijn op zoek naar een poedercoater (m/v) die de producten van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lakspuiter

Hoe goed is de toekomst voor de Lakspuiter? 

De Lakspuiter of Poedercoater heeft om zijn/haar beroep uit te oefenen een VOM-diploma of MBO-diploma behaald. De mogelijkheid bestaat voor de gegadigde om door te groeien binnen het bedrijf naar een hogere, aansturende functie waarbij de Lakspuiter bijvoorbeeld leiding zou kunnen gaan geven over een groep spuiters, hiervoor dient wel bijgeleerd te worden. Veelal blijft de Poedercoater of Lakspuiter echter werkzaam binnen dezelfde functie tot zijn/haar pensioen, indien men geen 'carriere-move' maakt.

Wanneer de Lakspuiter niet langer werkzaam zou willen blijven in zijn/haar huidige hoedanigheid bestaat er de mogelijkheid om als regulier Industrieel Productiemedewerker of Bouwvakker werkzaam te worden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om met enige omscholing het beroep van Schilder uit te gaan oefenen.

Door de huidige economische crisis is er veel 'spuitwerk' uitgesteld, aangezien de belangrijkste vragers (De Bouwnijverheid en de Meubelindustrie) redelijk hard worden getroffen. Echter zal er bij een aantrekkende markt ook snel weer een groeiende vraag naar Poedercoaters en Lakspuiters ontstaan, omdat er niet alleen nieuwe producten geleverd dienen te worden, maar vaak dienen er ook 'oude producten' te worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Baankans Lakspuiter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lakspuiter worden: Opleidingen tot Lakspuiter

Hoe word je een Lakspuiter? 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lakspuiter

Meer opleidingen Lakspuiter

Weet je nog niet of je Lakspuiter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lakspuiter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lakspuiter

Met wie werkt een Lakspuiter samen? 

Intern: Doorgaans werkt de Poedercoater of Lakspuiter binnen een onderneming, waar hij/zij nauwelijks in contact komt met 'De Buitenwereld'. Het voornaamste contact zal zowel werk- als sociaal gerelateerd zijn met de leidinggevenden en (in)directe collega's. De Lakspuiter ontvangt opdrachten van zijn/haar leidinggevenden, alvorens deze in samenwerking of individueel uitgevoerd kunnen worden.

Extern: Soms komt de Lakspuiter of Poedercoater in contact met 'De Klant' of 'De Burger'. Dit is echter afhankelijk van het bedrijfsproces van de werkgever en de toegewezen opdrachten. Het zou bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat de gespoten producten worden afgehaald door de klant, waarbij de Poedercoater enige ondersteuning zou kunnen leveren bij het opladen van de goederen. Als Lakspuiter bestaat er tevens de kans op contact met 'De Burger' indien men bijvoorbeeld een verflaag dient aan te brengen op een reeds gebouwd object.


 • Leidinggevenden
 • Collega Lakspuiters/ Poedercoaters
 • Collega Industrieel Medewerkers
 • De Klant
Lakspuiter


Organisaties waar een Lakspuiter werkzaam is

Waar werkt een Lakspuiter meestal? 

De Lakspuiter of Poedercoater werkt vrijwel altijd voor een Profit-organisatie. In de regel wordt er gewerkt voor een 'baas', binnen een grotere  industriële productie-onderneming. Afhankelijk van de onderneming wordt er bijvoorbeeld metaal, hout of beton bespoten door de medewerker.

Binnen een Profit-organisatie is het van belang dat er klantvriendelijk wordt gewerkt, aangezien het voornaamste doel van deze soort ondernemingen het maken van winst is. Doorgaans vallen de organisatie waarvoor de Lakspuiter of Poedercoater werkzaam is binnen het Midden- of Klein Bedrijf. Dit houdt in dat er veelal met een hechte groep op kleinschalig niveau wordt samengewerkt binnen het productie-proces.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Lakspuiter

Waar kun je het beste werken als Lakspuiter? Hieronder vindt je de best door de Lakspuiter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lakspuiter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lakspuiter:

Welke competenties heeft een een Lakspuiter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lakspuiter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lakspuiter nodig? 

De Lakspuiter/ Poedercoater is een Perfectionist en een Levensgenieter.

Als Perfectionist wordt de Lakspuiter gekenmerkt door eerlijkheid, idealisme, orderlijkheid, discipline, productiviteit en betrouwbaarheid. Op de iets mindere momenten kan dit echter ook resulteren in een wat oordelende, kritische, inflexibele, dominante, jaloerse en pietluttige houding.

Als Levensgenieter of Avonturier wordt de Poedercoater gekenmerkt door fantasie, spontaniteit, charme, nieuwsgierigheid, productiviteit en zorgzaamheid. Ook hier kan er op den duur enige negativiteit aan het oppervlakte komen in de vorm van narcisme, impulsiviteit, ongedisciplineerdheid, eigenwijsheid en een ietwat defensieve houding.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden weet de Lakspuiter doorgaans een werkbare mix samen te stellen. Deze bestaat uit discipline, productiviteit, betrouwbaarheid, een kritische kijk en zorgzaamheid.
 

Bekijk de persoonstypen voor Lakspuiter


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Lakspuiter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lakspuiter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lakspuiter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lakspuiter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lakspuiter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lakspuiter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lakspuiter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lakspuiter iets voor je?

Zou je graag Lakspuiter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lakspuiter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lakspuiter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar