Orthopeed Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Orthopeed? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep orthopeed. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je orthopeed wordt.

 

Wat is een Orthopeed?

 

 

Een Orthopeed is een medisch specialist die afwijkingen aan het bewegingsapparaat behandelt. De Orthopeed verhelpt problemen aan botten, spieren en gewrichten. Zo behandelt een Orthopeed botbreuken en aangeboren afwijkingen, zoals verkrommingen aan de rug. Ook verhelpt hij een verkeerde stand van gewrichten en afwijkingen aan de gewrichten zelf, zoals artrose. Bovendien behandelt een Orthopeed mensen met vergroeiingen en mensen met overbelaste spieren, botten of gewrichten.

Een Orthopeed helpt patiënten door operaties uit te voeren, bijvoorbeeld bij knieslijtages, of hij schrijft medicijnen voor, geeft advies over bijvoorbeeld een aanpassing van een levensstijl en geeft fysiotherapie. Aandoeningen die een Orthopeed behandelt, zijn bijvoorbeeld reuma, hernia, bottumoren, osteoporose en slijmbeursontsteking. Ook kan een Orthopeed voorschrijven om een prothese aan te laten passen door een Orthopedisch technicus.

Tijdens een eerste gesprek achterhaalt de Orthopeed hoe ernstig de klachten van de patiënt zijn. Hij brengt de problemen in kaart door bijvoorbeeld een röntgenfoto te laten maken. Vervolgens stelt hij een behandelplan op die past bij de patiënt en de diagnose.Wil je werken als Orthopeed?

Werk je al als Orthopeed en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Orthopeed worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Orthopeed, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Orthopeed in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Revalidatiearts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5000 tot €10000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Orthopeed

Wat verdient een Orthopeed?

 

Een Orthopeed kan rekenen op zo’n €5000,- tot €10.000,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Zijn precieze salaris hangt af van onder andere zijn leeftijd en ervaring.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden onder ander acht procent vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en onregelmatigheidstoeslagen.

Salarisschaal Orthopeed

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Orthopeed

Er zijn geen vacatures Orthopeed aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Orthopeed in werkt.

Meer weten over de sector waar een Orthopeed in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Orthopeed

Wat is de toekomst van Orthopeed?

 

Een Orthopeed kan vrij goed aan een baan komen. Omdat niet op elke hoek van de straat een ziekenhuis staat, kan het zijn dat een Orthopeed lang moet reizen om bij zijn werkplek te komen. Flexibiliteit is dus wel nodig om aan een baan te kunnen komen.

Bij goed functioneren kan een Orthopeed leiding gaan geven, bestuurstaken op zich nemen, een leerling met zich mee laten lopen of les gaan geven aan universiteiten. Eventueel kan een Orthopeed een eigen kliniek openen.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Orthopeed worden: Opleidingen tot Orthopeed

Wil je orthopeed worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Orthopeed? 

 

Om Orthopeed te worden, moet eerst de zesjarige WO-opleiding Geneeskunde worden gedaan. Daarna moet iemand zich gedurende zes jaar specialiseren tot Orthopeed bij een opleidingsziekenhuis onder begeleiding van een leermeester. De eerste twee jaar word je opgeleid tot Algemeen Chirurg, de laatste vier jaar tot Orthopeed. Daarna kun je nog één tot drie jaar specialiseren, bijvoorbeeld in kinderorthopedie.

Elk jaar moet een Orthopeed zich een aantal dagen verplicht laten bijscholen. Zo blijft hij op de hoogte van de laatste behandelmethodes. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orthopeed

Er zijn geen opleidingen Orthopeed aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orthopeed in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie


Netwerk Orthopeed

Met wie werkt een Orthopeed samen? 

 

Een Huisarts stuurt een patiënt door naar een Orthopeed. De Huisarts en de Orthopeed overleggen over het behandelplan. Ook komt een Orthopeed tijdens een operatie in aanraking met andere Chirurgen, Operatieassistenten en Anesthesisten. Een patiënt moet vaak na een operatie revalideren. Daarom bespreekt een Orthopeed een revalidatieplan met een Revalidatiearts


 • Huisarts
 • Chirurg
 • Operatieassistent
 • Anesthesist
 • Revalidatiearts
Orthopeed


Organisaties waar een Orthopeed werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Orthopeed meestal werkt.

Waar werkt een Orthopeed?

 

Een Orthopeed werkt bij een algemeen, academisch of specialistisch ziekenhuis. Hij werkt dan in de non-profitsector. Een Orthopeed kan eventueel ook een eigen privékliniek starten. Hij streeft dan naar winst en is dan dus werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Orthopeed

Waar kun je het beste werken als Orthopeed? Hieronder vind je de best door de Orthopeed beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Orthopeed.

Competenties, Skills en Vaardigheden Orthopeed:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Orthopeed.

Welke competenties heeft een Orthopeed nodig?

Een Orthopeed heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Orthopeed

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Orthopeed passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Orthopeed nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Orthopeed zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is erg belangrijk dat een Orthopeed goed kan waarnemen. Hij moet inzicht hebben in de aard van klachten en daar zijn behandelplan op baseren. Tijdens zijn opleiding moet hij zijn leermeester goed observeren om de behandelingen later zelf te kunnen uitvoeren. De Orthopeed is analytisch, onderzoekend en intellectueel (Waarnemer).

Daarnaast is een Orthopeed zelfverzekerd en goed in staat beslissingen te nemen. Hij werkt doelgericht naar de oplossing van bewegingsproblemen toe (Succesvolle Werker).

Bekijk de persoonstypen voor Orthopeed


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Orthopeed

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Orthopeed

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Orthopeed

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Orthopeed

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Orthopeed dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Orthopeed belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Orthopeed. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Orthopeed iets voor je?

Zou je graag Orthopeed willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Orthopeed bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Orthopeed

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar