Landbouwwetenschapper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Landbouwwetenschapper? Lees de functieomschrijving.

Als Landbouwwetenschapper kan je verschillende kanten op. Landbouwkunde gaat namelijk niet alleen in op de natuurlijke wetenschappen maar ook op de economische en sociale wetenschappen uit de landbouw. Agronomie of landbouwkunde is gericht op onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw.

Je kunt je als Ingenieur Landbouwwetenschappen meer richten op productietechnieken, kwaliteit en kwantiteit vergroten, het proces van basisproduct tot eindproduct, preventie en ombuigen van ongunstige milieueffecten. Vaak is het geheel gericht op lokale gebieden en de daar aanwezige omstandigheden.

Het uiteindelijke doel van een Landbouwwetenschapper is dat er genoeg voedsel wordt geproduceerd zonder dat het de veiligheid negatief beïnvloed en/of de omgeving eronder lijdt.

Wil je werken als Landbouwwetenschapper?

Werk je al als Landbouwwetenschapper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Landbouwwetenschapper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Landbouwwetenschapper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Landbouwwetenschapper in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Ingenieur Landbouwwetenschappen
 • Adviseur
 • Medewerker landbouw
 • Leidinggevende
 • Management

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Landbouwwetenschapper

Wat verdient een Landbouwwetenschapper?

Als Ingenieur Landbouwwetenschappen hangt je salaris niet alleen af van leeftijd en ervaring, maar ook van welke taken en werkzaamheden je mag vervullen. Gemiddeld gezien ligt het salaris ergens tussen de €4500 en €8000 bruto per maand.

Mogelijke extra's zijn een auto van de zaak of regeling voor gemaakte kilometers, een laptop van de zaak en soms een dertiende maand.

Salarisschaal Landbouwwetenschapper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Landbouwwetenschapper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Landbouwwetenschapper

Hoe goed is de toekomst voor de Landbouwwetenschapper? 

Er zijn niet veel vacatures voor de functie van Landbouwwetenschapper. Als je wel eenmaal aan de slag bent als Ingenieur Landbouwwetenschappen dan is groeien mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld groeien in de richting van coördinerend werk en management. Een andere optie is om over te stappen naar het onderwijs, maar daar is wel een extra studie voor nodig.

Baankans Landbouwwetenschapper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Landbouwwetenschapper worden: Opleidingen tot Landbouwwetenschapper

Hoe word je een Landbouwwetenschapper? 

Om Landbouwwetenschapper te kunnen worden heb je een HBO of WO opleiding nodig in de Landbouwwetenschappen of Landbouwkunde. De studie besteedt onder andere aandacht aan de basiswetenschappen fysica, scheikunde en biologie. Meer vakspecifieke kennis komt aan bod in onderwerpen als bodemkunde, biochemie, erfelijkheid, entomologie en plantenveredeling. De studie kent verschillende afstudeerrichtingen die bijvoorbeeld meer focus leggen op techniek, dieren, bodem of milieu.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Landbouwwetenschapper

Meer opleidingen Landbouwwetenschapper

Weet je nog niet of je Landbouwwetenschapper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Landbouwwetenschapper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Landbouwwetenschapper

Met wie werkt een Landbouwwetenschapper samen? 

Als  Landbouwwetenschapper  krijg je mogelijk te maken met andere adviseurs en Landbouwwetenschappers. Mogelijk werk je met hen samen in de onderzoeken die je uitvoert. Maar je beslist niet alles zelf, want je hebt vaak ook mensen boven je staan. Dat kan een leidinggevende tussenpersoon zijn, maar ook een managementteam.

Daarnaast heb je altijd te maken met medewerkers uit de landbouwsector. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer ze voor onderzoek bij je aankloppen.


 • Ingenieur Landbouwwetenschappen
 • Adviseur
 • Medewerker landbouw
 • Leidinggevende
 • Management
Landbouwwetenschapper


Organisaties waar een Landbouwwetenschapper werkzaam is

Waar werkt een Landbouwwetenschapper meestal? 

Als Landbouwwetenschapper houd je je bezig met het perfectioneren van de sector. De sector waar je onder valt en waar je onderzoek zich op richt hoort thuis onder de noemer van profit.

Meer weten over werken in de Kwaliteit & Veiligheid?

Bekijk werken in Kwaliteit & Veiligheid

Best beoordeelde werkgevers Landbouwwetenschapper

Waar kun je het beste werken als Landbouwwetenschapper? Hieronder vindt je de best door de Landbouwwetenschapper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Landbouwwetenschapper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Landbouwwetenschapper:

Welke competenties heeft een een Landbouwwetenschapper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Landbouwwetenschapper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Landbouwwetenschapper nodig? 

Als Landbouwwetenschapper doe je divers onderzoek. Gedisciplineerd werken is dan belangrijk en uiteindelijk moet je met een eerlijk en betrouwbaar resultaat komen. Iets waar anderen van op aan kunnen en op verder kunnen bouwen (Perfectionist).

Een belangrijk deel van het doen van onderzoek is waarnemen. Objectief waarnemen en oog voor detail hebben zodat niets over het hoofd wordt gezien is essentieel (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Landbouwwetenschapper


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Landbouwwetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Landbouwwetenschapper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Landbouwwetenschapper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Landbouwwetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Landbouwwetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Landbouwwetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Landbouwwetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Landbouwwetenschapper iets voor je?

Zou je graag Landbouwwetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Landbouwwetenschapper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Landbouwwetenschapper

how to lose belly fat

Ik was net op zoek naar op zoek naar deze info voor een tijdje. Na 6 zes uur onafgebroken Googleing, eindelijk Ik heb het in uw site. Ik vraag me af wat is het Google's probleem probleem dat niet soort informatieve sites dichter bij de top. Normaal de top sites zijn vol vuilnis.

how to lose belly fat

Ik was net op zoek naar op zoek naar deze info voor een tijdje. Na 6 zes uur onafgebroken Googleing, eindelijk Ik heb het in uw site. Ik vraag me af wat is het Google's probleem probleem dat niet soort informatieve sites dichter bij de top. Normaal de top sites zijn vol vuilnis.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar