Politievrijwilliger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Politievrijwilliger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep politievrijwilliger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je politievrijwilliger wordt.

 

Wat is een Politievrijwilliger?

Een Politievrijwilliger is iemand die op vrijwillige basis beroepscollega’s ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Er zijn veel verschillende soorten politiewerk. Zo kan een Politievrijwilliger surveilleren op straat, ondersteunen bij preventieacties tegen diefstal en mensen informeren over veiligheid, helpen bij verkeerscontroles, buurtonderzoek doen naar aanleiding van een inbraak of een misdrijf, het verkeer regelen en bezoekersstromen bij evenementen in goede banen leiden, assisteren bij de verzorging van gevangen personen, bezoekers op het bureau te woord staan en inlichtingen verstrekken, administratieve of facilitaire werkzaamheden uitoefenen of participeren in relevante werk-, overleg- en projectgroepen.

Het is van belang dat een Politievrijwilliger stevig in zijn schoenen staat en weet wat er speelt. Hij moet correct handelen en weet bij complexe situaties welke collega’s of instanties hij moet inschakelen.Wil je werken als Politievrijwilliger?

Werk je al als Politievrijwilliger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Politievrijwilliger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Politievrijwilliger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Politievrijwilliger in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Agenten
 • Surveillanten
 • Hoofdagenten
 • Mensen op straat

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €154 tot €300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Politievrijwilliger

Wat verdient een Politievrijwilliger?

Een politievrijwilliger ontvangt geen salaris, maar wel een vrijwilligersvergoeding van €7,07 per uur en een jaarvergoeding van €169,69. Vrijwilligers surveillance en handhaving moeten minstens 240 uur per jaar beschikbaar zijn.

Verder betaalt de politie je opleiding, uniform en boeken. Tijdens je vrijwilligerswerk kun je vaak ook nog modules volgen die beroepscollega’s ook moeten volgen. Bovendien zorgt jouw korps voor een goede risicoverzekering. 

Salarisschaal Politievrijwilliger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Politievrijwilliger

Er zijn geen vacatures Politievrijwilliger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Politievrijwilliger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Politievrijwilliger in werkt

Bekijk werken in Politie & Beveiliging

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Politievrijwilliger

Wat is de toekomst van Politievrijwilliger?

Er zijn veel vacatures voor Politievrijwilligers. Wel is het niet heel gemakkelijk om erbij te komen, want er gaat een strenge selectie aan vooraf (zie kopje ‘opleiding’).

Bij sommige korpsen is het voor politievrijwilligers mogelijk door te stromen naar beroepsfuncties. 

Baankans Politievrijwilliger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Politievrijwilliger worden: Opleidingen tot Politievrijwilliger

Wil je Politievrijwilliger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Politievrijwilliger.

Hoe word je een Politievrijwilliger? 

Als je Politievrijwilliger wil worden, volg je de MBO2-opleiding Assistent Politiemedewerker van ruim een jaar aan de Politieacademie. Eerst moet je solliciteren bij één van de 26 politiekorpsen. Je moet minimaal een VMBO Basisberoeps-opleiding hebben afgerond met minstens twee vakken op C-niveau, je moet minimaal 17 jaar oud zijn, goed Nederlands spreken, een goede conditie hebben, sterk in je schoenen staan, een rijbewijs B hebben en je mag geen strafblad hebben. Ben je aangenomen, dan meldt het korps je aan bij de Politieacademie. De opleiding wordt afgewisseld met praktijkwerk in een wijk- of districtsteam.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Politievrijwilliger

Er zijn geen opleidingen Politievrijwilliger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Politievrijwilliger in werkt

Bekijk alle opleidingen Politie & Beveiliging

Omscholen of doorgroeien tot Politievrijwilliger

Als je Politievrijwilliger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Politievrijwilliger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Politievrijwilliger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Politievrijwilliger?

Competenties en Vaardigheden Politievrijwilliger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Politievrijwilliger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Politievrijwilliger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Politievrijwilliger

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Politievrijwilliger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Politievrijwilliger. Als Politievrijwilliger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Politievrijwilliger:


zie volledige beschrijving persoonstype Politievrijwilliger

Vakkennis voor een Politievrijwilliger

Het is voor een Politievrijwilliger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Politievrijwilliger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Politievrijwilliger


Werkervaring Politievrijwilliger

Het is voor een startend Politievrijwilliger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Politievrijwilliger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Surveillant .

Iets anders leren?

Is Politievrijwilliger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Politievrijwilliger

Met wie werkt een Politievrijwilliger samen? 

Een Politievrijwilliger komt in aanraking met beroepscollega’s, zoals Agenten, Surveillanten en Hoofdagenten. Natuurlijk komt de Politievrijwilliger tevens in contact met mensen op straat, festivalgangers enzovoort.


 • Agenten
 • Surveillanten
 • Hoofdagenten
 • Mensen op straat
Politievrijwilliger


Organisaties waar een Politievrijwilliger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Politievrijwilliger meestal werkt.

Waar werkt een Politievrijwilliger?

Als Politievrijwilliger ga je werken bij één van de 26 regionale politiekorpsen. Een Politievrijwilliger werkt dus in de non-profitsector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Politievrijwilliger

Waar kun je het beste werken als Politievrijwilliger? Hieronder vind je de best door de Politievrijwilliger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Politievrijwilliger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Politievrijwilliger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Politievrijwilliger.

Welke competenties heeft een Politievrijwilliger nodig?

Een Politievrijwilliger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Politievrijwilliger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Politievrijwilliger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Politievrijwilliger nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Politievrijwilliger zijn Baas en Loyalist.

Het is belangrijk dat een Politievrijwilliger zelfverzekerd en verantwoordelijk is. Hij moet confronterend en met enige dominantie op kunnen treden (Baas).

Tevens kan een Politievrijwilliger anderen goed geruststellen en naar hen luisteren. Hij neemt hen serieus en probeert problemen op te lossen (Loyalist). 

Bekijk de persoonstypen voor Politievrijwilliger


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Politievrijwilliger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Politievrijwilliger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Politievrijwilliger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Politievrijwilliger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Politievrijwilliger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Politievrijwilliger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Politievrijwilliger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Politievrijwilliger iets voor je?

Zou je graag Politievrijwilliger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Politievrijwilliger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Politievrijwilliger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar