Masseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Masseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep masseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je masseur wordt.

 

Wat is een Masseur?

Een Masseur masseert mensen om ze te laten ontspannen of voor het behandelen van specifieke pijnklachten. Afhankelijk van waar je als Masseur terecht komt, richt je je bijvoorbeeld op sportblessures veroorzaakt door inspanning, pijnbestrijding bij chronische of acute klachten, verbetering van mobiliteit, ontspanning zonder klachten of misschien wel specifieke zones zoals bij stoelmassage het geval is.

Als Masseur werk je in dienst van sportscholen, sportclubs of wellness centra, maar je kunt ook zelfstandig een bedrijf beginnen en werken vanuit een salon of op locatie.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat door het toepassen van wrijf- en kneedtechnieken de masseur de spieren van de klant laat ontspannen om op die manier een aangenamer gevoel te weeg te brengen. Er bestaan diverse massagetechnieken, waarbij de Masseur alleen zijn handen, maar ook andere lichaamsdelen als armen en knieën kan gebruiken. Massages kunnen grof en hard zijn, maar ook zachter en er kan gebruik gemaakt worden van attributen als hete stenen. Verscheidene massagetechnieken hebben een bepaalde culturele achtergrond.Wil je werken als Masseur?

Werk je al als Masseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Masseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Masseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Masseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Masseur

Wat verdient een Masseur?

Het is erg moeilijk te zeggen wat je als Masseur kunt gaan verdienen. Er zijn veel verschillende sectoren en markten en de verdiensten zijn niet overal gelijk. Ook leeftijd, opleiding en ervaring spelen een rol. Daarbij komt dat maar weinig Masseurs fulltime aan de slag zijn in deze functie. Het betreft veelal parttime banen van rond de 24 uur per week.

Bij sommige werkgevers zijn de arbeidsvoorwaarden conform CAO (horeca), maar meestal wordt ook in vacatures geen melding gemaakt van het precieze loon. Grof gezegd val je bij de CAO horeca ongeveer in een salarisrange van €1400 tot €2500.

Salarisschaal Masseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Masseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Masseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Masseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Masseur vacatures

Vacature Masseurs Weleda City Spa Oegstgeest
Weleda Nederland NV
Wij zoeken collega’s voor onze vestiging in Oegstgeest! Ben jij proactief, zelfstandig, staat de klant altijd centraal en ben je masseur/ massagetherapeut? Zijn natuurlijke verzorgingsproducten je passie en wil jij
Vacature Masseur / Hamam Medewerker
Thermen Soesterberg
Thermen Soesterberg zoekt een Masseur / Hamam Medewerker te Soesterberg MBO geplaatst op 29-12-2020 THERMEN SOESTERBERG B.V. Een bezoek aan Thermen Soesterberg betekent genieten in een natuurlijke, bosrijke omgeving van …
Vacature Sportmasseur
Thermen Berendonck
Thermen Berendonck zoekt een Sportmasseur te Wijchen MBO geplaatst op 02-01-2021 Sportmasseur Ontspannen mensen, blije gezichten. Dankzij jou. Want met jouw ervaring als sportmasseur weet je precies wat onze gasten …
Vacature Masseur
Thermen Berendonck
Thermen Berendonck zoekt een Masseur te Wijchen MBO geplaatst op 02-01-2021 Masseur Wellness en gastvrijheid hebben een heel bijzondere plek in Wijchen. Thermen Berendonck. Een plek voor pure ontspanning, onvergetelijke …
Vacature Masseur
Wellness & Beauty De Woudfennen
Wellness & Beauty De Woudfennen zoekt een Masseur te Joure MBO geplaatst op 20-12-2020 BEN JIJ IEMAND DIE GRAAG BIJDRAAGT AAN ANDERMANS ONTSPANNING? DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Masseur

Wat is de toekomst van Masseur?

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Masseurs. Alleen veel vacatures vragen een specifieke vorm van massage zoals hamam, thais of bindweefselmassage. Hoe makkelijk je een aansluitende vacature vindt is dus vooral afhankelijk van je eigen kunnen. Welke type massages kun je verrichten en hoe gewild masseurs in die specialisatie zijn zal aan mode onderhevig zijn.

Wanneer je begint als Masseur in een groter bedrijf dan is opklimmen nog mogelijk in de zin van meer soorten massages, meer klanten, meer leidinggevende taken, een overstap naar een ander marktsegment en eventueel het beginnen van een eigen bedrijf.

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Masseur worden: Opleidingen tot Masseur

Wil je Masseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Masseur.

Hoe word je een Masseur? 

Om als Masseur aan de slag te gaan kun je kiezen voor een opleiding op MBO niveau, HBO niveau of een cursus.

Wanneer je op MBO niveau iets zoekt en het lijkt je leuk sporters te begeleiden, dan is de opleiding Sportmassage een goed begin.

Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding tot Massagetherapeut.

Cursussen voor erkend Masseur zijn er ook. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan anatomie en fysiologie, hygiëne en het gebruik van verschillende massageproducten.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Masseur

Massage Opleiding - in 1 jr professioneel masseur
MASSAGE OPLEIDING (1 JAAR IN DEELTIJD) Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele  massages te geven. Omschrijving massage opleiding …
Massage Opleiding - in 1 jr professioneel masseur
ALLROUND Masseur modulair
Allround masseur modulair Volg de complete opleiding tot allround masseur. De opleiding voor allround masseur is een zeer doelgerichte opleiding. Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale massage opleiding …
ALLROUND Masseur modulair
Opleiding Massage en Energiewerk
Masseur worden doe je met de opleiding massage en energiewerk van Anand.  In 1 jaar word je opgeleid tot professioneel en erkend masseur. Het diploma is erkend door BMS, BATC, KTNO, LVNG, VBAG en NVST. Anand is …
Opleiding Massage en Energiewerk
ALLROUND Masseur jaaropleiding
Allround Masseur jaaropleiding De opleiding voor Allround Masseur is een zeer doelgerichte opleiding. Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale massage opleiding samengesteld. De allround masseur opleiding is de …
ALLROUND Masseur jaaropleiding
Cursus Ayurvedische Massage
Ayurvedische massage is een holistisch energetische massage. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie / persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massage technieken met …
Cursus Ayurvedische Massage

Omscholen of doorgroeien tot Masseur

Als je Masseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Masseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Masseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Masseur?

Competenties en Vaardigheden Masseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Masseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Masseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Masseur

Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Masseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Masseur. Als Masseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Masseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Masseur

Vakkennis voor een Masseur

Het is voor een Masseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Masseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Masseur

Massage E-Learning
Volg de massage cursus en leer effectief masserenStap voor stap de kunst van het masseren in de vingers krijgen? Leer het stap voor stap met de cursus Massage van NHA. …
Massage E-Learning

Werkervaring Masseur

Het is voor een startend Masseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Masseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Masseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Masseur

Met wie werkt een Masseur samen? 

Met wie je als Masseur te maken gaat krijgen in je werk is afhankelijk van de werkgever. Wanneer je bijvoorbeeld als sportmasseur werkt zul je sporters begeleiden en dus contact hebben met hen, de trainers en ook de medewerkers van de sportfaciliteiten. Eventueel heb je zelf ook nog een directe leidinggevende.

Wanneer je in een wellnesscentrum zou gaan werken in de functie van Masseur dan heb je aan de ene kant te maken met de klanten en aan de andere kant met de medewerkers en leidinggevende van het resort. De medewerkers delen bijvoorbeeld je agenda in, maken afspraken met de klant en geven soms ook door wat je taak zal zijn.

Als je zelfstandig werkt heb je geen werkgever en al of niet de leiding over werknemers.


Masseur


Organisaties waar een Masseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Masseur meestal werkt.

Waar werkt een Masseur?

Het leveren van een dienst zoals massage is bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat een Masseur vrijwel altijd onder de profit sector zal vallen. Een enkele keer kan het zijn dat een Masseur door een medische instelling of organisatie wordt ingeschakeld.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Masseur

Waar kun je het beste werken als Masseur? Hieronder vind je de best door de Masseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Masseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Masseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Masseur.

Welke competenties heeft een Masseur nodig?

Een Masseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Masseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Masseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Masseur nodig? 

Als Masseur ben je bezig in een zorgend beroep. Je bent dan ook warm en betrokken naar de klanten toe zodat ze zich prettig voelen en zich over durven te leveren aan jouw handen. Alleen dan kunnen ze zich ook daadwerkelijk helemaal ontspannen (Gever).

Je moet als Masseur een zeker verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je houdt je bezig met lijf en leden en de daarmee samenhangende gezondheid en klachten van anderen. De Masseur weet wanneer een massage kan helpen en wanneer doorsturen van belang is. Mensen moeten kunnen vertrouwen op je oordeel en je handelingen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Masseur


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Masseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Masseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Masseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Masseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Masseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Masseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Masseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Masseur iets voor je?

Zou je graag Masseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Masseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Masseur

peter

Toch jammer dat de vraag geheel niet wordt beantwoord. Het is regelrechte reklame voor een opleiding. Domme reactie, als je geen antwoord wilt geven, reageer dan niet.                  

Dave

Hallo Kylian,de sal.indicatie zoals aangegeven in het overzicht klopt redelijk.Dit is uiteraard bij een full-tim,e baan(32-38 per week).Wat je inkomen als zelfstandige is,hangt af van het aantal mensen die door jouw behandeld worden(klanten).Dus dat is van te voren moeilijk in te schatten.er is nog al wat concurrentie op dit gebied.Sucses

Raymond Besems

  Massage Opleiding van Anand Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven. De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massageopleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Je leert in de opleiding massage verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spiritu

kylian

Hallo, ik zit er aan te denken om masseur te worden. Ik ben nu 18 jaar en ben van plan eerst in een wellnesscentrum aan de slag te gaan, en daarna een eigen bedrijf te beginnen. kunt u mkij misschien vertellen hoeveel je ongeveer verdient bij een wellnesscentrum en hoeveel als je zelfstandig te werk gaat?   alvast bedankt.

Raymond Besems

  Massage Opleiding van Anand Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven. De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massageopleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Je leert in de opleiding massage verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spiritu

kylian

Hallo, ik zit er aan te denken om masseur te worden. Ik ben nu 18 jaar en ben van plan eerst in een wellnesscentrum aan de slag te gaan, en daarna een eigen bedrijf te beginnen. kunt u mkij misschien vertellen hoeveel je ongeveer verdient bij een wellnesscentrum en hoeveel als je zelfstandig te werk gaat?   alvast bedankt.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar