Masseur worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Masseur worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Masseur worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Masseur? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Masseur goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Masseur?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Masseur wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Masseur.

Alles over hoe je Masseur kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Masseur?

Om als Masseur aan de slag te gaan kun je kiezen voor een opleiding op MBO niveau, HBO niveau of een cursus.

Wanneer je op MBO niveau iets zoekt en het lijkt je leuk sporters te begeleiden, dan is de opleiding Sportmassage een goed begin.

Op HBO niveau is er bijvoorbeeld de opleiding tot Massagetherapeut.

Cursussen voor erkend Masseur zijn er ook. Hierin wordt onder andere aandacht besteed aan anatomie en fysiologie, hygiëne en het gebruik van verschillende massageproducten.

Welke vaardigheden heb je nodig om Masseur te worden?

Om Masseur te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Masseur zijn Inlevingsvermogen, Omgaan met veranderingen en Flexibiliteit. Ook zijn Analytisch vermogen, Logisch redeneren en Bereid om risico's te nemen belangrijke vaardigheden als je Masseur wilt worden. Verder zijn Besluitvaardigheid, Positiviteit en Vriendelijkheid ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Masseur te worden?

Als je Masseur wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Masseur

  • Aanpassingsvermogen
  • Durf
  • Klantgerichtheid
  • Leervermogen
  • Luisteren
  • Oordeelsvorming
  • Resultaatgerichtheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Masseur te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Masseur te worden zijn Empathie, Behulpzaamheid en Vriendelijkheid. Andere belangrijke eigenschappen zijn Trouw, Integriteit en Punctueel. Daarnaast zijn Originaliteit, Creativiteit en Passie ook goed van pas komende eigenschappen om Masseur te kunnen worden.


Met welke persoonstypen kun je Masseur worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Masseur. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Masseur zijn de Gever en de Loyalist.

Als Masseur ben je bezig in een zorgend beroep. Je bent dan ook warm en betrokken naar de klanten toe zodat ze zich prettig voelen en zich over durven te leveren aan jouw handen. Alleen dan kunnen ze zich ook daadwerkelijk helemaal ontspannen (Gever).

Je moet als Masseur een zeker verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Je houdt je bezig met lijf en leden en de daarmee samenhangende gezondheid en klachten van anderen. De Masseur weet wanneer een massage kan helpen en wanneer doorsturen van belang is. Mensen moeten kunnen vertrouwen op je oordeel en je handelingen (Loyalist).

Opleiding Masseur

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Masseur kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Masseur. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Masseur. Maar ook cursussen en trainingen voor de Masseur.

Top 5 opleidingen Masseur

Holistische massage
Leer alle bekende massagetechnieken professioneel toepassen. Zowel in de privésfeer als in jouw eigen massagepraktijk. BATC-erkend diploma. Met deze BATC-erkende massagecursus leer je alle bekende massagetechnieken professioneel toepassen. Niet alleen …
Holistische massage
Chinese Geneeskunde
In de opleiding Chinese geneeskunde maak je kennis met de oorsprong van traditionele Chinese geneeswijzen en de therapievormen die hieruit zijn voortgekomen. Je zult merken dat de Chinese geneeskunde sterk …
Chinese Geneeskunde
Babymassage
De liefdevolle aanraking en aandacht tijdens babymassage zijn rustgevend en goed voor de gezondheid en ontwikkeling van de kleine spruit. Babymassage wint aan populariteit bij jonge ouders. Het laat baby’s …
Babymassage
Sportmasseur
Iedereen die sport, weet dat je spieren na een training soms stram en pijnlijk kunnen aanvoelen. Een sportmassage doet dan wonderen! Een stevige hand op zere spieren maakt ze soepeler …
Sportmasseur
Massagetherapeut
Alles waar jij je handen op legt, verandert in goud. Niet letterlijk natuurlijk, maar jij hebt wel bijzondere krachten: je kunt mensen laten ontspannen zoals ze zich nog nooit Alles …
Massagetherapeut

Omscholen tot Masseur

Hoe kan je omscholen tot Masseur? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Masseur zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Masseur

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Masseur?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Masseur. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Masseur?

Als je wilt omscholen tot Masseur is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Masseur

Wat verdient een Masseur? Het salaris van een Masseur begint bij €1400,- bruto per maand. Een ervaren Masseur verdient tot maximaal €2500,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.