Online Marketeer worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Online Marketeer worden: Opleiding, Omscholen en Vaardigheden

Hoe kan je Online Marketeer worden? Er zijn over het algemeen een aantal verschillende manieren om een beroep te leren. Je kunt de inhoud van een beroep leren via het regulier beroepsonderwijs, maar ook via gerichte cursussen en trainingen. Je kunt een nieuw beroep vaak ook deels on-the-job, oftewel in de praktijk leren. Je kunt vaak ook via zelfstudie, of via speciale omscholing jouw nieuwe beroep leren.

De eerste stap is om je in het beroep te verdiepen. Wat ga je doen als Online Marketeer? Welke vaardigheden en eigenschappen heb je nodig om je werk als Online Marketeer goed te kunnen uitvoeren? Hoe ziet je werkdag eruit? Wat ga je verdienen als Online Marketeer?

Al deze informatie bieden wij jou hier, zodat jij kunt bepalen of je inderdaad Online Marketeer wilt worden. Zo ja, dan vind je hier de opleidingen en omscholingen tot Online Marketeer.

Alles over hoe je Online Marketeer kunt worden


Omscholen met baangarantie en salaris

Voor beroepen met goede baankansen
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Hoe word je Online Marketeer?

Een opleiding op HBO en/of WO niveau in Communicatie en/of Marketing is gewenst. Bij voorkeur aangevuld met relevante cursussen op het gebied van webanalyse en online marketing. Verder is circa drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie een vereiste.  

Welke vaardigheden heb je nodig om Online Marketeer te worden?

Om Online Marketeer te kunnen worden heb een aantal verschillende vaardigheden nodig. Een aantal persoonlijke vaardigheden en een aantal praktische of technische vaardigheden.

De vrijwel noodzakelijke vaardigheden voor een Online Marketeer zijn Nieuwe oplossingen bedenken, Verbanden leggen en Creatief denken. Ook zijn Buiten kaders denken, Durf en Analyseren belangrijke vaardigheden als je Online Marketeer wilt worden. Verder zijn Systematisch denken, Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken en Motivatie ook erg gewenste vaardigheden.

Welke competenties heb je nodig om Online Marketeer te worden?

Als je Online Marketeer wilt worden zal je ook een aantal competenties nodig hebben. Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaring.

Gewenste competenties Online Marketeer

 • Analytisch
 • Conceptueel denken
 • Creativiteit
 • Doorzettingsvermogen
 • Initiatief ontplooien
 • Klantgerichtheid
 • Overtuigen
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid

Welke eigenschappen heb je nodig om Online Marketeer te worden?

De eigenschappen die je nodig hebt om Online Marketeer te worden zijn Idealistisch, Gedisciplineerdheid en Punctueel. Andere belangrijke eigenschappen zijn Enthousiasme, Zelfverzekerdheid en Ondernemendheid.


Met welke persoonstypen kun je Online Marketeer worden?

Er zijn een aantal persoonstypen die passen bij het beroep Online Marketeer. Dit zijn geen zwart/wit vereisten, maar vaak is het wel zo dat een bepaald persoonstype van nature een bepaald beroep beter uitoefent dan iemand met een ander persoonstype.

De persoonstypen die het meest passen bij het beroep Online Marketeer zijn de Perfectionist en de Succesvolle werker.

De Online Marketeer komt het meest overeen met de volgende persoonstypen:

 De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Perfectionist is een persoonlijkheidstype wat gekenmerkt wordt door de gedrevenheid en de wil om een correct leven te leiden. Positieve eigenschappen hierbij zijn: eerlijkheid, productiviteit, gedisciplineerdheid en betrouwbaarheid. Daar staat tegenover dat Perfectionisten tevens oordelend, inflexibel, dominant en kritisch kunnen zijn. In relaties hebben ze hoge verwachtingen, toegewijd, pietluttig, star en loyaal zijn.

Opleiding Online Marketeer

Er zijn een aantal verschillende opleidingsvormen waarmee je Online Marketeer kunt worden. Er zijn opleidingen die je vanaf het begin opleiden tot Online Marketeer. Je vindt opleidingen met baangarantie, of andere manieren voor omscholing tot Online Marketeer. Maar ook cursussen en trainingen voor de Online Marketeer.

Top 5 opleidingen Online Marketeer

Training Online Marketing (TOM)
Online marketing is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Consumenten zoeken, vergelijken en bestellen online. Ook bedrijven bestellen online. Niet alleen kantoorartikelen en computers maar maar zelfs …
Training Online Marketing (TOM)
Digital & Online Marketing (post-HBO)
Omschrijving: Omschrijving: Voel jij je wel eens overweldigd door de hoeveelheid trends en veranderingen binnen online marketing? Wil jij voorop blijven lopen? Of begrijp jij de waarde van online marketing, …
Digital & Online Marketing (post-HBO)
Google Tag Manager (GTM) | Online Marketing
Is de webbouwer bij jou ook verantwoordelijk voor het beheer van je tags? Maar zou je om de snelheid erin te houden dit ook wel zelf willen doen? Volg onze …
Google Tag Manager (GTM) | Online Marketing
Online Marketing
Wil je de basis leren om als online marketeer aan de slag te gaan? Dan is deze veelzijdige training uitstekend geschikt voor je. Online marketing is cruciaal voor de continuïteit …
Online Marketing
Digital Marketing Strategie | Online Marketing
De mogelijkheden van online marketing zijn eindeloos. Wil je verkopen via een webshop?Wil je communiceren met je klanten via social media? Wil je je naamsbekendheid vergroten online? Of niieuwe medewerkers …
Digital Marketing Strategie | Online Marketing

Omscholen tot Online Marketeer

Hoe kan je omscholen tot Online Marketeer? Waar moet je aan denken? Welke vormen van omscholing tot Online Marketeer zijn er? Alles wat je wilt weten vind je hier:

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Online Marketeer

Welke basisvaardigheden heb je nodig voor omscholing tot Online Marketeer?

Je hoeft natuurlijk nog niet alle beroepsspecifieke skills te hebben voordat je begint met jouw omscholing tot Online Marketeer. Er zijn wel een aantal basisvaardigheden die je nodig hebt, zoals meestal Nederlandse taalkennis, of rekenvaardigheid.

Er zijn vaak ook branche overdraagbare vaardigheden die jouw kans op omscholing verhogen. Denk hierbij over het algemeen aan computer vaardigheden, of communicatie vaardigheden.

Welke motivatie heb je nodig voor omscholing tot Online Marketeer?

Als je wilt omscholen tot Online Marketeer is jouw motivatie een van de belangrijkste selectiecriteria van zowel de opleider als jouw mogelijke nieuwe werkgever. Je hebt namelijk nog geen werkervaring dus jouw werkgever zal wel goed overtuigd moeten zijn voordat hij/zij in jouw omscholing investeert.

Wanneer jouw motivatie erg hoog is, is de kans dat je het vak snel leert en jouw werk goed uitvoert erg groot. Daarom is motivatie überhaupt een groot selectiecriterium voor alle werkgevers.

Salaris Online Marketeer

Wat verdient een Online Marketeer? Het salaris van een Online Marketeer begint bij €2500,- bruto per maand. Een ervaren Online Marketeer verdient tot maximaal €4166,- bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van opleiding, ervaring en inzet.

Interview met een Online Marketeer

Dennis Marinus Scholtus is online marketeer.

Ben je benieuwd wat een online marketeer allemaal doet op een dag? Dennis Marinus Scholtus vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Online Marketeer

Alle opleidingen Online Marketeer

NIMA A Marketing - 7 maanden

NIMA A Marketing - 7 maanden

In deze opleiding NIMA A Marketing komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Op welke klanten richt je je en hoe weet je …

 • Onderwerp opleiding Online Marketeer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.790,00
 • Duur 8 dagen
Beoordeling
Online Marketing Driedaagse - ✔️ Meest volledige online marketing cursus

Online Marketing Driedaagse - ✔️ Meest volledige online marketing cursus

👉 24/7 support van ervaren online marketeers 👉 Op jouw tempo  👉 Professionele 1 op 1 hulp Onlinemarketingzelfdoen.nl is hét platform voor professionals die graag de touwtjes in handen hebben. Ondernemers die het liefst alles zelf zouden doen omdat het uitbesteden van …

 • Onderwerp opleiding Online Marketeer
 • Lesmethode E-Learning
 • Prijs € 247,11
Beoordeling
NIMA A Online Marketeer - Dag

NIMA A Online Marketeer - Dag

Wil jij een sterke basis leggen en je verdiepen in online marketing? Dan is de opleiding NIMA A Online Marketeer voor jou. Wil je je verdiepen in online marketing? Volg de opleiding NIMA A Online Marketeer en haal een officiële …

 • Onderwerp opleiding Online Marketeer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.925,00
 • Duur 9 maanden
Beoordeling
NIMA A Online Marketing - 7 maanden

NIMA A Online Marketing - 7 maanden

In deze opleiding NIMA Marketing – A Online Marketeer komen alle facetten op het gebied van marketing, inclusief online marketing, ruimschoots aan bod. Marketing is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Op welke klanten richt je je en …

 • Onderwerp opleiding Online Marketeer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 3.342,50
 • Duur 7 dagen
Beoordeling
Google Analytics | Online Marketing

Google Analytics | Online Marketing

Werk je al met Google Analytics? Maar wil je nu wel eens een paar stappen verder zetten? Wil je leren werken met geavanceerde marketingtools? Kennis maken met uitrol van remarketing en dynamische remarketing? We gaan gegevens analyseren per kanaal en …

 • Onderwerp opleiding Online Marketeer
 • Lesmethode Klassikaal
 • Prijs € 595,00
 • Duur 1 dag
Beoordeling