Pedagogisch Medewerker (Niveau B) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedagogisch medewerker (niveau b). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedagogisch medewerker (niveau b) wordt.

 

Wat is een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) stimuleert de ontwikkeling van kinderen en/of jongeren die geplaatst zijn in een instelling. Hierbij heeft de Pedagogisch Medewerker B de taak voor een groep jongeren een veilige en verantwoorde omgeving te creëren binnen een instelling. Op deze manier kan de behandeling en opvoeding van jongeren het beste worden gestimuleerd.

Met de ouders van de jongeren houdt een Pedagogisch Medewerker B contact en werkt hij samen. Met hen wordt besproken wat de mogelijkheden zijn om de opvoeding van de jongere te verbeteren. Een Pedagogisch Medewerker B begeleidt de jongeren bij hun gelijkse leven in een instelling en voert hierbij een behandelplan uit dat opgesteld is door het behandelteam. Dit behandelplan wordt door een Pedagogisch Medewerker B geëvalueerd en besproken met een leidinggevende. Wanneer er vorderingen zijn geboekt of het behandelplan anderszins aangepast moet worden gebeurt  Voor het uitvoeren van een behandelplan moet een Pedagogisch Medewerker therapeutische en creatieve activiteiten kunnen uitvoeren. Soms zullen er ook maatregelen getroffen moeten worden aan de hand van protocollen of is er contact met scholen.

De jeugdigen binnen een instelling kunnen 0-18 jaar oud zijn. Een Pedagogisch Medewerker heeft kennis van methoden die toegepast kunnen worden bij groepen en individuen met bepaalde problematiek. Hij is niet alleen gericht op het individu, maar ook op de sfeer en processen binnen de groep.Wil je werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker (Niveau B) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker (Niveau B) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau B), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1979 tot €2828

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Een pedagogisch medewerker niveau B verdient minimaal 1979 euro bruto per maand bij aanvang van zijn of haar carriere. Het eindsalaris kan 2828 euro bruto per maand bedragen. Deze bedragen gelden bij een 36-urige werkweek, waarbij er ook sprake kan zijn van een vergoeding van onregelmatige- en weekenddiensten. Boven de genoemde bedragen komt nog 8 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Dit zijn bedragen volgens de CAO Jeugdzorg.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Er zijn geen vacatures Pedagogisch Medewerker (Niveau B) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Wat is de toekomst van Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) kan doorgroeien naar een functie van Pedagogisch Medewerker (Niveau A). Ook andere functies waarin werken met kinderen en ouders centraal staat kunnen uitgevoerd worden, zij het na enige tijd ervaring. Binnen de jeugdzorg is er voldoende mogelijkheid om, al dan niet door middel van scholing, door te groeien naar een andere functie. Na het behalen van een SPH diploma kan kan je doorstromen naar een Master (WO of HBO).

Baankans Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pedagogisch Medewerker (Niveau B) worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Wil je Pedagogisch Medewerker (Niveau B) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedagogisch Medewerker (Niveau B).

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)? 

Het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B) is uit te voeren met een relevante opleiding op MBO niveau, met minimaal een tot drie jaar ervaring. Het beroep kan ook uitgevoerd worden met een relevante HBO opleiding en een jaar ervaring. Het hangt van de instelling en werk af hoeveel jaar ervaring gevraagd wordt naast het gevolgd hebben van een opleiding. Een relevante MBO opleiding is Sociaal Pedagogisch Werk niveau-vier en Sociaal Pedagogische Hulpverlening is een geschikte HBO opleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Er zijn geen opleidingen Pedagogisch Medewerker (Niveau B) aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Als je Pedagogisch Medewerker (Niveau B) wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedagogisch Medewerker (Niveau B) zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Competenties en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B). Als Pedagogisch Medewerker (Niveau B) wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedagogisch Medewerker (Niveau B):


zie volledige beschrijving persoonstype Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Vakkennis voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Het is voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (Niveau B) zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pedagogisch Medewerker (Niveau B)


Werkervaring Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Het is voor een startend Pedagogisch Medewerker (Niveau B) die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedagogisch Medewerker (Niveau B) is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Pedagogisch Medewerker (Niveau B) het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) samen? 

Bij een moeilijke situatie kan een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) terugvallen op het behandelteam, leidinggevende of een gedragswetenschapper. Het behandelteam bepaalt welke methodiek uitgevoerd moet worden. Jongeren en hun ouders worden door een Pedagogisch Medewerker begeleid bij het opbouwen van een positieve relatie.


Pedagogisch Medewerker (Niveau B)


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) kan werken bij Bureau Jeugdzorg. Hiernaast kan hij werken in het ziekenhuis of kinderopvang.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker (Niveau B)? Hieronder vind je de best door de Pedagogisch Medewerker (Niveau B) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B).

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (Niveau B):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker (Niveau B).

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) nodig?

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker (Niveau B) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) nodig? 

Een Pedagogisch Medewerker (Niveau B) is gericht op het behalen van resultaten en jongeren een optimale woonsituatie te bieden. Deze eigenschappen passen horen bij een succesvolle werker/presteerder die ook graag successen wil behalen en wil handelen in overeenstemming met maatschappelijke normen. Een succesvolle werker is in relaties waarderend en betrouwbaar, eigenschappen die een Pedagogisch Medewerker nodig heeft om het contact met jongeren te stimuleren (Succesvolle werker ).

Een Pedagogische Medewerker heeft ook eigenschappen van een gever in zich: warm, betrokken, verzorgend en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Deze eigenschappen komen duidelijk naar voren in het contact met jongeren en hun ouders. Doordat hij gevoelig is voor de behoeftes van jongeren, zullen jongeren zich erkend voelen door een Pedagogisch Medewerker. Deze erkenning is nodig om een behandeling of activiteit goed uit kunnen voeren met een jongere (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker (Niveau B)


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau B) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker (Niveau B) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker (Niveau B). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker (Niveau B) iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker (Niveau B) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker (Niveau B) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker (Niveau B)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar