Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedagogisch medewerker (ziekenhuis). De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedagogisch medewerker (ziekenhuis) wordt.

 

Wat is een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?

Een pedagogisch medwerker ziekenhuis moet niet verward worden met de sociaal pedagogisch hulpverlener. Hoewel de studie en achtergrond redelijk op elkaar lijken is het belangrijk om te weten dat de twee banen totaal verschillend zijn. Waar de sociaal hulpverlener een breed scala aan cliënten behandelt, spitst de pedagogisch medewerker ziekenhuis zich toe op kinderen in een ziekenhuis setting. Wanneer kinderen opgenomen moeten worden of een operatie moeten ondergaan zijn ze vaak gestresst en/of aangeslagen. De pedagogisch medewerker ziekenhuis zorgt er dan voor dat de kinderen gerustgesteld worden en zal, wanneer nodig, aanwezig zijn tijdens eventuele ondernemingen.

De manier van werken bestaat uit het spelen van spelletjes om de aandacht op het ziekenhuis te verzwakken en met het kind te praten om zo wat spanning te verlichten. Ook denkt de pedagogisch medewerker ziekenhuis mee aan een behandelplan wanneer het kind langtijdig opgenomen moet worden. Daarnaast is het natuurlijk leeftijd afhankelijk hoe een kind geholpen wordt door de pedagogisch medewerker.

Ook na de operatie, of opname, zal de pedagogisch medewerker ziekenhuis het kind bijstaan wanneer nodig. Vaak houdt dit in dat het kind of de ouders, wederom leeftijdsgebonden, geïnformeerd worden over de behandeling en de tijd na de opname.

Wil je werken als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis), maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Kind
 • Ouders/Verzorgers
 • Verpleegkundige
 • Arts
 • Afdelinghoofd

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1986 tot €2713

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?

De pedagogisch medewerker ziekenhuis start met een salaris van 1986 euro bruto per maand en kan oplopen tot 2713 euro bruto per maand. Dit is conform de CAO Gezondheidszorg.

Naast het salaris is er ook een 8% vakantietoeslag en een 3,5% eindejaarstoeslag. Dit laatste kan varieren per instelling en per jaar. Beide toeslagen vallen onder de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Er zijn geen vacatures Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) in werkt.

Meer weten over de sector waar een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Wat is de toekomst van Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?

Het arbeidsmarktperspectief is constant, er zijn ongeveer 2000 pedagogisch medewerkers in ziekenhuizen wat ongeveer gelijk is aan de vraag. Het zal niet moeilijk zijn om een vacature te vinden voor dit beroep.

Doorgroeimogelijkheden zijn er ook nog genoeg, voornamelijk wanneer men bereidt is om door te studeren. Je kunt je bijvoobeeld specialiseren of meer leidinggevende taken op je nemen. Eventueel zijn hier cursussen voor nodig.

Baankans Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Wil je pedagogisch medewerker (ziekenhuis) worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)? 

De HBO opleiding die je kan volgen om tot pedagogisch medewerker ziekenhuis te komen is de opleiding sociaal pedagogische hulpverlening. Zoals eerder vermeld is de studieachtergrond hetzelfde als de sociaal pedagogisch hulpverlener, alleen is de werkervaring die je opdoet in het werkveld anders. Deze opleiding duurt 4 jaar, waarna er direct kan begonnen worden. Het is een zeer sociale opleiding waar ook acteurs worden gebruikt om gesprekken te simuleren.

De MBO opleiding die je kan volgen om tot pedagogisch medewerker ziekenhuis te komen is de opleiding pedagogisch werker 4 jeugdzorg of pedagogisch werker 4 kinderopvang. Deze opleidingen werken met het competentiegericht werken, wat wil zeggen dat er naar bepaalde competenties toewerkt. Deze competenties breng je met je mee gedurende de gehele opleiding, dit zorgt ervoor dat er een duidelijk beeld is bij welke eigenschappen je nodig hebt en welke je moet ontwikkelen om tot een goed beeld te komen voor de baan.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Pedagogiek (Inleiding)
Wil jij ouders ondersteunen in de opvoeding? Coach worden van kinderdagverblijven? Kinderen helpen hun sociale, creatieve en motorische vaardigheden te ontwikkelen? In deze inleidende Wil jij ouders ondersteunen in de …
Pedagogisch Educatief Professional
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Inhoud opleiding In de Ad PEP-opleiding staat de ontwikkeling van het …
Pedagogiek / Opvoedkunde Thuisstudie
Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / OpvoedkundeBen je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge …
Pedagogiek / Opvoedkunde E-Learning
Leer meer over de omgang met jonge kinderen in de cursus Pedagogiek / OpvoedkundeBen je net vader of moeder geworden of heb je in je werk te maken met jonge …
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang Thuisstudie
Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend poepluiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een …
Meer opleidingen Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Weet je nog niet of je Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) samen? 

Een pedagogisch medewerker ziekenhuis heeft primair contact met het betreffende kind en de ouders/verzorgers van het kind. Naast dit vanzelfsprekende contact is er ook het contact met de verpleegkundige van de afdeling, de artsen van de afdeling en natuurlijk het afdelinghoofd. De communicatie tussen deze partijen is van groot belang omdat de pedagogisch medewerker de behoeftes van het kind doorspeelt naar de medewerkers op de afdeling. Let wel, zoals eerder gezegd, het is belangrijk om het kind als primair doel te zien, aangezien het kind in een nieuwe omgeving zit en vaak een ingrijpende situatie binnen loopt is het belangrijk dat er constante aandacht is voor het kind.


 • Kind
 • Ouders/Verzorgers
 • Verpleegkundige
 • Arts
 • Afdelinghoofd
Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)?

 • Ziekenhuis
 • Artsenpraktijk
 • Zorginstelling
 • Jeugdzorg
 • GZ/GGZ

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)? Hieronder vind je de best door de Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis).

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis):

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis).

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) nodig?

Een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) nodig? 

De pedagogisch medewerker ziekenhuis moet een gever zijn omdat de kinderen waarmee gewerkt wordt in een lastige situatie zitten. Waarschijnlijk voelen zij zicht gestresst en hebben een helpende hand nodig. Een warm persoon met genoeg empathisch vermogen zijn van belang om het kind te steunen in een moeilijke tijd. (Gever)

De pedagogisch medewerker ziekenhuis moet een levensgenieter zijn omdat de positieve energie die de pedagoog dan uitstraalt ook overkomt op het kind. Kinderen zijn vatbaar voor andermans gevoel en non-verbale signalen, wanneer deze positief zijn zal het kind dan ook positiever reageren. (Levensgenieter)

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis). Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis) bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker (ziekenhuis)

Helen

Idd wordt hier een veel te beperkte voorstelling geschetst van ons boeiende beroep. (En ook nog met een dikke spelfoudt erin...) Svp snel de tekst aanpassen. Ik herken me in de omschrijving van S. Neem die maar over.

frank

Over het algemeen,zullen de verantwoordelijken daar geen bezwaar tegen hebben

Iris

als ik het goeed begrijp kan ik dus als ik mijn mbo diploma pw niveau 4 kinderopvang heb in het ziekenhuis werken?

S. van het vliet

Wat een slechte review van het beroep pedagogisch medewerker in het ziekenhuis!! alsof je dan alleen maar bezig bent met spelletjes doen met kinderen...Tegenwoordig is deze functie zoveel uitgebreider: pm'ers begeleiden kinderen en ouders tijdens de gehele opname dmv voorlichting, angstreductie, ontspanning. Veel pm'ers draaien poli's samen met kinderartsen, kinderpsychologen, etc. zij stellen dagprogramma's, behandelingsplannen op, met name bij specifieke doelgroepen als huilbaby's, anorexia patienten, kinderen met specifieke ziekten, op de neonatologieafdeling, en zo kan ik nog veel uitgebreider vertellen over het hele brede scala aan taken van een pm'er in het ziekenhuis. Deze functie is dan ook totaal niet te vergelijken met pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf en voor de meeste ziekenhuisfuncties wordt dan ook HBO gevraagd.

F.de Vries

Dat het uitgebreider werken is dan in de kinderopvang zal vast zo zijn,maar nu wordt de Pedagogisch Werker in de kinderopvang neer gezet als iemand die alleen maar spelletje e.d doet! Vind ik niet terecht! Tegenwoordig wordt er heel veel verwacht van je in de kinderopvang.Denk maar eens aan de VVE,en aan kinderen met gedragsproblemen,het ondersteunen van ouders,overleg met diverse instanties enz.Ook heel uitgebreid maar op een ander manier!!

C.R.Gallant

Vraagje: Ik ben pedagogisch medewerker en ben bezig met de studie ontwikkelings psychologie voor kinderen. Mag je dan als pm in het ziekenhuis werken? 

S. van het vliet

Wat een slechte review van het beroep pedagogisch medewerker in het ziekenhuis!! alsof je dan alleen maar bezig bent met spelletjes doen met kinderen...Tegenwoordig is deze functie zoveel uitgebreider: pm'ers begeleiden kinderen en ouders tijdens de gehele opname dmv voorlichting, angstreductie, ontspanning. Veel pm'ers draaien poli's samen met kinderartsen, kinderpsychologen, etc. zij stellen dagprogramma's, behandelingsplannen op, met name bij specifieke doelgroepen als huilbaby's, anorexia patienten, kinderen met specifieke ziekten, op de neonatologieafdeling, en zo kan ik nog veel uitgebreider vertellen over het hele brede scala aan taken van een pm'er in het ziekenhuis. Deze functie is dan ook totaal niet te vergelijken met pedagogisch medewerker in een kinderdagverblijf en voor de meeste ziekenhuisfuncties wordt dan ook HBO gevraagd.

F.de Vries

Dat het uitgebreider werken is dan in de kinderopvang zal vast zo zijn,maar nu wordt de Pedagogisch Werker in de kinderopvang neer gezet als iemand die alleen maar spelletje e.d doet! Vind ik niet terecht! Tegenwoordig wordt er heel veel verwacht van je in de kinderopvang.Denk maar eens aan de VVE,en aan kinderen met gedragsproblemen,het ondersteunen van ouders,overleg met diverse instanties enz.Ook heel uitgebreid maar op een ander manier!!

C.R.Gallant

Vraagje: Ik ben pedagogisch medewerker en ben bezig met de studie ontwikkelings psychologie voor kinderen. Mag je dan als pm in het ziekenhuis werken? 

frank

Over het algemeen,zullen de verantwoordelijken daar geen bezwaar tegen hebben

Iris

als ik het goeed begrijp kan ik dus als ik mijn mbo diploma pw niveau 4 kinderopvang heb in het ziekenhuis werken?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar