Medewerker tankstation Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker tankstation? Lees de functieomschrijving.

Een medewerker tankstation verricht alle grote en kleine werkzaamheden binnen het tankstation waar hij werkzaam is.

De medewerker tankstation staat achter de kassa en is daar verantwoordelijk voor het afrekenen van benzine of producten, zorgt ervoor dat de producten in het tankstation op tijd worden bijgevuld, richt de schappen netjes in (door bijvoorbeeld de producten te spiegelen), staat klanten te woord en beantwoord hun vragen, let op de houdbaarheidsdatum van de producten en weet deze, indien nodig, op tijd te vervangen en zorgt (door middel van een goede motivatie en klantvriendelijkheid) voor een goede omzet van het tankstation. Daarnaast kan het zo zijn dat de tankstationmedewerker ook de bestellingen moet controleren, maar het verschilt per tankstation of de tankstationmedewerker voor deze taak verantwoordelijk is.

Het beroep van tankstationmedewerker is een zeer verantwoordelijk beroep. De meeste tankstationmedewerkers werken zelfstandig en moeten tijdens hun dienst daarom zelfstandig en onafhankelijk het tankstation draaiende weten te houden. Daarom is het belangrijk dat de medewerker van het tankstation stressbestendig is en het niet erg vindt om alleen te moeten werken. Daarnaast is de tankstationmedewerker hét visitekaartje en aanspreekpunt van het tankstation en is het daarom belangrijk dat hij klantgericht en klantvriendelijk werkt en zichzelf en het tankstation goed weet te presenteren. Ook moet de tankstationmedewerker het niet erg vinden om vroeg in de ochtend of laat op de avond of in de nacht te moeten werken.

 

 

Wil je werken als Medewerker tankstation?

Werk je al als Medewerker tankstation en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker tankstation worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker tankstation, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker tankstation in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €400 tot €1500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker tankstation

Wat verdient een Medewerker tankstation?

Het salaris van een medewerker tankstation ligt netto, afhankelijk van zijn leeftijd en het aantal uren dat hij werkt, tussen de €400 en €1500.

Salarisschaal Medewerker tankstation

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker tankstation

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker tankstation? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker tankstation. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker tankstation vacatures

Allround medewerker tankstation Regio Geldermalsen / Deil / Gorinchem
Flex One Personeelsmanagement
Voor een opdrachtgever in de Regio Geldermalsen / Deil / Gorinchem aan de snelweg zijn wij op zoek naar een medewerker die zich allround wilt inzetten bij de servicebalie en de …
Verkoopmedewerker Tankstation | 16 tot 32 uur
Vollenhoven Olie
Ben jij op zoek naar een (bij)baan in Schijndel voor 16 tot 32 uur per week? Solliciteer dan nu naar de vacature van VERKOOPMEDEWERKER TANKSTATION in Schijndel. Wat ga je …
Medewerker tankstation Bakery bij Shell Oirschot!
Timing
Zie jij jezelf als een gastheer of gastvrouw? En houd je van afwisseling in je werk? Dan is deze vacature iets voor jou!Op deze locatie van Shell zijn wij opzoek …
Wasstraatmedewerker
APS Personeelservices
Vroeger: Heitje voor een karweitje? Dan wassen wij jouw auto! Nu: Wasstraatmedewerker van de meest innovatieve wasstraat!Tijden veranderen en dit gebeurt ook met de autowastechniek. Zo zijn wij voor een …
Servicemedewerker Tankstation
Ziedewij Tanken en Wassen BV
BP Ziedewij, dé pitstop van Barendrecht, is bijna ‘fit for the future’!We zijn nu nog aan het verbouwen maar binnenkort kunnen we onze klanten verwelkomen in een nieuw, fris en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker tankstation

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker tankstation? 

Het arbeidsperspectief voor een tankstationmedewerker is goed omdat er veel tankstations op zoek zijn naar medewerkers die in hun tankstation willen werken. Er zijn echter vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Medewerker tankstation

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker tankstation worden: Opleidingen tot Medewerker tankstation

Hoe word je een Medewerker tankstation? 

Voor de functie van medewerker tankstation is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker tankstation

Overvaltraining
De training overvalpreventie is bedoeld voor iedereen die tijdens zijn werkzaamheden geconfronteerd kan worden met een overval of gijzeling.Een overval is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het gebeurt altijd onverwachts
Meer opleidingen Medewerker tankstation

Weet je nog niet of je Medewerker tankstation wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker tankstation of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker tankstation

Met wie werkt een Medewerker tankstation samen? 

Het netwerk van de tankstationmedewerker bestaat uit de klanten die het tankstation bezoeken en zijn werkgever die hem vertelt of hij het werk goed beoefent en wat er eventueel beter kan. Daarnaast is tankstationmedewerker een vrij zelfstandig beroep.


  • Klanten
Medewerker tankstation


Organisaties waar een Medewerker tankstation werkzaam is

Waar werkt een Medewerker tankstation meestal? 

De medewerker tankstation is werkzaam in een tankstation/benzinestation.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Medewerker tankstation

Waar kun je het beste werken als Medewerker tankstation? Hieronder vindt je de best door de Medewerker tankstation beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker tankstation.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker tankstation:

Welke competenties heeft een een Medewerker tankstation nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker tankstation

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker tankstation nodig? 

Omdat tankstationmedewerker een zeer verantwoordelijk beroep is en de medewerker zelfstandig en onafhankelijk het tankstation draaiende moet weten te houden is het belangrijk dat hij stressbestendig is en onafhankelijk kan werken. Daarnaast is de tankstationmedewerker hét visitekaartje van het tankstation en moet hij zichzelf en het tankstation daarom goed weten te presenteren. De tankstationmedewerker is verantwoordelijk voor een goede omzet van het tankstation en moet daarom hard en accuraat werken om zo het beste in zichzelf naar boven te halen om zo voor een goede omzet te kunnen zorgen. (succesvolle werker en perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker tankstation


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker tankstation

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker tankstation

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker tankstation

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker tankstation

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker tankstation dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker tankstation belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker tankstation. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker tankstation iets voor je?

Zou je graag Medewerker tankstation willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker tankstation bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker tankstation

Dido anoniem

Zwaar ondergewaardeerd en zeer slecht betaald. Kerstdagen werken voor 150 procent is gewoon belachelijk en diep triest. Gelukkig hoef ik nog maar heel kort voor mn studie!! Daar krijg je bij werken feestdagen gewoon 300 procent zoals het hoort!!

Kim

Lonen zijn ontzettend slecht. Je word niet extra betaald tijdens weekend/avond uren. Hele slechte cao.  Er word steeds meer van een werknemer verlangt maar beter en meer betalen zit er niet bij. En verwacht nooit een vast contract. Ze gooien je na een jaar meteen eruit.

Ben

Hallo Dido,wat studeer je eigenlijk?

Q.B

Zwaar onder gewaardeerd ,door zowel klant als directie.

Elles

Zwaar onderbetaald,vroege en late diensten,3 van de 4 weekenden werken en geen pauzes. Vaak hoge werkdruk en veel verantwoordelijkheid.

Jeroen

Ik denk dat er een groot verschil is tussen de div.maatschappijen en werkgevers.Ik ben het niet met de stelling eens.Gr.

mirjam

 Helaas is dit beroep met een behoorlijke verantwoording (gevaarlijke stoffen). Je problemen zelf ook moet oplossen omdat je alleen sta en daarbij nog met een risico (overval)...... behoorlijk onderbetaald!   

Chantal

Helaas.op de arbeidsmarkt hebben wij niet veel keus.Gr.

Lina

Zwaar onder gewaardeerd , door zowel klant als directie. Men wordt gezien als een of ander zeer dom schepsel en voetveeg , welke je zonder enig sociaal respect kunt behandellen

John

Mijn ervaring is dat men vaak als dom schepsel wordt gezien door mensen die zelf niet al te snugger overkemen en door mijn baas wordt ik zeer gewaardeert.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar