Leraar BVE Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar BVE? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar bve. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar bve wordt.

 

Wat is een Leraar BVE?

Een Leraar BVE geeft beroepsonderwijs aan leerlingen van 16 jaar en ouder die een middelbare opleiding volgen zoals bijvoorbeeld detailhandel, verpleegkunde of bouwkunde. Zij worden voorbereid op de uitoefening van een beroep dmv een combinatie in onderwijs van theorie en praktijk. Tevens worden de leerlingen begeleid in de beroepspraktijk. Ook kan een Leraar BVE vakken als wiskunde en Engels doceren, dat betreft dan algemeen vormende vakken. Als Leraard BVE staat men dus midden in het bedrijfsleven. Naast het beroepsonderwijs geeft een Leraar BVE volwassenen-educatie waarin het maatschappelijk functioneren centraal staat.  Te denken valtt o.m. aan taallessen voor allochtone volwassenen. Zij zijn in de race voor een (deel)diploma MAVO, HAVO, of VWO.Wil je werken als Leraar BVE?

Werk je al als Leraar BVE en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar BVE worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar BVE, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar BVE in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €5200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar BVE

Wat verdient een Leraar BVE?

Een Leraar BVE verdient zo'n € 2400 tot € 5200 bruto per maand. Het salaris hangt mede af van het aantal lesuren per maand en de diploma's en bevoegdheden die men als leraar heeft, veelal een lerarenopleiding met een tweedegraadsbevoegdheid.  Verder zijn er uitgebreide scholingsmogelijkheden, bovenwettelijke regelingen bij pensioen, ziekte of arbeidsongeschiktheid.  Ook is het mogelijk om als Leraar in deeltijd of thuis te werken.

Salarisschaal Leraar BVE

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Leraar BVE

Er zijn geen vacatures Leraar BVE aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar BVE in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar BVE in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar BVE

Wat is de toekomst van Leraar BVE?

Een Leraar BVE kan zich verder specialiseren in het vak. Bijvoorbeeld door een eerstegraads bevoegdheid te halen of een bevoegdheid te halen voor een ander vak. Verder kan men leerlingbegeleider worden of jaarcoördinator. Of doorgroeien naar managementfuncties, zoals Afdelingsleider of Rector.

 

Baankans Leraar BVE

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar BVE worden: Opleidingen tot Leraar BVE

Wil je Leraar BVE worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar BVE.

Hoe word je een Leraar BVE? 

Via de lerarenopleiding, maar ook met HBO- of WO-diploma.  Indien zonder diploma het vak wordt uitgeoefend, dan wordt in ieder geval 3 jaar praktijkervaring vereist in het vak wat men gaat doceren. Daarnaast wordt HBO/WO-denkniveau vereist.   Tweedegraads bevoegdheid is mogelijk voor algemeen vormende en/of beroepsgerichte vakken. Via lerarenopleiding van een Hogeschool.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar BVE

Er zijn geen opleidingen Leraar BVE aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar BVE in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Leraar BVE

Als je Leraar BVE wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar BVE zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar BVE

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar BVE?

Competenties en Vaardigheden Leraar BVE

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar BVE nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar BVE nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar BVE

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Leraar BVE

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar BVE. Als Leraar BVE wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar BVE:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar BVE

Vakkennis voor een Leraar BVE

Het is voor een Leraar BVE ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar BVE zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar BVE


Werkervaring Leraar BVE

Het is voor een startend Leraar BVE die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar BVE is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Leraar BVE het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar BVE

Met wie werkt een Leraar BVE samen? 

Als Leraar BVE heeft men dagelijks contact met zijn of haar studenten. Dit kunnen leerlingen van 16 jaar en ouder zijn maar ook volwassenen.  Ook de collega-docenten behoren tot zijn dagelijks contact in de school waar men lesgeeft en elkaar treft.


Leraar BVE


Organisaties waar een Leraar BVE werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar BVE meestal werkt.

Waar werkt een Leraar BVE?

Als Leraar BVE is men werkzaam in een onderwijsinstelling waar men lesgeeft aan en studenten begeleidt in het leren om zelfstandig te werken. De computer speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is een belangrijke maatschappelijke organisatie om studenten voor te bereiden en te begeleiden om succesvol te worden in hun leven en werk.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar BVE

Waar kun je het beste werken als Leraar BVE? Hieronder vind je de best door de Leraar BVE beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar BVE.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar BVE:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar BVE.

Welke competenties heeft een Leraar BVE nodig?

Een Leraar BVE heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar BVE

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar BVE passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar BVE nodig? 

Een Leraar BVE is vooral een Bemiddelaar die ondersteunende taken verricht en heeft om zijn doelgroep, de leerlingen, goed te kunnen begeleiden. Daarnaast is een Leraar BVE zeker ook ee Succesvolle Werker die met volle energie gaat voor een specifiek doel: zijn of haar leerlingen ronden hun studie en lessen succesvol af met als eindresultaat: het diploma.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar BVE


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar BVE

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar BVE

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar BVE

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar BVE

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar BVE dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar BVE belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar BVE. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar BVE iets voor je?

Zou je graag Leraar BVE willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar BVE bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar BVE

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar