Leraar Webdevelopment Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Leraar Webdevelopment? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar webdevelopment. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar webdevelopment wordt.

 

Wat is een Leraar Webdevelopment?

De leraar of docent Webdevelopment geeft les in Webdevelopment, oftewel het ontwikkelen van websites en andere online toepassingen. De Docent Webdevelopment kan zowel in het professioneel onderwijs werken als in het regulier onderwijs. In het regulier onderwijs werkt de Leraar Webdevelopment op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. In het professioneel onderwijs werkt de Docent Webdevelopment vaak bij een gespecialiseerde professionele opleider, of als freelance docent waarbij hij of zij door een organisatie wordt ingehuurd om zijn specialistiscke kennis en ervaring over te brengen.

De docent Webdevelopment ontwikkeld zijn lesmateriaal, of college's voor en zorgt ervoor dat zijn leerlingen de juiste opdrachten krijgen om het vak webdevelopment te leren. Dit is naast veel praktijkopdrachten ook theorie zoals zoals: client- en serverside web frameworks, HTML5/CSS, JavaScript, C#, .NET, PHP, andere programmeertalen, SQL, Scrum en UML. De Leraar Webdevelopment dient naast zijn inhoudelijke kennis voor te weten hoe hij of zij deze kennis op een pakkende manier weet over te brengen om de studenten gemotiveerd te krijgen en te houden. Verder is het belangrijk dat de Docent Webdevelopment veel persoonlijke begeleiding geeft en een creatief probleemoplossende denkwijze kan aanleren.

 Wil je werken als Leraar Webdevelopment?

Werk je al als Leraar Webdevelopment en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Leraar Webdevelopment worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Leraar Webdevelopment, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Leraar Webdevelopment in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Leraar Webdevelopment

Wat verdient een Leraar Webdevelopment?

Afhankelijk van waar en in welke vorm de Leraar Webdevelopment werkt kan hij of zij goed verdienen, daarnaast is de kennis enervaring ook een heel belangrijke factor. Binnen het middelbaar beroepsonderwijs liggen de lonen over het algemeen wat lager, maar in het HBO kan er ook goed verdient worden, tot zo'n € 4600 p/m met nog zelfs een dertiende maand. In het professioneel onderwijs is het afhankelijk van de type opleider waar de Docent Webdevelopment werkt. Bij een gespecialiseerde startende opleider zal het loon gemiddeld wat lager liggen. Maar het moet natuurlijk ook wel financieel de moeite waard zijn voor een Webdeveloper om docent te worden, dus de lonen liggen minimaal gelijk met dat van developers en begint zo bij € 3000,- p/m. Verder kan een Freelance Docent Webdevelopment nog meer verdienen, afhandelijk van het aantal trajecten dat hij of zij verzorgt.

Salarisschaal Leraar Webdevelopment

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Leraar Webdevelopment

Er zijn geen vacatures Leraar Webdevelopment aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Leraar Webdevelopment in werkt.

Meer weten over de sector waar een Leraar Webdevelopment in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Leraar Webdevelopment

Wat is de toekomst van Leraar Webdevelopment?

Aangezien de vraag naar Webdevelopers groter is dan het aanbod en die vraag blijft groeien ziet het er goed uit voor de Docent Webdevelopment. Want iemand moet deze webdevelopers in spe gaan opleiden of omscholen. Je ziet dat vooral het laatste grote kansen biedt. Werkende mensen die zich willen omscholen tot webdeveloper is een grote markt, waardoor het aantal bedrijven dat professioneel onderwijs aanbiedt snel groeit.

Baankans Leraar Webdevelopment

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Leraar Webdevelopment worden: Opleidingen tot Leraar Webdevelopment

Wil je Leraar Webdevelopment worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Leraar Webdevelopment.

Hoe word je een Leraar Webdevelopment? 

De docent webdevelopment heeft zelf vaak een Informatica achtergrond, maar dat hoeft niet specifiek. Veel Webdevelopers hebben hun vak in de praktijk geleerd met enige bijscholing of zelfstudie via verschillende bronnen, zoals gratis sites waar veel informatie te vinden is. De onderwerpen die een Docent Webdevelopment dient te kennen zijn client- en serverside web frameworks, HTML5/CSS, JavaScript, C#, .NET, PHP, andere programmeertalen, SQL, Scrum en UML. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de Leraar Webdevelopment didaktische vaardigheden heeft. Ervaring met het overdragen van kennis en kan motiveren

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Leraar Webdevelopment

Angular Webdevelopment
Angular  Angular is een framework voor het bouwen van complexe (client-sided) webapplicaties, Mobile en desktop. Met Angular  kunt u op een eenvoudige, intuïtieve en declaratieve wijze webapplicaties bouwen. Angular  biedt …
Angular Webdevelopment
Online cursus WordPress 2020
In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met WordPress. Webdesign en de systemen …
Online cursus WordPress 2020
HTML5 en CSS3 basis
Ga je een website maken? Dan kun je een standaardtemplate van WordPress pakken en aanpassen in de editor. Maar je kunt ook zelf aan de slag, met codes. Moeilijk? Valt
HTML5 en CSS3 basis
HTML5 en CSS3 gevorderd
Heb je de training HTML5 en CSS3 basis gevolgd, of ken je beide opmaaktalen wel een beetje? Dan is het tijd om je volgende stap in webdevelopment te zetten. In deze
HTML5 en CSS3 gevorderd
Online cursus Woocommerce webwinkels
ZELF JE WEBSHOP LEREN MAKEN MET DEZE ONLINE CURSUS WOOCOMMERCE In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een …
Online cursus Woocommerce webwinkels

Omscholen of doorgroeien tot Leraar Webdevelopment

Als je Leraar Webdevelopment wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Leraar Webdevelopment zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Leraar Webdevelopment

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Leraar Webdevelopment?

Competenties en Vaardigheden Leraar Webdevelopment

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Leraar Webdevelopment nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Leraar Webdevelopment nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Webdevelopment

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Leraar Webdevelopment

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Leraar Webdevelopment. Als Leraar Webdevelopment wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Leraar Webdevelopment:


zie volledige beschrijving persoonstype Leraar Webdevelopment

Vakkennis voor een Leraar Webdevelopment

Het is voor een Leraar Webdevelopment ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Leraar Webdevelopment zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Leraar Webdevelopment

Online cursus WordPress 2020
In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een mooie website kan maken met WordPress. Webdesign en de systemen …
Online cursus WordPress 2020
Online cursus Woocommerce webwinkels
ZELF JE WEBSHOP LEREN MAKEN MET DEZE ONLINE CURSUS WOOCOMMERCE In deze online cursus laten we je zien hoe je zonder kennis van codetalen als HTML en CSS toch een …
Online cursus Woocommerce webwinkels
Onbeperkt Leren: abonnement Persoonlijke Ontwikkeling en 21st century skills
🗂 72 online cursussen | 🇳🇱 Taal: Nederlands | 🗓 Abonnement: per jaar | 🎯Vakgebieden: persoonlijk, sales, webdevelopment, Microsoft, productiviteit, marketing Abonnement Persoonlijke Ontwikkeling Het is belangrijk dat je door …
Onbeperkt Leren: abonnement Persoonlijke Ontwikkeling en 21st century skills
JavaScript Single Page Apps
In deze JavaScript training/cursus maakt u kennis met Single Page Apps in Visual Studio 2013. Een JavaScript single page applicatie maakt gebruik van meerdere JavaScript libraries en webdevelopment frameworks om …
JavaScript Single Page Apps
Using Grunt
In deze online cursus leert u Grunt te installeren en configureren. Grunt wordt gebruikt om het webdevelopment proces te automatiseren. In deze cursus worden een aantal mogelijkheden behandeld. Denk hierbij …
Using Grunt

Werkervaring Leraar Webdevelopment

Het is voor een startend Leraar Webdevelopment die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Leraar Webdevelopment is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Webdeveloper, Docent webdesign .

Iets anders leren?

Is Leraar Webdevelopment het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Leraar Webdevelopment

Met wie werkt een Leraar Webdevelopment samen? 

De Docent Webdevelopment heeft allereerst te maken met zijn of haar studenten. Daarnaast contact met de collega docenten, schoolleiding of management en andere vakgenoten. Ook kan de Docent Webdevelopment nog contact hebben met verschillende bedrijven en klanten.


Leraar Webdevelopment


Organisaties waar een Leraar Webdevelopment werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Leraar Webdevelopment meestal werkt.

Waar werkt een Leraar Webdevelopment?

De Docent Webdevelopment kan bij verschillende organisaties werken, zowel profit als non-profit. In het regulier onderwijs, of bij een gespecialiseerde professionele opleider. Je ziet dat er in de laatste categorie veel nieuwe partijen bij komen die het onderwijs in verschillende vormen aanbieden, bijvoorbeeld ook in Bootcamp vorm.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Leraar Webdevelopment

Waar kun je het beste werken als Leraar Webdevelopment? Hieronder vind je de best door de Leraar Webdevelopment beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Leraar Webdevelopment.

Competenties, Skills en Vaardigheden Leraar Webdevelopment:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Leraar Webdevelopment.

Welke competenties heeft een Leraar Webdevelopment nodig?

Een Leraar Webdevelopment heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Leraar Webdevelopment

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Leraar Webdevelopment passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Leraar Webdevelopment nodig? 

Allereerst is een Leraar Webdevelopment een gever, want hij of zij wil graag andere mensen nieuwe kennis en vaardigheden aanleveren. Verder is de Docent Webdevelopment een succesvolle werker, want hij of zij is energiek en bedreven in zijn of haar vakgebied. De Leraar Webdevelopment is ook nog een perfectionist want dat is echt nodig om het vak webdevelopment goed te kunnen uitvoeren.

Bekijk de persoonstypen voor Leraar Webdevelopment


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Leraar Webdevelopment

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Leraar Webdevelopment

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Leraar Webdevelopment

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Leraar Webdevelopment

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Leraar Webdevelopment dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Leraar Webdevelopment belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Leraar Webdevelopment. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Leraar Webdevelopment iets voor je?

Zou je graag Leraar Webdevelopment willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Leraar Webdevelopment bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Leraar Webdevelopment

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar