Machinebediende Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Machinebediende? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep machinebediende. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je machinebediende wordt.

 

Wat is een Machinebediende?

De machinebediende is verantwoordelijk voor het bedienen van machines.

De machinebediende werkt voornamelijk in de metaalsector. De machinebediende werkt, onderhoudt en bedient machines in het bedrijf of organisatie waar hij werkt. De machinebediende heeft verstand van allerlei soorten machines. Hij bouwt diverse productiemachines om en stelt deze in. Daarnaast kijkt hij of deze technisch goed in orde zijn, controleert hij de kwaliteit van producten en verhelpt hij kleine storingen in de machines. Daarnaast is de machinebediende degene die de machine bediend en toezicht houdt op de machine.

Tegenwoordig zijn er ook veel machines die niet handmatig bediend hoeven te worden en waar de machinebediende dus niet achter hoeft te staan. Bij deze machines houdt hij controle en kijkt hij of ze nog goed werkzaam zijn en kwaliteit leveren om zo het productieproces in de gaten te houden. Deze werkzaamheden voert de machinebediende met name uit als het gaat om machines in een productielijn. Dat de machines in deze productielijn goed werken is van essentieel belang want als één van de machines uitvalt kan meteen de hele productie stoppen en daarom is het belangrijk dat de machinebediende de machines goed in de gaten houdt en controleert en waar nodig bij de machines de onderdelen vervangt of deze smeert. 

Het beroep van machinebediende is een verantwoordelijk beroep omdat hij verantwoordelijk is voor de gehele productielijn. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Machinebediende?

Werk je al als Machinebediende en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Machinebediende worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Machinebediende, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Machinebediende in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Teamleider machinebediendes
  • Collega machinebediendes

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

137


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Machinebediende

Wat verdient een Machinebediende?

De machinebediende verdient tussen de €1300,- en €1500,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en werkervaring.

Salarisschaal Machinebediende

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Machinebediende

Op zoek naar een nieuwe baan als Machinebediende? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Machinebediende. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Machinebediende vacatures

Vacature Machinebediende
Randstad
Functieomschrijving Heb jij ervaring als machinebediende? Werk jij graag in de 3 ploegen? En vind je jezelf ontwikkelen binnen een baan belangrijk? Ben je klaar voor de volgende stap in …
Vacature Machinebediende / operator
Randstad
Functieomschrijving Heb jij technische ervaring? En heb je ervaring met machines? Voor Smilde Homebaking BV te Roden zijn we op zoek naar een enthousiaste machinebediende die door wil groeien als …
Vacature Machinebediende, Ardo
Tempo-Team
Functieomschrijving Pak jij ‘s middags een appeltje en denk je bij jezelf, kon ik maar helpen om groenten en fruit te verwerken tot diepvriesproducten. Wil jij ook een mooi salaris …
Vacature Machinebediende
Randstad
Functieomschrijving Ben jij op zoek naar een levendige werkomgeving? Is een fijne werksfeer voor jou belangrijk? Ben je op zoek naar een werkgever die investeert in jou, jouw kennis en …
Vacature Operator / Machinebediende
Olympia
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is actief als internationaal productie feed bedrijf en heeft meerdere locaties in Nederland. Je komt te werken in een klein team en bij een groeiende internationale organisatie.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Machinebediende

Wat zijn de baankansen voor een Machinebediende?

Het arbeidsmarktperspectief voor de machinebediende is vrij groot: er is veel werkgelegenheid en er is altijd wel vraag naar machinebediendes.

Daarnaast kan de machinebediende doorgroeien tot teamleider machinebediendes of naar een andere functie binnen de metaalsector (bijvoorbeeld machinebankwerker).

De actuele kans op werk voor een Machinebediende

De kans op werk voor het beroep Machinebediende is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

137

Baankans Machinebediende

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Machinebediende worden: Opleidingen tot Machinebediende

Wil je Machinebediende worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Machinebediende.

Hoe word je een Machinebediende? 

Voor het beroep van machinebediende kan de opleiding metaal/werktuigbouwkunde zijn gevolgd. Deze is zowel op MBO als HBO (werkbouwtuigkunde) te volgen.

Voor het beroep van machinebediende is in niet altijd een opleiding nodig; dit is afhankelijk van het bedrijf, de fabriek of organisatie waar machinebediendes worden gezocht. Wel is het zo dat de meeste machinebediende in de fabriek, het bedrijf of de organisatie waarin hij werkzaam is eerst komt te werken als leerling machinebediende en dat technische kunde en verstand van machines altijd is vereist. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Machinebediende

Er zijn geen opleidingen Machinebediende aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Machinebediende in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen tot Machinebediende

Als je je wilt omscholen tot Machinebediende is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Machinebediende zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Machinebediende dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Machinebediende

Vacature Leerling Machinebediende Foodindustrie
Tempo-Team
Functieomschrijving Voor een dynamisch bedrijf in Harlingen zijn wij op zoek naar een Leerling Machinebediende.Wat bieden wij jou Uitzicht op vaste aanstellingDynamische omgeving met open en directe cultuurRuimte voor …
Vacature Leerling Machinebediende Foodindustrie
Tempo-Team
Voor een dynamisch bedrijf in Harlingen zijn wij op zoek naar een Leerling Machinebediende. Wat bieden wij jouUitzicht op vaste aanstellingDynamische omgeving met open en directe cultuurRuimte voor eigen initiatiefInformele …
Vacature Leerling Machinebediende Foodindustrie
Tempo-Team
Voor een dynamisch bedrijf in Harlingen zijn wij op zoek naar een Leerling Machinebediende.Wat bieden wij jou Uitzicht op vaste aanstellingDynamische omgeving met open en directe cultuurRuimte voor eigen …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Machinebediende

Als je Machinebediende wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Machinebediende zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Machinebediende

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Machinebediende?

Competenties en Vaardigheden Machinebediende

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Machinebediende nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Machinebediende nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Machinebediende

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Machinebediende

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Machinebediende. Als Machinebediende wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Machinebediende:


zie volledige beschrijving persoonstype Machinebediende

Vakkennis voor een Machinebediende

Het is voor een Machinebediende ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Machinebediende zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Machinebediende


Werkervaring Machinebediende

Het is voor een startend Machinebediende die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Machinebediende is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Machine-operator .

Iets anders leren?

Is Machinebediende het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Machinebediende

Met wie werkt een Machinebediende samen? 

Het netwerk van de machinebediende bestaat uit zijn teamleider (aan wie hij vragen kan stellen en die hem erop wijst als er dingen niet goed lopen) en zijn collega machinebediendes.


  • Teamleider machinebediendes
  • Collega machinebediendes
Machinebediende


Organisaties waar een Machinebediende werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Machinebediende meestal werkt.

Waar werkt een Machinebediende?

De machinebediende werkt profit in een bedrijf, organisatie of fabriek.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Machinebediende

Waar kun je het beste werken als Machinebediende? Hieronder vind je de best door de Machinebediende beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Machinebediende.

Competenties, Skills en Vaardigheden Machinebediende:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Machinebediende.

Welke competenties heeft een Machinebediende nodig?

Een Machinebediende heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Machinebediende

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Machinebediende passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Machinebediende nodig? 

De machinebediende is een waarnemer; hij let goed op de machines die in de productielijn draaien, kijkt of de kwaliteit goed is en of de machines goed werken, vervangt waar nodig onderdelen en smeert waar nodig de olie. De machinebediende is verantwoordelijk voor de machines en de productielijn en moet daarom verantwoordelijk en accuraat te werk gaan.

Ook is de machinebediende een succesvolle werker; hij heeft een no nonsense houding en zorgt ervoor dat de machines hun werk goed doen zodat de productielijn goed kan blijven lopen.

Bekijk de persoonstypen voor Machinebediende


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Machinebediende

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Machinebediende

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Machinebediende

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Machinebediende

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Machinebediende dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Machinebediende belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Machinebediende. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Machinebediende iets voor je?

Zou je graag Machinebediende willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Machinebediende bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Machinebediende?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Machinebediende

Vacature Machinebediende, 5 ploegen
Van der Meulen Hallum B.V.
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Heb …
Vacature Heftruckchauffeur / machinebediende / productiemedewerker
Randstad
Functieomschrijving Voor een internationale organisatie die gespecialiseerd is in transportbanden in Heerhugowaard zijn wij per direct op zoek naar een heftuckchauffeur / machinebediende / productiemedewerker. Het is een functie voor …
Vacature Machinebediende
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls machinebediende heb jij veel diverse taken. Zo houd jij je dagelijks bezig met het invoeren van materiaal voor de palletproductielijnen, het opstarten en stilzetten van productielijnen, oplossen …
Vacature Machinebediende vakantiewerk
Randstad
Functieomschrijving Heb jij ervaring als machinebediende? En ben jij op zoek naar werk voor in de zomerperiode? Lees onderstaande vacature snel door! Voldoe jij aan alle criteria en zie jij …
Vacature Machinebediende
Hak B.V.
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Heb …

Actuele blogposts


reacties op Machinebediende

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar