Petroloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Petroloog? Lees de functieomschrijving.

De Petroloog houdt zich bezig met de chemische en natuurkundige samenstelling van verschillende delfstoffen. Niet alleen onderzoekt hij de samenstelling van deze stoffen, om te bepalen of ze van goede kwaliteit zijn en of er genoeg winbare hoeveelheden grondstoffen in zitten, maar ook bepaalt hij of die hoeveelheden winstgevend zijn op dat moment. Dit geeft aan dat een Petroloog ook commercieel ingesteld moet zijn. 

Binnen de petrologie zijn er drie subdisciplines waar een Petroloog zich op kan richten, te weten: stollingspetrologie (welke zich richt op de vulkanische gestolde kristallen), metamorfe petrologie (welke zich richt op de verandering in gesteente door druk en temperatuur) en afzettingspetrologie (welke zich richt op bepaalde afzettingsgesteenten). 

Naast het onderzoeken van deze verschillende grondstoffen, delfstoffen en subdisciplines, geeft de Petroloog ook nog advies over het winnen van de verschillende grondstoffen. Elk soort heeft weer een andere samenstelling en heeft een andere aanpak om gewonnen te worden. Zodoende maakt de Petroloog het mogelijk om het maximale uit de delfstoffen te halen en daarbij zoveel mogelijk winst te maken zonder grondstoffen onnodig te verliezen.

Wil je werken als Petroloog?

Werk je al als Petroloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Petroloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Petroloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Petroloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Biotechnoloog
  • Laborant
  • Analist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Petroloog

Wat verdient een Petroloog?


Salarisschaal Petroloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Petroloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Petroloog

Hoe goed is de toekomst voor de Petroloog? 

Er is weinig zicht op de arbeidsmarktperspectieven en de doorgroeimogelijkheden omdat er weinig informatie te vinden is over vacatures en dergelijken. Dit kan betekenen dat er weinig werk is voor dit beroep.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Petroloog worden: Opleidingen tot Petroloog

Hoe word je een Petroloog? 

Om als Petroloog te werk gaan moet je eerst een WO opleiding doen als Scheikundige Technologie (drie jaar BA, een jaar MA). Dit is een pittige theoretische studie waar een aanleg voor scheikunde en wiskunde aangeraden wordt. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Petroloog

Meer opleidingen Petroloog

Weet je nog niet of je Petroloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Petroloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Petroloog

Met wie werkt een Petroloog samen? 

Een Petroloog werkt vaak samen met andere analisten. Hoewel de meeste werkzaamheden individueel worden uitgevoerd is een Petroloog werkzaam voor een bedrijf of opdrachtgever. Net als de laborant en biotechnoloog is de hij aardig vaak te vinden in een lab om onderzoek te doen naar gevonden gesteente en de beste manier te zoeken om daar bepaalde delfstoffen aan te onttrekken. 


  • Biotechnoloog
  • Laborant
  • Analist
Petroloog


Organisaties waar een Petroloog werkzaam is

Waar werkt een Petroloog meestal? 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Petroloog

Waar kun je het beste werken als Petroloog? Hieronder vindt je de best door de Petroloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Petroloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Petroloog:

Welke competenties heeft een een Petroloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Petroloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Petroloog nodig? 

De Petroloog moet een perfectionist zijn omdat hij uiterst delicate werkzaamheden moet verrichten. Mede hierdoor is het nodig om grondig te werk te gaan en geen detail over te slaan, aangezien een kleine fout een grote tegenvaller kan betekenen (Perfectionist).

De Petroloog moet een waarnemer zijn omdat hij de verzamelde gegevens analyseert. Hij moet inzicht hebben en opmerkzaam zijn. Daarnaast moet hij leergierig zijn, aangezien dit vakgebied een brede theoretische en scheikundige achtergrond heeft (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Petroloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Petroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Petroloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Petroloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Petroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Petroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Petroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Petroloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Petroloog iets voor je?

Zou je graag Petroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Petroloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar