Nationale Ombudsman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Nationale Ombudsman? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep nationale ombudsman. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je nationale ombudsman wordt.

 

Wat is een Nationale Ombudsman?

Als Nationale Ombudsman ben je een onafhankelijk functionaris die klachten van burgers over onbehoorlijk overheidsoptreden behandelt. Klachten over gemeenten en provincies worden niet behandeld, tenzij dat speciaal is opgenomen in de functie van Nationale Ombudsman. Als Nationale Ombudsman behandel je klachten over individuele zaken waarvoor geen beroep open staat bij de rechter.

Als Nationale Ombudsman heb je vooral een controlerende functie. Je bent geen rechter want de overheid is niet verplicht om gevolgen te verbinden aan je uitspraken. De klachten die binnen komen behandel je niet alleen maar samen met een team van specialisten.

 


 Wil je werken als Nationale Ombudsman?

Werk je al als Nationale Ombudsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Nationale Ombudsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Nationale Ombudsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Nationale Ombudsman in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burger
  • Overheid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10123 tot €10123

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nationale Ombudsman

Wat verdient een Nationale Ombudsman?

Het salaris van de Nationale Ombudsman is wettelijk vastgelegd (namelijk in de Wet Nationale ombudsman (WNo)) en bedraagt €10123 bruto per maand.


 

Salarisschaal Nationale Ombudsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Nationale Ombudsman

Er zijn geen vacatures Nationale Ombudsman aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Nationale Ombudsman in werkt.

Meer weten over de sector waar een Nationale Ombudsman in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Nationale Ombudsman

Wat is de toekomst van Nationale Ombudsman?

Het beroep Nationale Ombudsman is een zeer specifiek beroep. Het is de hoogste instantie waar burgers terecht kunnen met klachten over de overheid. Als Nationale Ombudsman zit je dus al aan de top.
 

Baankans Nationale Ombudsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Nationale Ombudsman worden: Opleidingen tot Nationale Ombudsman

Wil je Nationale Ombudsman worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Nationale Ombudsman.

Hoe word je een Nationale Ombudsman? 

Voor het beroep van Nationale Ombudsman is geen specifieke opleiding. Het is een zwaar beroep en je moet veel kennis van bestuur en burger hebben en je moet weten hoe de juridische verhoudingen zijn tussen deze twee groepen.

Personen die werken voor de Nationale Ombudsman krijgen vaak scholingen en cursussen om (onder andere) hun kennis op peil te houden zodat ze de Nationale Ombudsman zo goed mogelijk kunnen bij staan. Veel van de medewerkers, die vaak onderzoekers worden genoemd, hebben de Universitaire studie Nederlands Recht gedaan.
 

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Nationale Ombudsman

Schuldhulpverlening aan (ex-)ondernemers (shv module 5)
Accreditatie / PE punten Wsnp 6 punten VeWeVe (in aanvraag) NBPB 6 lesuren Kiwa NEN 6 punten BPBI 5 punten Registerplein (op aanvraag) Uitvoerenden en beleidsmakers van de schuldhulpverlening krijgen …
Schuldhulpverlening aan (ex-)ondernemers (shv module 5)

Omscholen of doorgroeien tot Nationale Ombudsman

Als je Nationale Ombudsman wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Nationale Ombudsman zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Nationale Ombudsman

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Nationale Ombudsman?

Competenties en Vaardigheden Nationale Ombudsman

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Nationale Ombudsman nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Nationale Ombudsman nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Nationale Ombudsman

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Nationale Ombudsman

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Nationale Ombudsman. Als Nationale Ombudsman wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Nationale Ombudsman:


zie volledige beschrijving persoonstype Nationale Ombudsman

Vakkennis voor een Nationale Ombudsman

Het is voor een Nationale Ombudsman ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Nationale Ombudsman zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Nationale Ombudsman


Werkervaring Nationale Ombudsman

Het is voor een startend Nationale Ombudsman die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Nationale Ombudsman is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Nationale Ombudsman het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Nationale Ombudsman

Met wie werkt een Nationale Ombudsman samen? 

Bij klachten van burgers jegens de overheid ben je als Nationale Ombudsman een soort schakel. Je komt dus voortduren in aanraking met burgers en de overheid.
 


  • Burger
  • Overheid
Nationale Ombudsman


Organisaties waar een Nationale Ombudsman werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Nationale Ombudsman meestal werkt.

Waar werkt een Nationale Ombudsman?

De Nationale Ombudsman is een Hoog College van de Staat. De drager van het ambt, die dus ook Nationale Ombudsman wordt genoemd, wordt door de Tweede Kamer benoemd en ontslagen. Het beroep is in de Wet Nationale ombudsman (WNo) vast gelegd en is daarom een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Nationale Ombudsman

Waar kun je het beste werken als Nationale Ombudsman? Hieronder vind je de best door de Nationale Ombudsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Nationale Ombudsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Nationale Ombudsman:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Nationale Ombudsman.

Welke competenties heeft een Nationale Ombudsman nodig?

Een Nationale Ombudsman heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Nationale Ombudsman

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Nationale Ombudsman passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Nationale Ombudsman nodig? 

Als Nationale Ombudsman ben je voor veel burgers een laatste hoop. Het is daarom ook belangrijk dat je warm, betrokken en verzorgend over komt. Je wil mensen met problemen graag helpen. Je moet dus zorgzaam, generues en ontvankelijk zijn (Gever).

Je probeert als Nationale Ombudsman conflicten tussen de overheid en de burgers te vermijden. Je bent dus een soort van bemiddelaar tussen deze partijen. Daarbij is het handig als je ruimdenkend, diplomatiek en geduldig bent (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Nationale Ombudsman


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Nationale Ombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Nationale Ombudsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Nationale Ombudsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Nationale Ombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Nationale Ombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Nationale Ombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Nationale Ombudsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Nationale Ombudsman iets voor je?

Zou je graag Nationale Ombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Nationale Ombudsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Nationale Ombudsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar