Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep pedagogisch medewerker ziekenhuis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je pedagogisch medewerker ziekenhuis wordt.

 

Wat is een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Een Pedagogisch Medewerker in het ziekenhuis begeleidt kinderen bij het ondergaan van een operatie of behandeling. Voor de operatie worden kinderen op hun gemak gesteld, door met ze te praten over wat er gaat gebeuren en voor wat afleiding te zorgen. Ook tijdens en na de operatie blijft een Pedagogisch Medewerker betrokken bij het kind. Voor elk kind wordt een pedagogisch begeleidingsplan opgesteld, zodat het passend begeleid kan worden. Dit plan kan ook een spel- of activiteitenplan zijn.

Een Pedagogische Medewerker in het ziekenhuis zorgt ervoor dat de kinderen door middel van spel afleiding vinden. Hierbij is het van belang dat de Pedagogische Medewerker spel verzorgt dat past bij de leeftijd en ontwikkeling van het kind en het kind zich begrepen voelt in zijn situatie. Een Pedagogisch Medewerker kan er ook voor zorgen dat de gewone wereld van thuis meegenomen wordt, door Sinterklaas- of Kerstvieringen te organiseren in het ziekenhuis.

Een Pedagogisch Medewerker in het ziekenhuis heeft ook contact met de ouders van het kind. Hij licht de ouders bijvoorbeeld voor over hoe hun kind kan reageren op een narcose of operatie. Ouders kunnen zo wat makkelijker omgaan met reacties en gedrag van hun kind. Naast het contact met ouders, is er ook contact met artsen of verpleegkundigen over het ziekteverloop van het kind.

Een Pedagogisch Medewerker in het ziekenhuis kan dus goed met kinderen en ouders omgaan, is creatief in het bedenken van spelactiviteiten en heeft een gedegen kennis van specifieke ziektebeelden.Wil je werken als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Werk je al als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Artse
 • Verpleegkundige
 • Ouders
 • Pedagoog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1986 tot €2713

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Wat verdient een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Het startsalaris van een Pedagogisch Medewerker in ziekenhuizen is €1986 bruto per maand en het eindsalaris €2713 bruto per maand. Hiernaast wordt er 8 % aan vakantietoeslag uitgekeerd en 3,5 % variabele eindejaarstoeslag. Ook worden eventueel onregelmatigheidstoeslagen uitgekeerd.

Salarisschaal Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Er zijn geen vacatures Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Wat is de toekomst van Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Een Pedagogische Medewerker kan op meerdere afdelingen in een ziekenhuis werken. Hierom is het werk gevarieerd. Hij kan doorgroeien naar een andere afdeling door zich te specialiseren in een bepaald vakgebied. Ook is het mogelijk een functie te krijgen met meer verantwoordelijkheden.

Baankans Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis worden: Opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Wil je Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis.

Hoe word je een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis? 

Om Pedagogisch Medewerker in een ziekenhuis te worden is een HBO opleiding als Sociaal Pedagogische Hulpverlening het meest geschikt. Ook met een MBO opleiding kan er een basis gelegd worden voor dit beroep. Hierbij valt te denken aan de opleidingen Pedagogisch Werker niveau-4 Jeugdzorg (MBO) of  Pedagogisch Werker niveau-4 Kinderopvang (MBO).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Er zijn geen opleidingen Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Als je Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Competenties en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis. Als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis:


zie volledige beschrijving persoonstype Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Vakkennis voor een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Het is voor een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis


Werkervaring Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Het is voor een startend Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verpleegkundige, Orthopedagoog .

Iets anders leren?

Is Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Met wie werkt een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis samen? 

Een Pedagogisch Medewerker in het ziekenhuis heeft contact met artsen en verpleegkundigen over het ziekteverloop bij kinderen en de behandeling ervan. Hij kan zo inschatten welke steun het kind het beste geboden kan worden.

Ouders maken ook deel uit van het netwerk van de Pedagogisch Medewerker. De ouders worden op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen bij het kind en de geboden afleiding.

Ook met andere Pedagogen en ziekehuispersoneel heeft een Pedagogisch Medewerker contact. Het netwerk van een Pedagoog is groot en goede communicatie kan er vroor zorgen dat een kind zo goed mogelijk begeleid wordt.

In de contacten van de Pedagogisch Medewerker staat het kind natuurlijk centraal.


 • Artse
 • Verpleegkundige
 • Ouders
 • Pedagoog
Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis


Organisaties waar een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis meestal werkt.

Waar werkt een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis?

Een Pedagogische Medewerker Ziekenhuis werkt in het ziekenhuis.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Waar kun je het beste werken als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis? Hieronder vind je de best door de Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis.

Welke competenties heeft een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis nodig?

Een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis nodig? 

Een Pedagogisch Medewerker heeft eigenschappen in zich van een levensgenieter. Deze mensen willen pijn en lijden vermijden en mijden onplezierige emoties, zoals angstgevoelens. Ook vinden levensgenieters het leuk om activiteiten te organiseren. Een Pedagogisch Medewerker wil afleiding bieden aan kinderen in moeilijke situaties, waarbij leuke gevoelens en gebeurtenissen de aandacht krijgen. Een Pedagogisch Medewerker zal zich ook moeten realiseren dat de ziekte van een kind niet (altijd) te genezen is (Levensgenieter).

Een Pedagogische Medewerker is warm en betrokken naar de kinderen toe en weet wat de behoeftes van ieder kind zijn. Dit zijn eigenschappen die passen bij een gevende persoonlijkheid (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis iets voor je?

Zou je graag Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Pedagogisch Medewerker Ziekenhuis

Madelon

Ik vindt dit beroep heel erg leuk en wil dit heel erg graag worden ik zit nu nog op de middelbare maar alsnog

Chantal

eerst je diplomas halen.Sucses

Judith

Waar kan ik vacatures vinden van deze functie? Ben al een poos zoekende, maar tot nu helaas nog niks kunnen vinden 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar