Paardenmasseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paardenmasseur? Lees de functieomschrijving.

Een paardenmasseur masseert de spieren van paarden, zodat deze in goede conditie blijven. Paarden kunnen veel belang hebben bij een massage, omdat het onder andere zorgt voor een goede doorbloeding en voor verlichting van spierpijn, artrose en koliek. Ook zorgen soepele spieren ervoor dat blessures eerder herstellen en dat gespannen en gestreste paarden rustiger worden. Tevens zorgt een massage ervoor dat bepaalde stoffen in het lichaam van het paard vrijkomen die pijnstillend werken. Een ander bijkomend voordeel van paardenmassage is een betere relatie tussen mens en paard.

Vaak wordt paardenmassage toegepast bij sportpaarden. Massage kan namelijk tevens problemen bij het rijden, zoals het niet kunnen ontspannen, het scheef houden van het hoofd, bokken en het niet aan kunnen of willen springen in galop, verhelpen. Als een paard voor een wedstrijd wordt gemasseerd, worden de spieren alvast opgewarmd. De kans op blessures wordt zo verkleind. Een massage na het rijden zorgt voor een goede afkoeling van de spieren en voorkomt zo spierpijn.

Paardenmasseurs maken gebruik van verschillende massagetechnieken. Er bestaan zowel oppervlakkige technieken als technieken die dieper gelegen weefsel masseren. Een voorbeeld van een techniek is de T-Touchmethode.

Wil je werken als Paardenmasseur?

Werk je al als Paardenmasseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paardenmasseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Paardenmasseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paardenmasseur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Cursisten
 • Manegehouders
 • Eigenaren sportstallen
 • Particulieren
 • Hoefsmid
 • Veearts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €800 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paardenmasseur

Wat verdient een Paardenmasseur?

Hoeveel een paardenmasseur verdient, hangt af van hoeveel cursussen hij of zij aanbiedt, hoeveel geld hij of zij daarvoor vraagt en of hij of zij daarnaast nog een andere baan heeft. Meestal wordt voor 1,5 uur masseren zo rond de €60,- gevraagd. Meestal worden ook vervoerskosten berekend. Paardenmasseurs in loondienst verdienen rond de €1300,- tot €1800,-, maar dit kan erg variëren per werkgever.


Omdat een paardenmasseur meestal voor zichzelf werkt, zijn secundaire arbeidsvoorwaarden vaak niet van toepassing. Een paardenmasseur kan bijvoorbeeld zelf beslissen hoeveel weken per jaar of dagen per week hij of zij vrij neemt. Voor zover bekend is er geen cao voor de paardenwereld, dus de secundaire arbeidsvoorwaarden voor paardenmasseurs die in loondienst werken, hangen af van de werkgever.

Salarisschaal Paardenmasseur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Paardenmasseur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paardenmasseur

Hoe goed is de toekomst voor de Paardenmasseur? 

Veel mensen zien het belang in van een paard dat lekker in zijn vel zit. Daarom hebben de meeste paardenmasseurs geen moeite om werk te vinden. Overigens zijn zij vaak niet fulltime paardenmasseur, maar doen ze het naast hun werk als bijvoorbeeld paardrij-instructrice. Niet-gediplomeerde paardenmasseurs kunnen hun arbeidsmarktperspectief vergroten door een certificaat of diploma te behalen. Ook kunnen paardenmasseurs zich op andere gebieden ontwikkelen, zoals hippotherapie, om hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. 

Baankans Paardenmasseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paardenmasseur worden: Opleidingen tot Paardenmasseur

Hoe word je een Paardenmasseur? 

Om paardenmasseur te worden, kunnen op diverse plekken in Nederland cursussen worden gevolgd. Meestal bestaan die cursussen uit enkele dagen of weken, waarbij zowel theoretische achtergronden als praktische technieken worden geleerd. Na de cursussen krijgen de deelnemers een certificaat. Gediplomeerde paardenmasseurs moeten vaak verplicht elk jaar een bijscholingscursus volgen.


In Nederland is het beroep ‘paardenmasseur’ echter niet beschermd. Dit betekent dat ook niet-gediplomeerde mensen dit beroep uit kunnen oefenen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paardenmasseur

Meer opleidingen Paardenmasseur

Weet je nog niet of je Paardenmasseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paardenmasseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Paardenmasseur

Met wie werkt een Paardenmasseur samen? 

Paardenmasseurs komen in aanraking met cursisten, mensen die hen vragen paarden te masseren zoals manegehouders, eigenaren van sportstallen en particulieren, en andere mensen die zich bezighouden met de gezondheid van het paard, zoals hoefsmeden en veeartsen. 


 • Cursisten
 • Manegehouders
 • Eigenaren sportstallen
 • Particulieren
 • Hoefsmid
 • Veearts
Paardenmasseur


Organisaties waar een Paardenmasseur werkzaam is

Waar werkt een Paardenmasseur meestal? 

Een paardenmasseur werkt meestal voor zichzelf. Hij of zij masseert (sport)paarden met problemen en biedt cursussen aan voor mensen die het vak willen leren. Dit beroep past dus in de profit-sector. Ook kan een paardenmasseur werkzaam zijn voor bijvoorbeeld een sportstal. Overigens heeft een paardenmasseur naast deze baan vaak ook nog andere functies, zoals het inrijden van paarden, het lesgeven van ruiters en amazones of het helpen in de stallen.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Paardenmasseur

Waar kun je het beste werken als Paardenmasseur? Hieronder vindt je de best door de Paardenmasseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paardenmasseur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paardenmasseur:

Welke competenties heeft een een Paardenmasseur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Paardenmasseur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Paardenmasseur nodig? 

Persoonstypen die passen bij een paardenmasseur zijn romanticus en bemiddelaar. Een paardenmasseur hecht veel waarde aan gevoelens en gedrag en kan die waarnemen en analyseren. Dit maakt hem een romanticus. Ook streeft een paardenmasseur naar een harmonieuze omgeving; hij streeft naar balans. Dit maakt hem of haar tevens een bemiddelaar. 

Bekijk de persoonstypen voor Paardenmasseur


Bemiddelaar


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Paardenmasseur

Cynthia Swagerman is paardenmasseur.

Ben je benieuwd wat een paardenmasseur allemaal doet op een dag? Cynthia Swagerman vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Paardenmasseur

Beoordeling van het beroep Paardenmasseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paardenmasseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paardenmasseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paardenmasseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paardenmasseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paardenmasseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paardenmasseur iets voor je?

Zou je graag Paardenmasseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paardenmasseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Paardenmasseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar