Publieksvoorlichter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Publieksvoorlichter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep publieksvoorlichter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je publieksvoorlichter wordt.

 

Wat is een Publieksvoorlichter?

Een Publieksvoorlichter informeert het publiek over bedrijven en instellingen. Organisatorische ontwikkelingen, politieke beslissingen, investeringen, bezuinigingen, nieuwe manieren van factureren, de opening van een nieuwe vestiging zijn allemaal onderwerpen waar een Publieksvoorlichter zich over buigt. Via media, pers, website, brochures, bijeenkomsten en vele andere middelen houdt een Publieksvoorlichter contact met het publiek van de onderneming of instelling. Veel professionele organisaties hebben een Publieksvoorlichter in dienst voor een goede relatie met klanten, omwonenden, donateurs, leden, oud-werknemers. Die goede relatie begint bij de Publieksvoorlichter.

De Publieksvoorlichter moet netwerken, zijn gezicht laten zien, waar mogelijk het verhaal van de onderneming naar buiten brengen en dat allemaal met de nodige diplomatie. Werken als Publieks- en persvoorlichter draait om duidelijke communicatie zodat klantvragen afnemen, geeft (gepaste) openheid over het reilen en zeilen en betrokkenheid toont bij de omgeving. De Publieksvoorlichter bepaalt het beleid richting publiek en pers bij calamiteiten. Ook is de Publieksvoorlichter vaak het aanspreekpunt voor persvragen. Wil je werken als Publieksvoorlichter?

Werk je al als Publieksvoorlichter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Publieksvoorlichter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Publieksvoorlichter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Publieksvoorlichter in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Managementteam
  • Afdelingsleiders
  • Inkoopmedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Publieksvoorlichter

Wat verdient een Publieksvoorlichter?

Een Publieksvoorlichter verdient zo tussen de €1800,- en €3000,- bruto per maand. Het bedrag hangt af van zijn ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf. Vaak gelden in ieder geval een werktelefoon, doorbetaalde vakantiedagen en scholingsmogelijkheden.

Salarisschaal Publieksvoorlichter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Publieksvoorlichter

Er zijn geen vacatures Publieksvoorlichter aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Publieksvoorlichter in werkt.

Meer weten over de sector waar een Publieksvoorlichter in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Publieksvoorlichter

Wat is de toekomst van Publieksvoorlichter?

De meeste bedrijven hebben maar een Publieksvoorlichter in dienst. Dus erg veel groeiruimte is er niet binnen het vak. Communicatiemanager is een mogelijkheid, evenals Manager Corporate Affairs. Deze laatste is een bruggenbouwer tussen de organisatie en de politiek. 

Baankans Publieksvoorlichter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Publieksvoorlichter worden: Opleidingen tot Publieksvoorlichter

Wil je Publieksvoorlichter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Publieksvoorlichter.

Hoe word je een Publieksvoorlichter? 

Een Publieksvoorlichter moet een HBO of WO opleiding hebben. Een baan als Publieksvoorlichter start met een van de volgende opleidingen: Communicatie (HBO), Journalistiek (HBO), Media, Informatie en Communicatie (HBO), Communicatiewetenschappen (WO) en Communicatie-  en informatiewetenschappen (WO).

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Publieksvoorlichter

Er zijn geen opleidingen Publieksvoorlichter aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Publieksvoorlichter in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Publieksvoorlichter

Als je Publieksvoorlichter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Publieksvoorlichter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Publieksvoorlichter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Publieksvoorlichter?

Competenties en Vaardigheden Publieksvoorlichter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Publieksvoorlichter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Publieksvoorlichter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Publieksvoorlichter

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Publieksvoorlichter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Publieksvoorlichter. Als Publieksvoorlichter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Publieksvoorlichter:


zie volledige beschrijving persoonstype Publieksvoorlichter

Vakkennis voor een Publieksvoorlichter

Het is voor een Publieksvoorlichter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Publieksvoorlichter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Publieksvoorlichter


Werkervaring Publieksvoorlichter

Het is voor een startend Publieksvoorlichter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Publieksvoorlichter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Journalist .

Iets anders leren?

Is Publieksvoorlichter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Publieksvoorlichter

Met wie werkt een Publieksvoorlichter samen? 

Binnen de organisatie communiceert de Publieksvoorlichter met praktisch alle afdelingen. Het beleid zal de Publieksvoorlichter afstemmen met het management team. Om volledig op de hoogte te zijn van alles wat speelt binnen de organisatie en om vragen naar tevredenheid te kunnen beantwoorden, heeft de Publieksvoorlichter contact met alle afdelingen. Uiteraard is dit afhankelijk van de timing. Op het moment dat er vragen komen over het nieuwe assortiment, heeft de Publieksvoorlichter contact met de afdeling Inkoop. 

Buiten de organisatie heeft de Publieksvoorlichter ook een uitgebreid netwerk: landelijke en lokale pers, omwonenden, consumentenverenigingen, de overheid, politieke partijen. 


  • Managementteam
  • Afdelingsleiders
  • Inkoopmedewerkers
Publieksvoorlichter


Organisaties waar een Publieksvoorlichter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Publieksvoorlichter meestal werkt.

Waar werkt een Publieksvoorlichter?

Veel (grotere) organisaties hebben een Publieksvoorlichter in dienst. Zowel commerciele bedrijven, overheden, de zorg sector als charitatieve instellingen bedienen hun publiek met behulp van een Publieksvoorlichter. Aan een goede relatie met klanten, belanghebbenden en pers wordt steeds meer zorg besteed middels een professionele voorlichter.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Publieksvoorlichter

Waar kun je het beste werken als Publieksvoorlichter? Hieronder vind je de best door de Publieksvoorlichter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Publieksvoorlichter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Publieksvoorlichter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Publieksvoorlichter.

Welke competenties heeft een Publieksvoorlichter nodig?

Een Publieksvoorlichter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Publieksvoorlichter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Publieksvoorlichter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Publieksvoorlichter nodig? 

Om het eigen bedrijf/instelling goed te presenteren is het essentieel dat de Publieksvoorlichter loyaal is aan het bedrijf (Loyalist) en goed op de hoogte is van het bedrijf, maar ook van de omgeving. De Publieksvoorlichter weet wat er speelt, kent de politieke discussies en weet van de zorgen van omwonenden. Allertheid is een must (Waarnemer). Daarnaast is diplomatie ook een benodigde eigenschap. 

Bekijk de persoonstypen voor Publieksvoorlichter


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Publieksvoorlichter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Publieksvoorlichter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Publieksvoorlichter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Publieksvoorlichter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Publieksvoorlichter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Publieksvoorlichter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Publieksvoorlichter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Publieksvoorlichter iets voor je?

Zou je graag Publieksvoorlichter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Publieksvoorlichter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Publieksvoorlichter

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar