Reservist Militaire Taken Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reservist Militaire Taken? Lees de functieomschrijving.

De Reservist Militaire Taken voert zijn werkzaamheden bij de Nationale Reserve uit naast zijn reguliere werkzaamheden. Het is mogelijk om een fulltime functie te creeëren, maar dit is afhankelijk van de voorkeur van de Militair. De Reservist heeft een verantwoordelijke functie en dient dan ook van onbesproken gedrag te zijn, zowel onder als buiten werktijd.

Als Reservist werk je binnen een team van mede Reservisten. Afhankelijk van de voorkeur, beschikbare plaatsen plaatsen en genoten vooropleiding en werkervaring kan de Reservist leiding geven aan een groep en/of opdrachten uitvoeren van leidinggevenden. De Officier zal vooral leidinggeven, de Onderofficier zal sturing geven aan de soldaten bij het uitvoeren van de opdrachten van de Officier en de Soldaten zullen slechts de opdrachten uitvoeren die hen worden gegeven. De werkzaamheden van de Nationale Reserve betreffen doorgaans het verlenen van bijstand aan reguliere eenheden (gevechtsondersteuning), het bewaken van belangrijke infrastructurele objecten, het verlenen van hulp en zorg bij grote evenementen, het uitvoeren van diverse taken in noodgevallen en het deelnemen aan militaire ceremonies.

In de praktijk betekent dit dat de Natres-militair getraind wordt als reguliere Infanterist, zij het met een kortere opleiding. Men zal moeten wacht lopen, EHBO verlenen, dienen als oefenvijand van de operationele eenheden en vooral veel oefeningen bijwonen. De Reservist is multi-inzetbaar en dient dus te beschikken over enige flexibiliteit en een praktische instelling.

De Reservist dient er rekening mee te houden dat zijn werktijden onregelmatig zullen zijn en dat hijopgeroepen kan worden in noodgevallen. Wanneer de Reservist interesse heeft kan hij deelnemen aan internationale (wederopbouw of humanitaire) missies. Recentelijk zijn er bijvoorbeeld Reservisten ingezet in Afghanistan.

Wil je werken als Reservist Militaire Taken?

Werk je al als Reservist Militaire Taken en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reservist Militaire Taken worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Reservist Militaire Taken, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reservist Militaire Taken in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Reguliere eenheden
 • Burger
 • Leidinggevenden
 • Ondergeschikten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €885 tot €3464

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reservist Militaire Taken

Wat verdient een Reservist Militaire Taken?

De Nationale Reserve biedt geen fulltime baan. Afhankelijk van het aantal gemaakte uren krijgt men betaald volgens de 'reguliere lonen'. Wanneer een militair van de Natres net zoveel uren zou werken als een voltijdmilitair, zouden beiden hetzelfde bedrag betaald krijgen. Een Officier dient minimaal 300 uur per jaar te werken, de Onderofficieren 200 uur en de Soldaten 112 uur. De diensten vallen overdag, 's avonds en in het weekend.

Salarisschaal Reservist Militaire Taken

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Reservist Militaire Taken

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reservist Militaire Taken

Hoe goed is de toekomst voor de Reservist Militaire Taken? 

De Reservist kan zijn functie gebruiken om zijn integriteit, doorzettingsvermogen, discipline en stressbestendigheid aan te tonen.

Het is geheel afhankelijk van de vooropleiding van de Reservist in welke sectoren hij deze ervaring kan toepassen. Het is wel bekend dat de overheid en het bedrijfsleven deze aspecten waarderen.

Binnen de Nationale Reserve is het mogelijk om 'Specialist Reservist' te worden, met een fulltime baan binnen de Landmacht. Tevens is het mogelijk om als parttimer door te groeien naar hogere functies. Wanneer een Reservist een voltijd baan binnen andere onderdelen van de Lanmacht nastreeft kan hij/zij de Nationale Reserve gebruiken als opstap. Zo kunnen er bijvoorbeeld vrijstellingen worden verkregen voor afgeronde opleidingen binnen de Natres.

De Natres heeft momenteel vacatures open staan.

Baankans Reservist Militaire Taken

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Reservist Militaire Taken worden: Opleidingen tot Reservist Militaire Taken

Hoe word je een Reservist Militaire Taken? 

Om toegelaten te worden tot het Korps Nationale Reserve heeft men twee mogelijkheden. Enerzijds kunnen oudgedienden van alle Krijgsmachtsonderdelen binnenstromen voor de functies van Soldaat, Onderofficier en Officier (afhankelijk van de rang die men eerst bezat). Anderzijds kunnen burgers solliciteren naar een functie als Soldaat binnen de Natres. Wanneer burgers ervaring hebben met leiding geven kunnen zij solliciteren naar Onderofficiers- en Officiersfuncties.

Wanneer men langer dan vijf jaar buiten Defensie werkzaam is geweest, is het alleen mogelijk om als burger voor de functie als Soldaat te solliciteren.

Om Soldaat Natres te worden dient men minimaal 18 jaar en minstens 1.55 meter te zijn. Tevens moet de gegadigde beschikken over minimaal VMBO denkniveau.

Om Onderofficier Natres te worden dient men minimaal 18 jaar en minstens 1.55 meter te zijn. De Onderofficier dient een MAVO of VMBO kaderberoepsgerichte leerweg diploma te hebben en hij dient ervaring te hebben met leiding geven.

Om Officier Pelotonscommandante Natres te worden dient men minimaal 19 jaar en maximaal 55 jaar oud te zijn. Daarnaast dient men minimaal een HAVO diploma én ervaring met het geven van leiding te hebben.

In de regel zullen 18 of 19 jarigen dus geen Onderofficier of Officier worden, aangezien zij nog niet binnen de Natres door gegroeid kunnen zijn én zij ook nog geen dienstperiode als Onderofficier of Officier uitgezeten kunnen hebben.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Reservist Militaire Taken

Meer opleidingen Reservist Militaire Taken

Weet je nog niet of je Reservist Militaire Taken wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Reservist Militaire Taken of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Reservist Militaire Taken

Met wie werkt een Reservist Militaire Taken samen? 

De Reservist komt in contact met mede Reservisten binnen de organisatie van de Nationale Reserve. Afhankelijk van de functie zal er leiding worden gegeven aan de soldaten en onderofficieren door de officier en leiding worden gegeven aan de soldaten door de onderofficieren. De soldaten zullen alleen opdrachten van leidinggevenden uitvoeren.

De Reservisten komen in contact met reguliere eenheden tijdens het verlenen van ondersteuning. Daarnaast zal er bij beveiligingstaken contact kunnen ontstaan met nieuwsgierige burgers en kwaadwillende vijanden. Bij evenementen zal er hulp worden verleend aan burgers.


 • Reguliere eenheden
 • Burger
 • Leidinggevenden
 • Ondergeschikten
Reservist Militaire Taken


Organisaties waar een Reservist Militaire Taken werkzaam is

Waar werkt een Reservist Militaire Taken meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Reservist wordt de gegadigde ingedeeld bij een van de vier Natres-districten van de Landmacht of bij een onderdeel van de Luchtmacht Reservisten. (Afhankelijk van de sollicitatie.)

De Reservist dient er rekening mee te houden dat hij op onregelmatige tijden zal moeten werken en dat er deelgenomen dient te worden aan diverse soorten oefeningen. Wanneer de Reservist interesse heeft, is het mogelijk om uitgezonden te worden binnen het kader van Internationale NAVO-, VN- of EU-missies.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Reservist Militaire Taken

Waar kun je het beste werken als Reservist Militaire Taken? Hieronder vindt je de best door de Reservist Militaire Taken beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reservist Militaire Taken.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reservist Militaire Taken:

Welke competenties heeft een een Reservist Militaire Taken nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Reservist Militaire Taken

Wat voor persoonlijkheid heb je als Reservist Militaire Taken nodig? 

De Reservist heeft een loyale, zelfverzekerde en directe persoonlijkheid (Baas). Ook is hij ijverig , praktisch en energiek; hij weet van aanpakken (Succesvolle werker).

Tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden weet de Reservist toegeweid, strijdlustig, oprecht, betrouwbaar en praktisch op te treden.

Bekijk de persoonstypen voor Reservist Militaire Taken


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Reservist Militaire Taken

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reservist Militaire Taken

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reservist Militaire Taken

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reservist Militaire Taken

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reservist Militaire Taken dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reservist Militaire Taken belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reservist Militaire Taken. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reservist Militaire Taken iets voor je?

Zou je graag Reservist Militaire Taken willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reservist Militaire Taken bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reservist Militaire Taken

Cohen

Salaris indicatie is zeker per jaar

reservist

De hoogte van het salaris hangt af van de rang en is hetzelfde aan dat van de beroepsmilitair.H.gr.

Ben

aanvulling,de hoogte van het salaris hangt ook af van leeftijd en werkervaring .Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar