Medisch oncoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medisch oncoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medisch oncoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medisch oncoloog wordt.

 

Wat is een Medisch oncoloog?

Een medische oncoloog is een internist die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie.

De medisch oncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij is werkzaam in een ziekenhuis.

Een oncoloog diagnosticeert de ziekte kanker en andere gerelateerde ziektes bij patiënten. Hij schrijft de patiënten de chemokuur voor, onderzoekt de ethische vragen rondom de kankerzorg, houdt de kankerpatiënten na behandeling onder controle (en zorgt voor de nazorg bij genezing), doet eventueel onderzoek naar de verwanten (familie) van de patiënten bij ziekte die op erfelijke basis kan zijn en is verantwoordelijk voor de palliatieve zorg (de pijn zowel fysiek als mentaal proberen te verzachten en verlichten bij ongeneeslijk zieke patiënten).

De oncoloog werkt in een team van specialisten dat verantwoordelijk is voor de optimale en juiste diagnose, zorg, behandeling en nazorg. Het team is afhankelijk van het type kanker en vraagstelling.

De oncoloog houdt zich bezig met de oncologie en doet daarnaast onderzoek naar de oorzaken van de ziekte kanker en naar de huidige behandelmethode en doet onderzoek naar nieuwe behandelmethodes.Wil je werken als Medisch oncoloog?

Werk je al als Medisch oncoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medisch oncoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medisch oncoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medisch oncoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Patiënten
  • Artsen en specialisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €20000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medisch oncoloog

Wat verdient een Medisch oncoloog?

Het salaris van een oncoloog is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. De oncoloog begint bijvoorbeeld als arts assistent oncologie. Het salaris kan daarom verschillen van €2800,- per maand tot €20.000,- per maand.

Salarisschaal Medisch oncoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medisch oncoloog

Er zijn geen vacatures Medisch oncoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medisch oncoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medisch oncoloog in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medisch oncoloog

Wat is de toekomst van Medisch oncoloog?

Het arbeidsmarktperspectief voor een medisch oncoloog is hoog omdat ziekenhuizen veel op zoek zijn naar gespecialiseerde medische oncologen om zoveel mogelijk mensen met kennis in het ziekenhuis werkzaam te hebben.

Baankans Medisch oncoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medisch oncoloog worden: Opleidingen tot Medisch oncoloog

Wil je medisch oncoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Medisch oncoloog? 

Voor het beroep van oncoloog moet een WO studie worden gevolgd; de studie Geneeskunde, Arts - Klinisch Onderzoeker of Oncology.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medisch oncoloog

Er zijn geen opleidingen Medisch oncoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medisch oncoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Medisch oncoloog

Met wie werkt een Medisch oncoloog samen? 

Het netwerk van de medisch oncoloog bestaat uit de patiënten, de familie van patiënten en het team van artsen en specialisten waarbinnen hij werkzaam is.


  • Patiënten
  • Artsen en specialisten
Medisch oncoloog


Organisaties waar een Medisch oncoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medisch oncoloog meestal werkt.

Waar werkt een Medisch oncoloog?

Een medisch oncoloog werkt in een ziekenhuis of academisch ziekenhuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Medisch oncoloog

Waar kun je het beste werken als Medisch oncoloog? Hieronder vind je de best door de Medisch oncoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medisch oncoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medisch oncoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medisch oncoloog.

Welke competenties heeft een Medisch oncoloog nodig?

Een Medisch oncoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medisch oncoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medisch oncoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medisch oncoloog nodig? 

Een medisch oncoloog onderzoekt de behandelmethode en onderzoekt en geeft de diagnose aan patiënten (waarnemer).

Het beroep van medisch oncoloog is een zeer zwaar en verantwoordelijk beroep. De oncoloog mag geen fouten maken en moet ten alle tijde accuraat werkzaam zijn (succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Medisch oncoloog


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Medisch oncoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medisch oncoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medisch oncoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medisch oncoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medisch oncoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medisch oncoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medisch oncoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medisch oncoloog iets voor je?

Zou je graag Medisch oncoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medisch oncoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medisch oncoloog

anoniem

als je de carriere en het inkomen later cventraal stelt, kan het best zo zijn , dat je nadien teleurgwesteld wordt over wat je zelf kan doen. Iedere patient is verschillend en behandelopties zijn er wel, maar komen maar beperkt in aanmerking vanwege de mogelijkheden die er (nog) zijn. In de toekomst worden veel nieuwe medicijnen verwacht, waardoor je beter kunt kiezen: óf voor klinicus, dwz per patient een eigen verantwoordelijkheid, óf een wetenschappelijk beroep met veel teamwork en overleg en gedetailleerde ( eeuwige)vervolgstudie. Vanwege dit laatste: redeneer dus niet te snel dat je zelf veel invloed kan uitoefenen op de praktijkvoering en persoonlijk inkomen, want dan kan je het misschien niet volhouden.  Dat beoep van (internist/chirurgisch/radiotheaput-oncoloog  wordt  in dit zware beroep trouwens steeds goed beloond. 

Oncoloog

Studeren en doorzettingsvermogen.Sucses

Anna

Ik ben nu 15 en ik weet zeker dat ik dit wil en kan ik ga ervoor strijden 

fatima

mijn toekomst een succesvol oncoloog dr.mohamed

fatima

mijn toekomst een succesvol oncoloog dr.mohamed

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar