Registrator AIVD Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Registrator AIVD? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep registrator aivd. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je registrator aivd wordt.

Wat is een Registrator AIVD?

De Registrator werkt bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Hij dient dus om te kunnen gaan met geheimen en dient er zorg voor te dragen dat de informatie niet in verkeerde handen terecht komt. Tevens moet de Registrator van onbesproken gedrag, stressbestendig en flexibel zijn. De Registrator geeft geen leiding of sturing aan andere medewerkers en kan dus relatief zelfstandig werken.

De Registrator houdt zich bezig met het registreren van documenten. Dit wil zeggen dat hij bestanden inscant, ze een nummer toewijst en ze in de daarvoor bestemde systemen opslaat op  zo'n manier dat ze eenvoudig terug te vinden zijn. Tevens houdt de Registrator bij welke persoon welke documenten in zijn bezit heeft en geeft de Registrator de benodigde dossiers uit aan de daarvoor bestemde eenheden. Momenteel wordt er gewerkt met een combinatie van tastbare (papieren) en digitale bronnen. De Inlichtingendienst streeft er echter naar om alleen maar digitale bronnen te gaan gebruiken.

De AIVD werkt aan een veilig Nederland door potentiële gevaren op te sporen. Dit doet zij door zoveel mogelijk informatie te verzamelen. De Registrator is een belangrijke schakel binnen het systeem van informatievergaring. Zonder de Registrator zou er veel informatie gevonden worden zonder dat het gemakkelijk op de juiste plaats terecht komt. 

Wil je werken als Registrator AIVD?

Werk je al als Registrator AIVD en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Registrator AIVD worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Registrator AIVD, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Registrator AIVD in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Registrator
  • Intelligence Officer
  • Documentair Informatiemedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2106 tot €2745

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Registrator AIVD

Wat verdient een Registrator AIVD?

De Registrator werkt 36 uur per week. Vanaf het begin van de interne opleiding krijgt hij loon betaald, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,6 per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar acht procent vakantietoeslag uitgekeerd. Het salaris van de Registrator valt binnen schaal 7.

Bovenop de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een eindejaarsuitkering uitgekeerd, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald-ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studie mogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Registrator een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten.

Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Registrator AIVD

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Registrator AIVD

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Registrator AIVD

Wat is de toekomst van Registrator AIVD?

De Registrator heeft bij het leveren van kwalitatief goede werkzaamheden de mogelijkheid om een vast contract te krijgen. Op den duur zou hij door kunnen groeien naar hogere functies binnen de inlichtingendienst, waar dan meer verantwoordelijkheden bij zouden gaan horen.

Buiten de AIVD zou er voor Defensie of voor andere overheidsdiensten gewerkt kunnen gaan worden, aangezien de Registrator zijn betrouwbaarheid, stressbestendigheid en inzet bewezen heeft gedurende de dienstperiode bij de AIVD.

Binnen het bedrijfsleven zouden ICT-functies een mogelijkheid kunnen zijn.

Momenteel heeft de AIVD vacatures open staan voor de functie van Registrator.

Baankans Registrator AIVD

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Registrator AIVD worden: Opleidingen tot Registrator AIVD

Wil je registrator aivd worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Registrator AIVD? 

Om toegelaten te worden tot de Functie Registrator bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst dient de toekomstig Registrator in het bezit te zijn van MBO werk- en denkniveau en een SOD I- diploma of een DIOR-diploma.

Tevens moet hij kennis hebben van de Engelse taal, moet men afweten van de gebruikelijke methoden bij het vastleggen van documenten en dient men in staat te zijn vertrouwelijke documenten met de nodige voorzichtigheid te gebruiken.

Intern zal de Registrator opgeleid worden voor zijn functie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Registrator AIVD

Meer opleidingen Registrator AIVD

Weet je nog niet of je Registrator AIVD wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Registrator AIVD of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Registrator AIVD

Met wie werkt een Registrator AIVD samen? 

De Registrator zal alleen contact hebben met collega's van binnen de Inlichtingendienst. Aangezien de documenten waarmee de Registrator werkt doorgaans geheim zullen zijn, is het niet mogelijk deze informatie op legale wijze te delen met externen.

Het contact binnen de AIVD zal bestaan uit het samenwerken met Inlichtingen Officieren bij het opstellen van dossiers en het zelfstandig registreren van de benodigde informatie. Buiten de werkzaamheden om zal er wel persoonlijk contact zijn tussen collega's van de afdeling.


  • Registrator
  • Intelligence Officer
  • Documentair Informatiemedewerker
Registrator AIVD


Organisaties waar een Registrator AIVD werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Registrator AIVD meestal werkt.

Waar werkt een Registrator AIVD?

De Registrator wordt werkzaam bij de Registratie en Archiefdienst van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst in Zoetermeer. Binnen deze dienst wordt er in teamverband gewerkt aan de ondersteuning van operationele inlichtingeneenheden van de dienst.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Registrator AIVD

Waar kun je het beste werken als Registrator AIVD? Hieronder vind je de best door de Registrator AIVD beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Registrator AIVD.

Competenties, Skills en Vaardigheden Registrator AIVD:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Registrator AIVD.

Welke competenties heeft een Registrator AIVD nodig?

Een Registrator AIVD heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Registrator AIVD

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Registrator AIVD passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Registrator AIVD nodig? 

De Registrator heeft een analytische, objectieve en scherpzinnige persoonlijkheid (Waarnemer). Ook is hij praktisch, weet hij van aanpakken en heeft hij een gedreven en energieke houdeing (Succesvolle werker).

Tijdens het ordenen van gegevens weet de Registrator door een praktische en gedreven insteek een handige ordening te maken, welke ten goede zal komen van de operationele eenheden van de AIVD.

Bekijk de persoonstypen voor Registrator AIVD


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Registrator AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Registrator AIVD

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Registrator AIVD

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Registrator AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Registrator AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Registrator AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Registrator AIVD. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Registrator AIVD iets voor je?

Zou je graag Registrator AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Registrator AIVD bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Registrator AIVD

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar