Online Media Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Online Media Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep online media specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je online media specialist wordt.

 

Wat is een Online Media Specialist?

Een Online Media Specialist is verantwoordelijk voor alle online communicatie uitingen van een bedrijf of instelling. Aangezien veel van deze uitingen tegenwoordig via social media gaan zoals bijvoorbeeld via Twitter, Facebook en Linkedin wordt een Online Media Specialist ook wel een Social Media Specialist genoemd. Het is de taak van de Online Media Specialist om te reageren als het bedrijf of instelling waar de Online Media Specialist voor werkt genoemd wordt op het internet. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een twitter bericht, een post op facebook maar ook gaan om een bericht op een forum van een consumentenwebsite zoals Radar. De taak van de Online Media Specialist is om de juiste informatie te verstrekken en eventuele imagoschade te voorkomen. Een Online Media Specialist is dan ook veel bezig met reputatiemanagement en het bewaken van het imago van de werkgever van de Online Media Specialist. Als een klant bijvoorbeeld niet tevreden is over het product en hier over tweet dan is het de taak van de Online Media Specialist om hier op in te spelen om zo te laten zien dat het bedrijf begaan is met de klanten.

Verder kan een Online Media Specialist ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen die gesteld worden op het internet. De Online Media Specialist moet daarom ook kennis hebben van het product of dienst dat het bedrijf waarvoor de Online Media Specialist werkt aanbiedt. Het beantwoorden van klantvragen die gesteld worden via het internet wordt webcare genoemd. En dit kan  een belangrijk onderdeel zijn van de werkzaamheden van een Online Media Specialist.

Een Online Media Specialist kan overal werken. In de praktijk zijn het de grotere ondernemingen met veel verschillende soorten klanten die een Online Media Specialist in dienst nemen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan banken, verzekeraars en telecomaanbieders. 

 


Wil je werken als Online Media Specialist?

Werk je al als Online Media Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Online Media Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Online Media Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Online Media Specialist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Communicatie Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Online Media Specialist

Wat verdient een Online Media Specialist?

Een Online Media Specialist verdient doorgaands circa 1700 euro per maand als starter en dit kan oplopen tot circa 3000 euro per maand.

 

 

Salarisschaal Online Media Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Online Media Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Online Media Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Online Media Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Online Media Specialist vacatures

Social Media Specialist
Brandmannen
Social Media Specialist bij BRANDMANNEN Fulltime | Heemstede Ben jij gek op data, gezellig en heeft de Facebook Business Manager geen geheimen voor jou? Reageer dan maar meteen op deze …
Marketing Communication and Social Media Specialist
Mutsy BV
Are you passionate about the evolving landscape of digital marketing, including social media and content’s role in the sales channels? Do you have knowledge of various communication channels ( offline …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Online Media Specialist

Wat is de toekomst van Online Media Specialist?

Social media wordt steeds meer gebruikt door allerlei soorten bedrijven en instellingen om te communiceren. Er is dan ook een toenemende vraag naar Online Media Specialisten. Het arbeidsperspectief is dan ook goed te noemen. Doorgroeimogelijkheden zijn er doorgaands ook. Zo kan een Online Media Specialist bij goed functioneren na verloop van tijd Communicatie Manager worden. 

 

 

Baankans Online Media Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Online Media Specialist worden: Opleidingen tot Online Media Specialist

Wil je online media specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Online Media Specialist? 

Een Online Media Specialist dient in het algemeen over HBO werk- en denkniveau te beschikken. De meeste reguliere communicatie opleidingen zijn goede vooropleidingen om als Online Media Specialist te kunnen werken. Opleidingen zoals Marketing Management (HBO), Marketing & Communicatie (HBO) en andere Media/Communicatie opleidingen zijn doorgaands ook geschikt. 

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Online Media Specialist

Online workshop Joomla! website optimalisatie
Wil je graag je online zichtbaarheid als specialist vergroten en je website beter vindbaar maken voor ideale klanten? Tijdens deze praktische workshop ga je direct met een eigen website aan
SEO Specialist - Scoren in Google
Linkbuilding, backlinks, trustrank, redirect en permalinks: jij beheerst het allemaal. Van social media tot Google Analytics en verder naar Mobile SEO: dit totaalpakket maakt van jouw Nu het leven zich …
Online Marketing (Allround)
Stel dat je een geniaal product hebt bedacht. Dan wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen dat ook gaan kopen! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw product terecht komt …
Google Ads Advanced
Haal meer uit je Google Ads campagnes Je hebt al enige ervaring met Google Ads en wil nu ook de advanced search en display campagne mogelijkheden leren toepassen en zo …
Webredactie en contentcreatie
U bent verantwoordelijk voor de website van uw bedrijf. Gebruikt u de mogelijkheden wel optimaal? Wilt u op de hoogte zijn van de meest actuele ontwikkelingen? Is je doel content …
Meer opleidingen Online Media Specialist

Weet je nog niet of je Online Media Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Online Media Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Online Media Specialist

Met wie werkt een Online Media Specialist samen? 

Meestal werkt een Online Media Specialist samen in een team met andere media specialisten en vaak wordt het team geleidt door een Communicatie Manager

 

  • Communicatie Manager
Online Media Specialist


Organisaties waar een Online Media Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Online Media Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Online Media Specialist?

Alle soorten organisaties maken tegenwoordig gebruik van online media. Profit organisaties zoals banken en telecomaanbieders maar ook de overheid en andere non-profit organaties zoals het Rode Kruis en Greenpeace hebben Online Media Specialisten in dienst. 

 

 

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Online Media Specialist

Waar kun je het beste werken als Online Media Specialist? Hieronder vind je de best door de Online Media Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Online Media Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Online Media Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Online Media Specialist.

Welke competenties heeft een Online Media Specialist nodig?

Een Online Media Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Online Media Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Online Media Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Online Media Specialist nodig? 

Een Online Media Specialist dient communicatief van aard te zijn, goed kunnen luisteren en gevoelig zijn voor de behoefte van anderen. Allemaal eigenschappen die passen bij het persoonstype de gever. Naast deze eigenschappen dient een Online Media Specialist ook empatisch en geduldig. te zijn. Een Online Media Specialist is in veel gevallen immers het online visitekaartje van het bedrijf of instelling waar de Online Media Specialist voor werkzaam is. Daarom past het persoonstype de bemiddelaar ook goed bij een Online Media Specialist. 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Online Media Specialist


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Online Media Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Online Media Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Online Media Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Online Media Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Online Media Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Online Media Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Online Media Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Online Media Specialist iets voor je?

Zou je graag Online Media Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Online Media Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Online Media Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar