Masseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Masseur? Lees de functieomschrijving.

Een Masseur masseert mensen om ze te laten ontspannen of voor het behandelen van specifieke pijnklachten. Afhankelijk van waar je als Masseur terecht komt, richt je je bijvoorbeeld op sportblessures veroorzaakt door inspanning, pijnbestrijding bij chronische of acute klachten, verbetering van mobiliteit, ontspanning zonder klachten of misschien wel specifieke zones zoals bij stoelmassage het geval is.

Als Masseur werk je in dienst van sportscholen, sportclubs of wellness centra, maar je kunt ook zelfstandig een bedrijf beginnen en werken vanuit een salon of op locatie.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat door het toepassen van wrijf- en kneedtechnieken de masseur de spieren van de klant laat ontspannen om op die manier een aangenamer gevoel te weeg te brengen. Er bestaan diverse massagetechnieken, waarbij de Masseur alleen zijn handen, maar ook andere lichaamsdelen als armen en knieën kan gebruiken. Massages kunnen grof en hard zijn, maar ook zachter en er kan gebruik gemaakt worden van attributen als hete stenen. Verscheidene massagetechnieken hebben een bepaalde culturele achtergrond.

Wil je werken als Masseur?

Werk je al als Masseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Masseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Masseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Masseur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Masseur

Wat verdient een Masseur?

Het is erg moeilijk te zeggen wat je als Masseur kunt gaan verdienen. Er zijn veel verschillende sectoren en markten en de verdiensten zijn niet overal gelijk. Ook leeftijd, opleiding en ervaring spelen een rol. Daarbij komt dat maar weinig Masseurs fulltime aan de slag zijn in deze functie. Het betreft veelal parttime banen van rond de 24 uur per week.

Bij sommige werkgevers zijn de arbeidsvoorwaarden conform CAO (horeca), maar meestal wordt ook in vacatures geen melding gemaakt van het precieze loon. Grof gezegd val je bij de CAO horeca ongeveer in een salarisrange van €1400 tot €2500.

Salarisschaal Masseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Masseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Masseur

Hoe goed is de toekomst voor de Masseur? 

Er zijn aardig wat vacatures te vinden voor Masseurs. Alleen veel vacatures vragen een specifieke vorm van massage zoals hamam, thais of bindweefselmassage. Hoe makkelijk je een aansluitende vacature vindt is dus vooral afhankelijk van je eigen kunnen. Welke type massages kun je verrichten en hoe gewild masseurs in die specialisatie zijn zal aan mode onderhevig zijn.

Wanneer je begint als Masseur in een groter bedrijf dan is opklimmen nog mogelijk in de zin van meer soorten massages, meer klanten, meer leidinggevende taken, een overstap naar een ander marktsegment en eventueel het beginnen van een eigen bedrijf.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Masseur worden: Opleidingen tot Masseur

Hoe word je een Masseur? 

Om als Masseur aan de slag te gaan kun je kiezen voor een opleiding op MBO niveau, HBO niveau of een cursus.

Wanneer je op MBO niveau iets zoekt en het lijkt je leuk sporters te begeleiden, dan is de opleiding Sportmassage een goed begin.

Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding tot Massagetherapeut.

Cursussen voor erkend Masseur zijn er ook. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan anatomie en fysiologie, hygiëne en het gebruik van verschillende massageproducten.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Masseur

Wellness Massage Cursus Week
Ontmoet gelijkgestemden en ga samen een innerlijke reis aan in de Duitse oase met de massage vakantie. Onze kok zorgt voor heerlijk gezonde maaltijden en onze ervaren trainer begeleidt je tijdens je …
Massage Opleiding - in 1 jr professioneel masseur
MASSAGE OPLEIDING (1 JAAR IN DEELTIJD) Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven. Omschrijving massage opleiding De …
Cursus Ayurvedische Massage
Ayurvedische massage is een holistisch energetische massage. Men maakt gebruikt van geurige- gepaste oliën; samengesteld volgens situatie / persoonlijkheid van de behandelde. De ayurvedische massage combineert massage technieken met …
ALLROUND wellnessmasseur
Allround wellnessmasseur Volg de complete opleiding tot allround wellnessmasseur. De opleiding voor allround masseur is een zeer doelgerichte opleiding. Door onze jarenlange ervaring hebben we de ideale massage opleiding samengesteld. …
Stoelmassage
Stoelmassage Stoelmassage is een doelgericht middel om stress en werk gerelateerde klachten te verlichten en te voorkomen. Door middel van het toepassen van diverse technieken afkomstig uit de Klassieke-, Thaise, …
Meer opleidingen Masseur

Weet je nog niet of je Masseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Masseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Masseur

Met wie werkt een Masseur samen? 

Met wie je als Masseur te maken gaat krijgen in je werk is afhankelijk van de werkgever. Wanneer je bijvoorbeeld als sportmasseur werkt zul je sporters begeleiden en dus contact hebben met hen, de trainers en ook de medewerkers van de sportfaciliteiten. Eventueel heb je zelf ook nog een directe leidinggevende.

Wanneer je in een wellnesscentrum zou gaan werken in de functie van Masseur dan heb je aan de ene kant te maken met de klanten en aan de andere kant met de medewerkers en leidinggevende van het resort. De medewerkers delen bijvoorbeeld je agenda in, maken afspraken met de klant en geven soms ook door wat je taak zal zijn.

Als je zelfstandig werkt heb je geen werkgever en al of niet de leiding over werknemers.


Masseur


Organisaties waar een Masseur werkzaam is

Waar werkt een Masseur meestal? 

Het leveren van een dienst zoals massage is bedoeld voor het maken van winst. Dat betekent dat een Masseur vrijwel altijd onder de profit sector zal vallen. Een enkele keer kan het zijn dat een Masseur door een medische instelling of organisatie wordt ingeschakeld.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Masseur

Waar kun je het beste werken als Masseur? Hieronder vindt je de best door de Masseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Masseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Masseur:

Welke competenties heeft een een Masseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Masseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Masseur nodig? 

Als Masseur ben je bezig in een zorgend beroep. Je bent dan ook warm en betrokken naar de klanten toe zodat ze zich prettig voelen en zich over durven te leveren aan jouw handen. Alleen dan kunnen ze zich ook daadwerkelijk helemaal ontspannen (Gever).

Je moet als Masseur een zeker verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je houdt je bezig met lijf en leden en de daarmee samenhangende gezondheid en klachten van anderen. De Masseur weet wanneer een massage kan helpen en wanneer doorsturen van belang is. Mensen moeten kunnen vertrouwen op je oordeel en je handelingen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Masseur


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Masseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Masseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Masseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Masseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Masseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Masseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Masseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Masseur iets voor je?

Zou je graag Masseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Masseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Masseur

peter

Toch jammer dat de vraag geheel niet wordt beantwoord. Het is regelrechte reklame voor een opleiding. Domme reactie, als je geen antwoord wilt geven, reageer dan niet.                  

Dave

Hallo Kylian,de sal.indicatie zoals aangegeven in het overzicht klopt redelijk.Dit is uiteraard bij een full-tim,e baan(32-38 per week).Wat je inkomen als zelfstandige is,hangt af van het aantal mensen die door jouw behandeld worden(klanten).Dus dat is van te voren moeilijk in te schatten.er is nog al wat concurrentie op dit gebied.Sucses

Raymond Besems

  Massage Opleiding van Anand Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven. De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massageopleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Je leert in de opleiding massage verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spiritu

kylian

Hallo, ik zit er aan te denken om masseur te worden. Ik ben nu 18 jaar en ben van plan eerst in een wellnesscentrum aan de slag te gaan, en daarna een eigen bedrijf te beginnen. kunt u mkij misschien vertellen hoeveel je ongeveer verdient bij een wellnesscentrum en hoeveel als je zelfstandig te werk gaat?   alvast bedankt.

Raymond Besems

  Massage Opleiding van Anand Met de massage opleiding van Anand leer je in 1 jaar alles wat nodig is om goede professionele massages te geven. De massage opleiding van Anand leidt je op tot professioneel en erkend masseur. Doordat je vanuit verschillende disciplines leert werken, en je verdiept in de achtergronden, zul je je als een veelzijdig en competent masseur kunnen profileren. Dit kan je doen in een eigen praktijk, of in dienst van een instelling. Ook is de massageopleiding geschikt als aanvulling in je al een bestaande praktijk, bijvoorbeeld een schoonheidssalon, sauna, of therapie-praktijk. Door de compacte en flexibele opzet is de massage opleiding geschikt als je je wilt om- of bijscholen naast je bestaande werkzaamheden. Je leert in de opleiding massage verschillende Oosterse en Westerse massagetechnieken. Door middel van meditatie en intuïtie lessen krijg je voeling met het geven van de massages. Je leert zo de verbinding voelen tussen het spiritu

kylian

Hallo, ik zit er aan te denken om masseur te worden. Ik ben nu 18 jaar en ben van plan eerst in een wellnesscentrum aan de slag te gaan, en daarna een eigen bedrijf te beginnen. kunt u mkij misschien vertellen hoeveel je ongeveer verdient bij een wellnesscentrum en hoeveel als je zelfstandig te werk gaat?   alvast bedankt.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar