Leidinggevend Gastheer/-vrouw Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leidinggevend Gastheer/-vrouw? Lees de functieomschrijving.

Een Leidinggevend Gastheer/-vrouw geeft leiding aan de bedieningsmedewerkers in een restaurant of eetcafé. De Leidinggevend Gastheer is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die in het eetgedeelte van het restaurant worden uitgevoerd, zoals het ontvangen en bedienen van de gasten. Hij is de schakel tussen het bedieningspersoneel en het management. Hij stuurt en coördineert het personeel en ziet toe op de uitvoering van het werk van de bedieningsmedewerkers.

Waar nodig geeft de Leidinggevend Gastheer aanwijzingen, zodat het werk vlekkeloos verloopt en elke medewerker weet welke taak de zijne is.
Vaak helpt de Leidinggevend Gastheer zelf ook mee in het uitvoeren van de operationele werkzaamheden, zoals het voorbereiden van de mise en place, het bedienen of het ontvangen van gasten aan de deur om ze naar hun tafel te begeleiden.

Problemen worden door de Leidinggevend Gastheer opgelost en ook klachten van gasten handelt hij af.
De Leidinggevend Gastheer coördineert ook de planning van het personeel en stelt vaak het werkrooster op. Tevens is hij vaak betrokken bij de selectie en begeleiding van nieuwe medewerkers. Tot slot doet hij vanaf de werkvloer (uit de praktijk) voorstellen aan het management voor veranderingen of verbeteringen binnen het bedrijf.

Wil je werken als Leidinggevend Gastheer/-vrouw?

Werk je al als Leidinggevend Gastheer/-vrouw en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leidinggevend Gastheer/-vrouw worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Leidinggevend Gastheer/-vrouw, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Leidinggevend Gastheer/-vrouw in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bedrijfsleider Horeca
  • Gastheer/-vrouw
  • Bartender

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1536 tot €2302

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Wat verdient een Leidinggevend Gastheer/-vrouw?

Het salaris van een Leidinggevend Gastheer/-vrouw is anfhankelijk van het type bedrijf waar hij of zijn werkzaam is. Is dit een groot bedrijf, waarbij veel medewerkers worden aangestuurd en de functie meer verantwoordelijkheden kent, dan zal het salaris hoger zijn dan wanneer de functie weinig verantwoordelijkheden kent. Het salaris ligt tussen de €1536 en €2302 per maand, exclusief fooi.

Verdere arbeidsvoorwaarden zijn 8% vakantietoeslag en recht op 25 vakantiedagen per jaar.
 

Salarisschaal Leidinggevend Gastheer/-vrouw

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Hoe goed is de toekomst voor de Leidinggevend Gastheer/-vrouw? 

Wanneer men werkt als Leidinggevend Gastheer/-vrouw  bestaan er binnen het bedrijf vaak nog verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo is het mogelijk om door te groeien naar bedrijfsleider binnen het horecabedrijf.  Uiteindelijk is het zelfs mogelijk om eigenaar van een horecagelegenheid te worden of zelf iets op te zetten.

De horeca arbeidsmarkt is over het algemeen goed. De vacaturegraad in de horeca is hoger dan in andere bedrijfstakken. Toch neemt de werkgelegenheid in de horeca, ten opzichte van de werkgelegenheid in vorige jaren in deze sector, geleidelijk af.

Baankans Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Leidinggevend Gastheer/-vrouw worden: Opleidingen tot Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Hoe word je een Leidinggevend Gastheer/-vrouw? 

Om aan het werk te gaan als Leidinggevend Gastheer/-vrouw is er de opleiding Leidinggevend Gastheer/gastvrouw op MBO niveau 4. De opleiding Leidinggevende bediening (MBO nivea 4) is vergelijkbaar. De opleidingen richten zich zowel op horecavaardigheden als op managementvaardigheden die nodig zijn in een leidinggevende functie. Praktijkervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van deze opleidingen.

Omdat praktijkervaring bij het beroep van Leidinggevend Gastheer/-vrouw een belangrijk onderdeel is, gebeurt het vaak dat mensen die al langere tijd werkzaam zijn in de bediening doorstromen naar deze functie, zonder een specifieke opleiding te hebben gevolgd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Meer opleidingen Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Weet je nog niet of je Leidinggevend Gastheer/-vrouw wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Leidinggevend Gastheer/-vrouw of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Met wie werkt een Leidinggevend Gastheer/-vrouw samen? 

Een Leidinggevend Gastheer/-vrouw werkt nauw samen met het bedieningspersoneel van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is. De Leiddinggevend Gastheer geeft leiding aan de bedieningsmedewerkers en staat zelf onder het gezag van de bedrijfsleider of manager. Zijn er problemen op de werkvloer onder het bedieningspersoneel, dan is het aan hem deze op te lossen. Ook staat de Leidinggevend Gastheer in direct contact met de gasten, omdat de hij meestal zelf op de vloer meewerkt. Tevens heeft hij contact met het keukenpersoneel. Het is belangrijk dat de bedieningsmedewerkers en het keukenpersoneel goed met elkaar communiceren om de gasten correct en op tijd te bedienen.


  • Bedrijfsleider Horeca
  • Gastheer/-vrouw
  • Bartender
Leidinggevend Gastheer/-vrouw


Organisaties waar een Leidinggevend Gastheer/-vrouw werkzaam is

Waar werkt een Leidinggevend Gastheer/-vrouw meestal? 

Een Leidinggevend Gastheer/-vrouw is werkzaam in een restaurant, bistro, eetcafé of hotelrestaurant. Ook is het mogelijk om als Leidinggevend Gastheer te werken in bijvoorbeeld een congrescentrum. Overal waar mensen komen om te eten of drinken en daarbij bediend te worden, kan hij werkzaam zijn.

De grootte van het bedrijf kan dus aardig uiteen lopen en ook de taken van een Leidinggevend Gastheer kunnen hierdoor verschillen.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Waar kun je het beste werken als Leidinggevend Gastheer/-vrouw? Hieronder vindt je de best door de Leidinggevend Gastheer/-vrouw beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leidinggevend Gastheer/-vrouw.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leidinggevend Gastheer/-vrouw:

Welke competenties heeft een een Leidinggevend Gastheer/-vrouw nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Wat voor persoonlijkheid heb je als Leidinggevend Gastheer/-vrouw nodig? 

Erg belangrijk in het werk van de Leidinggevend gastheer/gastvrouw is het hebben en houden van overzicht. De Leidinggevend Gastheer moet overzicht hebben over het restaurant en de gasten en in het oog houden welke gasten op welk moment waar behoefte aan hebben. Hij is nuchter ingesteld en is scherpzinnig (Waarnemer).

Daarnaast heeft de Leidinggevend Gastheer de leiding over de bediening binnen het bedrijf waar hij werkzaam is. Hij heeft een stabiele, sterke en besluitvaardige persoonlijkheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Leidinggevend Gastheer/-vrouw


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leidinggevend Gastheer/-vrouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leidinggevend Gastheer/-vrouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leidinggevend Gastheer/-vrouw. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leidinggevend Gastheer/-vrouw iets voor je?

Zou je graag Leidinggevend Gastheer/-vrouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leidinggevend Gastheer/-vrouw bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leidinggevend Gastheer/-vrouw

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar