Manager Wonen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Wonen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager wonen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager wonen wordt.

 

Wat is een Manager Wonen?

Als Manager Wonen houd je je vooral bezig met de woninginrichting. Meestal werk je als leidinggevende in een meubelzaak of een interieurbedrijf. Daar heb je vaak de leiding over aantal mensen en zijn de planning en organistatie van werkzaamheden dus in jouw handen. Zo verdeel je de taken over de verkoopspecialisten en verkopers, coördineer je de uitvoering ervan en maak je de werkroosters.

Verder kun je als Manger wonen rekenen op een afwisselende en veelzijdige baan. Je zult veel verschillende dingen moeten ondernemen omdat de woninginrichting van elk pand weer verschilt en je te maken krijgt met steeds wisselende eisen van eigenaars. Het adviseren van (potentiële) klanten over de inrichting van hun woning hoort ook bij je takenpakket. Je kent alle tips en trucs met betrekking tot het onderhoud van de meubels en bijvoorbeeld de vloerbedekking.

Tot slot is het ook belangrijk dat jij als Manager Wonen ervoor zorgt dat de winkel er onderhouden en schoon uit ziet. Je bent dus ook verantwoordelijk voor de inrichting van de winkel en de productpresentatie.
 Wil je werken als Manager Wonen?

Werk je al als Manager Wonen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Wonen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Wonen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Wonen in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Verkoper
  • Verkoopspecialist
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Wonen

Wat verdient een Manager Wonen?

Over het salaris van een manager wonen op MBO niveau is weinig bekend. Waarschijnlijk zal dit vergelijkbaar zijn met andere functies op MBO niveau. Het zal ook erg afhankelijk zijn van het bedrijf waarvoor je werkt bent en het aantal jaren ervaring dat je hebt. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Soms zijn er ook vaste CAO's waaraan een bedrijf zich te houden heeft waardoor er misschien niet erg veel ruimte bestaat om nog te onderhandelen over secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Manager Wonen

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Wonen

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Wonen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Wonen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Wonen vacatures

Vacature Assistent Filiaalmanager Wonen Amersfoort
Carpetright
Ben jij een Assistent filiaalmanager die van aanpakken weet? Vind jij het een uitdaging om alles voor het filiaal op orde te hebben? Weet jij hoe je de wens van …
Vacature Assistent Filiaalmanager Wonen Amersfoort
Carpetright
Ben jij een Assistent filiaalmanager die van aanpakken weet? Vind jij het een uitdaging om alles voor het filiaal op orde te hebben? Weet jij hoe je de wens van …
Vacature Filiaalmanager Wonen
Carpetright
Ben jij een Filiaalmanager die van aanpakken weet? Vind jij het een uitdaging om alles voor het filiaal op orde te hebben? Weet jij hoe je de wens van de …
Vacature Filiaalmanager Wonen
Carpetright
Ben jij een Filiaalmanager die van aanpakken weet? Vind jij het een uitdaging om alles voor het filiaal op orde te hebben? Weet jij hoe je de wens van de …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Wonen

Wat is de toekomst van Manager Wonen?

Het arbeidsmarktperspectief van een Manager Wonen is redelijk gemiddeld is. Het is vooral afhankelijk van de vraag die op een bepaald moment bestaat in de groot-l en detailhandel. Dit zal weer afhankelijk zijn van de economische situatie. Zal het namelijk goed gaan in de sector dan zal er meer vraag zijn naar een Manager Wonen dan wanneer het slecht gaat met de sector.

De doorgroeimogelijkheden van de Manager Wonen zijn vooral afhankelijk van verdere scholing. Je kunt namelijk na de MBO opleiding de HBO opleiding Bedrijfseconomie of Commerciële Economie volgen.

Baankans Manager Wonen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Manager Wonen worden: Opleidingen tot Manager Wonen

Wil je Manager Wonen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Manager Wonen.

Hoe word je een Manager Wonen? 

De opleiding tot Manager Wonen is een MBO opleiding die deel uitmaakt van de bredere opleiding Manager Handel. Deze opleiding is te kiezen als uitstroomrichting van een andere MBO opleiding, bijvoorbeeld de opleiding tot Verkoopspecialist. Ook kun je instromen als je een VMBO opleiding op het gebied van Economie hebt afgerond of een MBO niveau 3 opleiding.

De opleiding Manager Wonen is op niveau 4. De opleiding bestaat niet alleen uit theorie, maar ook voor een groot deel uit praktijk.Vaak werk je namelijk al een paar dagen in de week bij een bedrijf om het vak onder de knie te krijgen.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Manager Wonen

MOC On Demand 10965: IT Service Management with System Center Service Manager - Dag
Deze training is voor cloud en datacenter administrators die voor het eerst gaan werken met System Center 2012 R2 Service Manager en verantwoordelijk worden voor de installatie, configuratie en beh... …
MOC On Demand 10965: IT Service Management with System Center Service Manager - Dag
Verkopen zonder te verkopen
POSITIEF BEÏNVLOEDEN VANUIT JE GUNFACTOR ALS KENNIS EXPERT In je rol als adviseur, project manager of technisch expert heb je een welomlijnde operationele rol. En die rol moet je respecteren. …
Verkopen zonder te verkopen
MBA – Travel and Tourism
Master of Business Administration (MBA) Travel and Tourism De toeristische sector moet zich ook aanpassen aan de veranderende internationale markten en nieuwe trends. Met onze masteropleiding Toerisme kwalificeert u zich …
MBA – Travel and Tourism

Omscholen of doorgroeien tot Manager Wonen

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Manager Wonen wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Manager Wonen zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Manager Wonen

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Manager Wonen?

Competenties en Vaardigheden Manager Wonen

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Manager Wonen nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Manager Wonen nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Manager Wonen

Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Manager Wonen

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Manager Wonen. Als Manager Wonen wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Manager Wonen:


zie volledige beschrijving persoonstype Manager Wonen

Vakkennis voor een Manager Wonen

Het is voor een Manager Wonen ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Manager Wonen zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Manager Wonen

MOC On Demand 10965: IT Service Management with System Center Service Manager - Dag
Deze training is voor cloud en datacenter administrators die voor het eerst gaan werken met System Center 2012 R2 Service Manager en verantwoordelijk worden voor de installatie, configuratie en beh... …
MOC On Demand 10965: IT Service Management with System Center Service Manager - Dag

Werkervaring Manager Wonen

Het is voor een startend Manager Wonen die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Manager Wonen is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Manager Wonen het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Manager Wonen

Met wie werkt een Manager Wonen samen? 

Als Manager Wonen sta je vooral in contact met de medewerkers aan wie je leiding geeft. Met hen moet je ervoor zorgen dat de omzet wordt gehaald en dat de klanten tevreden zijn. Je zult goed met elkaar moeten samenwerken om goede resultaten te halen. Verder heb je als Manager Wonen veel contact met de klanten. Jij bent voor hen naast de verkoopmedewerkers vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen en je moet dus zorgen dat je altijd klaar staat. Ook kan het voorkomen dat je in contact komt met leveranciers die mebeuls aanleveren.


  • Verkoper
  • Verkoopspecialist
  • Klant
Manager Wonen


Organisaties waar een Manager Wonen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Wonen meestal werkt.

Waar werkt een Manager Wonen?

Als Manager Wonen ben je werkzaam in de groot-l en detailhandel. Je zult vaak werkzaam zijn in een meubelzaak of in een interieurbedrijf. Dit zijn allemaal bedrijven gelegen in de profit sector. Het zijn vaak middelgrote bedrijven die een verkopersteam hebben waar jij als Manager Wonen dan de leiding over hebt.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Manager Wonen

Waar kun je het beste werken als Manager Wonen? Hieronder vind je de best door de Manager Wonen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Wonen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Wonen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Wonen.

Welke competenties heeft een Manager Wonen nodig?

Een Manager Wonen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Wonen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Wonen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Wonen nodig? 

Als Manager Wonen is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Het een veelzijdige en afwisselende baan dus je zult je vaak moeten concentreren op verschillende dingen (Succesvolle werker). Daarnaast is een zekermate van zelfverzekerdheid ook niet verkeerd. Dit kan helpen om geloofwaardiger naar de klanten over te komen en te zorgen dat de werknemers een zeker mate van respect voor je zullen hebben. Daarvoor is het ook belangrijk om gezaghebbend te zijn. Dit zal helpen om een teamband te creëren en te zorgen dat je team beter naar je zal luisteren (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Wonen


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Manager Wonen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Wonen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Wonen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Wonen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Wonen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Wonen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Wonen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Wonen iets voor je?

Zou je graag Manager Wonen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Wonen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Wonen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar