Nationale Ombudsman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Nationale Ombudsman? Lees de functieomschrijving.

Als Nationale Ombudsman ben je een onafhankelijk functionaris die klachten van burgers over onbehoorlijk overheidsoptreden behandelt. Klachten over gemeenten en provincies worden niet behandeld, tenzij dat speciaal is opgenomen in de functie van Nationale Ombudsman. Als Nationale Ombudsman behandel je klachten over individuele zaken waarvoor geen beroep open staat bij de rechter.

Als Nationale Ombudsman heb je vooral een controlerende functie. Je bent geen rechter want de overheid is niet verplicht om gevolgen te verbinden aan je uitspraken. De klachten die binnen komen behandel je niet alleen maar samen met een team van specialisten.

 


 

Wil je werken als Nationale Ombudsman?

Werk je al als Nationale Ombudsman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Nationale Ombudsman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Nationale Ombudsman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Nationale Ombudsman in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burger
  • Overheid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €10123 tot €10123

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Nationale Ombudsman

Wat verdient een Nationale Ombudsman?

Het salaris van de Nationale Ombudsman is wettelijk vastgelegd (namelijk in de Wet Nationale ombudsman (WNo)) en bedraagt €10123 bruto per maand.


 

Salarisschaal Nationale Ombudsman

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Nationale Ombudsman

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Nationale Ombudsman

Hoe goed is de toekomst voor de Nationale Ombudsman? 

Het beroep Nationale Ombudsman is een zeer specifiek beroep. Het is de hoogste instantie waar burgers terecht kunnen met klachten over de overheid. Als Nationale Ombudsman zit je dus al aan de top.
 

Baankans Nationale Ombudsman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Nationale Ombudsman worden: Opleidingen tot Nationale Ombudsman

Hoe word je een Nationale Ombudsman? 

Voor het beroep van Nationale Ombudsman is geen specifieke opleiding. Het is een zwaar beroep en je moet veel kennis van bestuur en burger hebben en je moet weten hoe de juridische verhoudingen zijn tussen deze twee groepen.

Personen die werken voor de Nationale Ombudsman krijgen vaak scholingen en cursussen om (onder andere) hun kennis op peil te houden zodat ze de Nationale Ombudsman zo goed mogelijk kunnen bij staan. Veel van de medewerkers, die vaak onderzoekers worden genoemd, hebben de Universitaire studie Nederlands Recht gedaan.
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Nationale Ombudsman

Zzp'ers in en uit de schulden
Accreditatie / PE punten Kiwa NEN (in aanvraag) Wsnp 5 punten Kennis KBvG 5 punten BPBI 5 punten VeWeVe punten geaccrediteerd t.b.v. beschermingsbewindvoerder (B) NBPB (in aanvraag) RB (op aanvraag) …
Meer opleidingen Nationale Ombudsman

Weet je nog niet of je Nationale Ombudsman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Nationale Ombudsman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Nationale Ombudsman

Met wie werkt een Nationale Ombudsman samen? 

Bij klachten van burgers jegens de overheid ben je als Nationale Ombudsman een soort schakel. Je komt dus voortduren in aanraking met burgers en de overheid.
 


  • Burger
  • Overheid
Nationale Ombudsman


Organisaties waar een Nationale Ombudsman werkzaam is

Waar werkt een Nationale Ombudsman meestal? 

De Nationale Ombudsman is een Hoog College van de Staat. De drager van het ambt, die dus ook Nationale Ombudsman wordt genoemd, wordt door de Tweede Kamer benoemd en ontslagen. Het beroep is in de Wet Nationale ombudsman (WNo) vast gelegd en is daarom een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Nationale Ombudsman

Waar kun je het beste werken als Nationale Ombudsman? Hieronder vindt je de best door de Nationale Ombudsman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Nationale Ombudsman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Nationale Ombudsman:

Welke competenties heeft een een Nationale Ombudsman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Nationale Ombudsman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Nationale Ombudsman nodig? 

Als Nationale Ombudsman ben je voor veel burgers een laatste hoop. Het is daarom ook belangrijk dat je warm, betrokken en verzorgend over komt. Je wil mensen met problemen graag helpen. Je moet dus zorgzaam, generues en ontvankelijk zijn (Gever).

Je probeert als Nationale Ombudsman conflicten tussen de overheid en de burgers te vermijden. Je bent dus een soort van bemiddelaar tussen deze partijen. Daarbij is het handig als je ruimdenkend, diplomatiek en geduldig bent (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Nationale Ombudsman


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Nationale Ombudsman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Nationale Ombudsman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Nationale Ombudsman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Nationale Ombudsman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Nationale Ombudsman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Nationale Ombudsman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Nationale Ombudsman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Nationale Ombudsman iets voor je?

Zou je graag Nationale Ombudsman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Nationale Ombudsman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Nationale Ombudsman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar