Parkeerwachter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Parkeerwachter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep parkeerwachter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je parkeerwachter wordt.

 

Wat is een Parkeerwachter?

Als parkeerwachter ben je verantwoordelijk voor het toezicht en de veiligheid van een parkeervoorziening, bijvoorbeeld een parkeergarage. Je bent als parkeerwachter verantwoordelijk voor het schoonhouden van de parking, het verhelpen van kleine verstoringen en het maken van dagrapportages.

 

 Wil je werken als Parkeerwachter?

Werk je al als Parkeerwachter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Parkeerwachter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Parkeerwachter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Parkeerwachter in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega's
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Parkeerwachter

Wat verdient een Parkeerwachter?

Als parkeerwachter verdien je ongeveer tussen de 1500 en 2000 euro bruto per maand. Het salaris van een parkeerwachter kan verschillen op basis van het aantal uren in de week dat je werkt als parkeerwachter en de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Ook ervaring speelt een rol in de bepaling van het salaris van een parkeerwachter. De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een parkeerwachter verschillen per organisatie.

Salarisschaal Parkeerwachter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Parkeerwachter

Er zijn geen vacatures Parkeerwachter aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Parkeerwachter in werkt.

Meer weten over de sector waar een Parkeerwachter in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Parkeerwachter

Wat is de toekomst van Parkeerwachter?

Het arbeidsmarktperspectief voor een parkeerwachter is relatief laag. Er zijn niet heel veel vacatures voor parkeerwachters. Aangezien je als parkeerwachter ook geen speciale opleiding gevolgd hoeft te hebben, is de functie van parkeerwachter wel door veel mensen bekleedbaar.

Ook de doorgroeimogelijkheden zijn voor een parkeerwachter beperkt. Als parkeerwachter zijn je doorgroeimogelijkheden afhankelijk van de organistie waarbinnen je werkzaam bent. Als je als parkeerwachter binnen een grote organisatie werkzaam bent en de organisatie is tevreden over je dan kan je tot hoofd parkeerwachter van verschillende parkeergelegenheden worden aangesteld of een kantoorbaan aangeboden krijgen binnen de organisatie.

Baankans Parkeerwachter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Parkeerwachter worden: Opleidingen tot Parkeerwachter

Wil je Parkeerwachter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Parkeerwachter.

Hoe word je een Parkeerwachter? 

Voor het beroep van parkeerwachter hoef je geen specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het wenselijk dat je over enige technische kennis en vaardigheden beschikt aangezien je als parkeerwachter ook verantwoordelijk bent voor het verhelpen van technische verstoringen.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Parkeerwachter

Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)
Een buitengewoon opsporingsambtenaar is een functionaris met opsporingsbevoegdheid. Deze functionarissen zijn bijvoorbeeld werkzaam als jachtopziener of boswachter, als parkeerwachter of medewerker van de arbeidsinspectie, of als sociaal rechercheur of leerplichtambtenaar. …
Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA)

Omscholen of doorgroeien tot Parkeerwachter

Als je Parkeerwachter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Parkeerwachter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Parkeerwachter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Parkeerwachter?

Competenties en Vaardigheden Parkeerwachter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Parkeerwachter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Parkeerwachter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Parkeerwachter

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Parkeerwachter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Parkeerwachter. Als Parkeerwachter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

Vakkennis voor een Parkeerwachter

Het is voor een Parkeerwachter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Parkeerwachter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Parkeerwachter


Werkervaring Parkeerwachter

Het is voor een startend Parkeerwachter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Parkeerwachter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Parkeerwachter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Parkeerwachter

Met wie werkt een Parkeerwachter samen? 

Als parkeerwachter ben je het aanspreekpunt van bijvoorbeeld een parkeergarage voor de klanten. Als er mogelijk klachten zijn dan neem jij deze als parkeerwachter aan. Ook bij problemen met de kaartjesautomaat of andere problemen helpt de parkeerwachter de klanten. Bij grote parkeersgarage's of parkeergelegenheden kan het zo zijn dat er meerdere parkeerwachters zijn.


  • Collega's
  • Klanten
Parkeerwachter


Organisaties waar een Parkeerwachter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Parkeerwachter meestal werkt.

Waar werkt een Parkeerwachter?

Als parkeerwachter werk je meestal bij parkeergelegenheden die zich bevinden in de profit sector. Denk hierbij aan parkeersgarages in de stad.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Parkeerwachter

Waar kun je het beste werken als Parkeerwachter? Hieronder vind je de best door de Parkeerwachter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Parkeerwachter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Parkeerwachter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Parkeerwachter.

Welke competenties heeft een Parkeerwachter nodig?

Een Parkeerwachter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Parkeerwachter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Parkeerwachter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Parkeerwachter nodig? 

Als parkeerwachter moet je zelfverzekerd en doelgericht werken Je moet ervoor zorgen dat je al je taken zorgvuldig volbrengt. Aangezien je als parkeerwachter vaak de leiding hebt over bijvoorbeeld een parkeergarage moet je willen presteren en moet men je kunnen vertrouwen (Succesvolle werker).

Verder is het voor beroep van parkeerwachter van belang dat je je verantwoordelijkheid neemt en dat je betrouwbaar en loyaal bent. Zowel naar de klanten als naar degenen waaraan je verantwoording moet afleggen (Loyalist).

 

Bekijk de persoonstypen voor ParkeerwachterInterview met een Parkeerwachter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Parkeerwachter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Parkeerwachter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Parkeerwachter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Parkeerwachter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Parkeerwachter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Parkeerwachter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Parkeerwachter iets voor je?

Zou je graag Parkeerwachter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Parkeerwachter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Parkeerwachter

onbekend

ik ben reeds 6 maanden parkeerwachter; dit is een ondankbare job waar veel mensen op neerkijken,voel mij er niet goed bij en ben opzoek naar andere job. heb stappenteller en doe ongeveer 36000 STAPPEN PER DAG. als ik thuis kom ben ik doodmoe en dit alles  in weer en wind. JOB IS ONDERBETAALD,ongeveer 1380 BRUTO VOOR 32 UREN WEEK; maaltijdchecken van 7 EURO PER GEWERKTE DAG; is wel goed. HET GEZAAG EN GEKLAAG EN DE AGRESSIE MOET JE ER ALLEMAAL MET PLEZIER BIJNEMEN,,,????????  

Steven

Kijk hierboven in het vakje ,overzicht,dit zijn vlgs.mij bruto bedragen.

Martin

Dit is best wel een leuke baan. Altijd buiten, veel vrijheid, geen in je nek hijgende managers dat je door moet werken, vaak praatje maken met mensen op straat, en zorgen dat er geen chaos ontstaat in stad en dorp door foutparkeerders en wanbetalers. Tevens zorgen dat invaliden ten alle tijden kunnen parkeren op hun invalideplaats. Natuurlijk zijn er ook gasten die defensief reageren als je een boete uitdeelt, wet is wet, betalen of boete betalen! Loon had best hoger moeten zijn maar ik hou netto 1600 over en dat is voor mij genoeg. Veel meer dan als verkoper in een supermarkt!

Robin

Vraagje over het loon, is dat 1500 salaris nou bruto of neto.

Ludo

Ik ben ook parkeerwachter.Het salaris had best wat hoger kunnen zijn,maar ook ik ben niet ontevreden.Alleen ,ik kom geen gasten tegen die defensief reageren maar wel agressief en die moeten ze harder aanpakken.Gr,.Ludo

Ben

Ga er maar van uit dat dit bruto is.GR.s

jacky

Hoe moet je gezondheid zijn en je conditie. Komt er ook agressie voor?

Robin

Kun je ook aleen in het weekend als parkeerwacht werken om wat bij te verdienen?

parkeerwachter

Hallo Jacky,je moet gezond zijn en tegen de kou kunnen en ja er komt wel eens agressie voor.En tegen Robin zal ik willen zeggen,zie mijn vorige antwoord.Gr.

Mihriban guner

Waar kan je deze opleidiingg volgen dan in belgie? Of een cursus

parkeerwachter

Er zijn bij mijn weten geen specifieke opl.voor parkeerwachter.Spreek een parkeerwachter en vraagt hoe hij het is geworden.Je vindt er vast wel een die zijn verhaal wil vertellen.

Arie

Beste Henk,ik en verreweg van mijn collega s doen ons werk om dat we willen werken en echt niet om dat we het zo plezierig vinden om iemand op kosten te jagen.Ik ben er wel van overtuigd dat als er geen parkeerwachters zouden zijn er nog een grotere chaos in de steden zal ontstaan.

Henk de vries

 .. Voor 1500 EUR pm de parkeernazi uithangen. Het geld is geen motivatie... Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat mensen die dit beroep uitvoeren genoeg hebben aan de genoegdoening van het uitdelen van boetes.  Raar volk. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar