Leraar gymnastiek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar gymnastiek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar gymnastiek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar gymnastiek wordt.

 

Wat is een Leraar gymnastiek?

De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek. Anno 2020 wordt dit vak ook nog wel Lichamelijke opvoeding genoemd. Daarom wordt hij of zij ook vaak Leraar Lichamelijke Opvoeding of Docent Lichamelijke opvoeding genoemd. Ook wordt nog wel een de naam Gymdocent gegeven.

De leraar gymnastiek geeft les op een middelbare school, op volwassenenonderwijs of op een specifieke MBO opleiding.Wat doet een Leraar gymnastiek?

De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek, of lichamelijke opvoeding. De leraar gymnastiek geeft de leerlingen verschillende gymlessen. Zo kan hij de leerlingen leren speerwerpen, leren touwklimmen, leren bokspringen of leren ring zwaaien maar kan hij ook sportieve spellen als trefbal, softbal, honkbal, voetbal of basketbal met de leerlingen spelen. De leraar gymnastiek kan zowel binnen de school in een gymlokaal als buiten op een sportveld les geven.

De gymnastiekles is over het algemeen één van de leukere lessen op de middelbare school. De leerlingen zijn blij dat ze eventjes van de theorielessen af zijn en kunnen zich tijdens de gymnastiekles weer even uitleven. Daarom geeft de leraar gymnastiek over het algemeen ontspannen en leuk les. Wel let de leraar gymnastiek op de veiligheid van de leerlingen, leert hij ze verschillende dingen op het gebied van gymnastiek en sport en moet hij eventueel (als leerlingen vervelend lopen te doen of niet meewerken) streng optreden.

De leraar gymnastiek bereidt zijn eigen les voor en geeft zijn les vervolgens aan de leerlingen. Hij zet de spullen in de gymzaal klaar voordat de les begint en ruimt na afloop (al dan niet samen met de leerlingen) de gymzaal op. De leraar gymnastiek is zelf sportief en heeft verstand van verschillende sporten en vormen van gym. De leraar gymnastiek hoeft verder geen toetsen of tentamens voor te bereiden maar neemt af en toe wel testen af voor cijfers (waaronder bijvoorbeeld de piepjestest, waarin de leerlingen moeten rennen) of geeft de leerlingen een cijfer voor iets wat ze een aantal weken in de les hebben behandeld (bijvoorbeeld touwklimmen.)

Wil je werken als Leraar gymnastiek?

Werk je al als Leraar gymnastiek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar gymnastiek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar gymnastiek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar gymnastiek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar gymnastiek

Wat verdient een Leraar gymnastiek?

De leraar gymnastiek verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Salarisschaal Leraar gymnastiek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Leraar gymnastiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar gymnastiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar gymnastiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Leraar gymnastiek vacatures

Vacature leraar lichamelijke opvoeding in Heeze
Stg. Kempenhaeghe inz. De Berkenschutse
De werkomgeving De Berkenschutse is een onderwijsexpertisecentrum voor het speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso), gelegen in Heeze. Het onderwijs wordt gegeven in leerroutes, te weten basisonderwijs, dagbesteding, …
Vacature docent lichamelijke opvoeding in Gorinchem
Gymnasium Camphusianum Gorinchem
docent lichamelijke opvoeding School:Gymnasium Camphusianum Gorinchem Contactpersoon:Dhr. B. van Haren, teamleider leerjaren V en VI , Dhr. D. van Bree, rector , M. van Amersfoort, teamleider leerjaren I en II …
Vacature docent lichamelijke opvoeding in Huizen
Huizermaat
Werken op Huizermaat Als docent op Huizermaat heb je bovenal hart voor leerlingen. Je begeleidt hun leerproces, biedt maatwerk en differentiatie in de les en in het mentoraat. Ook stimuleer …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar gymnastiek

Wat is de toekomst van Leraar gymnastiek?

De arbeidsmarktvoorwaarden en werkgelegenheid voor de leraar gymnastiek zijn gemiddeld. Er is werkgelegenheid te vinden en er zijn altijd wel scholen op zoek naar een leraar gymnastiek maar hij moet eventueel wel bereid zijn om, als er geen werk in zijn regio is, naar een andere stad te verhuizen.

 

Baankans Leraar gymnastiek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar gymnastiek worden: Opleidingen tot Leraar gymnastiek

Wil je Leraar gymnastiek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar gymnastiek.

Hoe word je een Leraar gymnastiek? 

De leraar gymnastiek heeft een opleiding gevolgd aan een academie voor lichamelijke opvoeding (hbo, vierjarig).

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Leraar gymnastiek

Acute Zorg module Sport en Bewegen
Wat leert u tijdens de training: Tijdens de  8 uur durende basis training Acute Zorg Module Sport en Bewegen leert u – toegespitst op slachtoffers met sportletsel - herkennen van …
Acute Zorg module Sport en Bewegen
Train de Trainer
LAST MINUTE AANBIEDING ! DEZE 2-DAAGSE TRAINING IS IN PRIJS VERLAAGD VAN € 595,- VOOR € 515,-. DEZE AANBIEDING IS GELDIG VOOR DE TRAINING VAN 11 EN 25 JUNI AS.
Train de Trainer
Agile met KATA Coach 1.0
Startte jouw organisatie een paar jaar geleden met lean werken? Misschien herken je dan wat wij in de praktijk vaak zien: beginnen met lean werken is één ding. Maar het …
Agile met KATA Coach 1.0
Sport EHBO
Opleiding Sport EHBO? Niet onnodig! 1,75 miljoen sportblessures. Zo vaak komt het in Nederland voor dat een sporter tijdens het sporten letsel oploopt. Sommige van die blessures zijn chronisch, andere …
Sport EHBO
Core Mentality
WERK AAN JOUW MENTALE CORE Core Mentality is een mentaal trainingsprogramma dat jou helpt om te werken aan een sterke mentale core: jouw Core Mentality. Het zijn praktische mentale oefeningen …
Core Mentality

Omscholen of doorgroeien tot Leraar gymnastiek

Als je Leraar gymnastiek wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar gymnastiek zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar gymnastiek

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar gymnastiek?

Competenties en Vaardigheden Leraar gymnastiek

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar gymnastiek nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar gymnastiek nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar gymnastiek

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Leraar gymnastiek

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar gymnastiek. Als Leraar gymnastiek wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar gymnastiek:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar gymnastiek

Vakkennis voor een Leraar gymnastiek

Het is voor een Leraar gymnastiek ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar gymnastiek zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar gymnastiek

Core Mentality
WERK AAN JOUW MENTALE CORE Core Mentality is een mentaal trainingsprogramma dat jou helpt om te werken aan een sterke mentale core: jouw Core Mentality. Het zijn praktische mentale oefeningen …
Core Mentality
Voeding: sport en voeding
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Gezondheid & fit" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen. Voeding: sport en voeding De cursus Voeding: sport en voeding benadrukt de relatie …
Voeding: sport en voeding
Sport Voeding E-Learning
Sporters voorzien van deskundig voedingsadvies? Volg de opleiding Sport & Voeding en word erkend sportvoedingsadviseurHoeveel gram eiwitten heeft mijn lichaam nodig om spiermassa op te bouwen? Moet ik extra vitamines …
Sport  Voeding E-Learning
The Marketing of Sport
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
The Marketing of Sport
MBO Sport- en Bewegingsleider (niveau 3)
Als Sport- en Bewegingsleider ben jij gekwalificeerd om zelfstandig sport- en bewegingsactiviteiten te organiseren, te plannen en uit te voeren. Je stemt de activiteiten af op de doelgroep, je kunt …
MBO Sport- en Bewegingsleider (niveau 3)

Werkervaring Leraar gymnastiek

Het is voor een startend Leraar gymnastiek die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar gymnastiek is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Voetbaltrainer, Voetballer, Leraar tekenen .

Iets anders leren?

Is Leraar gymnastiek het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar gymnastiek

Met wie werkt een Leraar gymnastiek samen? 

Het netwerk van de leraar gymnastiek bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen op klassengesprekken.


 • Leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
Leraar gymnastiek


Organisaties waar een Leraar gymnastiek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar gymnastiek meestal werkt.

Waar werkt een Leraar gymnastiek?

De leraar gymnastiek werkt op een middelbare school of op één of meerdere MBO opleidingen.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Leraar gymnastiek

Waar kun je het beste werken als Leraar gymnastiek? Hieronder vind je de best door de Leraar gymnastiek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar gymnastiek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar gymnastiek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar gymnastiek.

Welke competenties heeft een Leraar gymnastiek nodig?

Een Leraar gymnastiek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar gymnastiek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar gymnastiek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar gymnastiek nodig? 

De leraar gymnastiek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van de verschillende sporten en vormen van gym door op zijn leerlingen, helpt ze als ze een onderdeel moeilijk vinden en leert ze verschillende technieken.

Daarnaast is de leraar leraar gymnastiek een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen tijdens de les om de veiligheid te bewaken.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar gymnastiek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Leraar gymnastiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar gymnastiek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar gymnastiek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar gymnastiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar gymnastiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar gymnastiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar gymnastiek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar gymnastiek iets voor je?

Zou je graag Leraar gymnastiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar gymnastiek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar gymnastiek

Anoniem

Je verdient volgens mij veel meer dan 2000 euro per maand

Edo

Ik ben het volledig eens met de leraar,gymnastiek.M.vr.gr.

Ron

Prima informatie.

bewegingsonderwijzer 2

De bewegingsonderwijzer heeft het niet zo goed naar zijn zin.Gr.

Leraar gymnastiek

Uitstekende omschrijving.Gr.

John

Leraren zijn over het algemeen ontzettend lui. Zijn heel vaak thuis en doen buiten een aantal lesjes geven eigenlijk helemaal niks. Dik geld verdienen voor heel weinig doen.

leraar

hallo John,een beetje gefrusteerd?Je hebt het waarschijnlijk slecht getroffen met je leraar,over het algemeen zijn ze niet lui en dik geld verdienen is er ook niet bij.

Bewegingsonderwijzer

Wat een ongelooflijk slechte omschrijving van een bewegingsonderwijzer..  

jason

Hoeveel uur werkt een gymleraar gemiddeld

trainer

Met een fulltime baan gemiddeld 30 a 32 uur.Buiten hun vaste of(tijdelijke)werk zijn ze vaak nog bij  sportclubs werkzaam.Een leuk beroep.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar