Boeken Lakspuiter

De Lakspuiter of Poedercoater heeft om zijn/haar beroep uit te oefenen een VOM-diploma of MBO-diploma behaald. De mogelijkheid bestaat voor de gegadigde om door te groeien binnen het bedrijf naar een hogere, aansturende functie waarbij de Lakspuiter bijvoorbeeld leiding zou kunnen gaan geven over een groep spuiters, hiervoor dient wel bijgeleerd te worden. Veelal blijft de Poedercoater of Lakspuiter echter werkzaam binnen dezelfde functie tot zijn/haar pensioen, indien men geen 'carriere-move' maakt.

Wanneer de Lakspuiter niet langer werkzaam zou willen blijven in zijn/haar huidige hoedanigheid bestaat er de mogelijkheid om als regulier Industrieel Productiemedewerker of Bouwvakker werkzaam te worden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om met enige omscholing het beroep van Schilder uit te gaan oefenen.

Door de huidige economische crisis is er veel 'spuitwerk' uitgesteld, aangezien de belangrijkste vragers (De Bouwnijverheid en de Meubelindustrie) redelijk hard worden getroffen. Echter zal er bij een aantrekkende markt ook snel weer een groeiende vraag naar Poedercoaters en Lakspuiters ontstaan, omdat er niet alleen nieuwe producten geleverd dienen te worden, maar vaak dienen er ook 'oude producten' te worden voorzien van een nieuwe verflaag.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Lakspuiter. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Lakspuiter. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Lakspuiter die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

De 1 beste boeken voor een Lakspuiter:

Lakspuiten in het autobedryf

Lakspuiten in het autobedryf - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789040520228