Secretaris van de Universiteit Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Secretaris van de Universiteit? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep secretaris van de universiteit. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je secretaris van de universiteit wordt.

 

Wat is een Secretaris van de Universiteit?

De Secretaris van de Universiteit treedt op als Algemeen Directeur van een Univerisiteit en ondersteunt het College van Bestuur (Rector Magnificus, Voorzitter en eventueel Vicevoorzitter) bij de uitvoering van haar werkzaamheden. Meer specifiek draagt hij zorg voor beleidsontwikkeling en de implementatie en evaluatie van instellingsbeleid (zoals geformuleerd door het College), adviseert hij het College, en geeft hij leiding aan centrale diensten onder zijn hoede, bijvoorbeeld personeel & organisatie, universiteitsfonds en communicatie & marketing (soms ondergebracht onder één noemer als 'Bureau Universiteit'), hij ontwikkelt plannen voor deze diensten en geeft vorm aan het HRM-beleid.

De coördinatie van de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van instellingsbeleid houdt in dat de Secretaris van de Universiteit heel nauw betrokken is bij alle facetten van het beleidsproces. Hij volgt relevante ontwikkelingen binnen en buiten de Universiteit en vertaalt deze naar beleid, voert beleidsvormend overleg met diverse betrokkenen, ontwikkelt beleidsideeën, neemt deel aan bestuurlijk overleg, stuurt eigen beleidsmedewerkers aan in de verwerking van informatie tot beleidsplannen en legt deze plannen voor aan het College. Hij adviseert het College en draagt bij aan het besluitvormingsproces over te voeren beleid. De Secretaris is dus niet alleen manager, maar heeft ook een belangrijke inhoudelijke rol.

De functie wordt naar zwaarte ingedeeld op drie niveaus, afhankelijk van de omvang van het personeelsbestand van de dienst van de Secretaris, het budget van de Universiteit en de zwaarte van zijn bijdrage aan strategie en beleidsontwikkeling. Dit kan het leveren van een (doorslaggevende) bijdrage zijn aan beleidsvoorstellen of de volledige verantwoordelijkheid hiervoor.

(UFO)Wil je werken als Secretaris van de Universiteit?

Werk je al als Secretaris van de Universiteit en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Secretaris van de Universiteit worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Secretaris van de Universiteit, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Secretaris van de Universiteit in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Voorzitter College van Bestuur
  • Rector Magnificus
  • Decaan

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5068 tot €7900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Secretaris van de Universiteit

Wat verdient een Secretaris van de Universiteit?

Een Secretaris van de Universiteit wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie ingeschaald in schaal 15, 16, of 17 (CAO Universiteiten). Dit levert hem een bruto maandloon op van (respectievelijk) tussen de €5068 en €6541, €5495 en €7188 of €5953 en €7900. Universiteiten keren verder een eindejaarsuitkering (8,3 %) uit en een vakantietoeslag. Ook bestaan er gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof, sabbaticals en levensloopregeling.

Salarisschaal Secretaris van de Universiteit

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Secretaris van de Universiteit

Er zijn geen vacatures Secretaris van de Universiteit aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Secretaris van de Universiteit in werkt.

Meer weten over de sector waar een Secretaris van de Universiteit in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Secretaris van de Universiteit

Wat zijn de baankansen voor een Secretaris van de Universiteit?

De Secretaris van de Universiteit heeft de hoogste managementfunctie die bij Universiteiten beschikbaar is, vandaar dat hij soms ook wordt aangeduid als algemeen directeur. Groeien is alleen mogelijk door over te stappen naar Universiteiten met een groter personeelsbestand en budget. Posities in deze functie zijn zeer beperkt en alleen toegankelijk voor mensen die jarenlange managementervaring hebben opgedaan.

De actuele kans op werk voor een Secretaris van de Universiteit

Het beroep Secretaris van de Universiteit is onderdeel van de beroepsfamilie Beleidsadviseurs jurisch-bestuurlijke zaken. De kans op werk voor de beroepsfamilie Beleidsadviseurs jurisch-bestuurlijke zaken is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Secretaris van de Universiteit

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Secretaris van de Universiteit worden: Opleidingen tot Secretaris van de Universiteit

Wil je Secretaris van de Universiteit worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Secretaris van de Universiteit.

Hoe word je een Secretaris van de Universiteit? 

De Secretaris van de Universiteit heeft een academische opleiding gedaan. Welke maakt niet zoveel verschil; het is best mogelijk dat een historicus Secretaris wordt van een Technische Universiteit. De Secretaris heeft meestal veel leidinggevende ervaring opgedaan, binnen of buiten de academische wereld, vaak in verschillende functies bij verschillende werkgevers. Het komt veel voor dat een Secretaris worden benoemd vanuit een andere (hoge) managementfunctie bij dezelfde of een andere Universiteit.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Secretaris van de Universiteit

Er zijn geen opleidingen Secretaris van de Universiteit aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Secretaris van de Universiteit in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Secretaris van de Universiteit

Als je Secretaris van de Universiteit wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Secretaris van de Universiteit zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Secretaris van de Universiteit

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Secretaris van de Universiteit?

Competenties en Vaardigheden Secretaris van de Universiteit

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Secretaris van de Universiteit nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Secretaris van de Universiteit nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Secretaris van de Universiteit

Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Secretaris van de Universiteit

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Secretaris van de Universiteit. Als Secretaris van de Universiteit wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Secretaris van de Universiteit:


zie volledige beschrijving persoonstype Secretaris van de Universiteit

Vakkennis voor een Secretaris van de Universiteit

Het is voor een Secretaris van de Universiteit ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Secretaris van de Universiteit zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Secretaris van de Universiteit


Werkervaring Secretaris van de Universiteit

Het is voor een startend Secretaris van de Universiteit die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Secretaris van de Universiteit is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Secretaris van de Universiteit het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Secretaris van de Universiteit

Met wie werkt een Secretaris van de Universiteit samen? 

De Secretaris van de Universiteit werkt nauw samen met de leden van het College van Bestuur; de rector magnificus, voorzitter van het College en eventueel een vice-voorzitter. Hij krijgt ook te maken met de diverse Decanen die hun faculteit vertegenwoordigen naar het College. In zijn rol van manager stuurt hij ondersteunende krachten aan als secretarieel medewerkers, maar ook beleidsmedewerkers of communicatiemedewerkers.


  • Voorzitter College van Bestuur
  • Rector Magnificus
  • Decaan
Secretaris van de Universiteit


Organisaties waar een Secretaris van de Universiteit werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Secretaris van de Universiteit meestal werkt.

Waar werkt een Secretaris van de Universiteit?

De Secretaris van de Universiteit werkt bij een Universiteit. Universiteiten maken deel uit van de publieke sector en vallen dus onder non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Secretaris van de Universiteit

Waar kun je het beste werken als Secretaris van de Universiteit? Hieronder vind je de best door de Secretaris van de Universiteit beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Secretaris van de Universiteit.

Competenties, Skills en Vaardigheden Secretaris van de Universiteit:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Secretaris van de Universiteit.

Welke competenties heeft een Secretaris van de Universiteit nodig?

Een Secretaris van de Universiteit heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Secretaris van de Universiteit

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Secretaris van de Universiteit passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Secretaris van de Universiteit nodig? 

De Secretaris van de Universiteit heeft een sterke persoonlijkheid. Hij beschikt over het vermogen mensen (of medewerkers) bijelkaar te brengen en heeft natuurlijk overwicht. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel (Baas). Hij is dan ook erg verantwoordelijk en loyaal. Dit weerhoudt hem er niet van kritische vragen te stellen en zaken van verschillende kanten te bekijken. Hij komt vaak met een zorgvuldig afgewogen oordeel (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Secretaris van de Universiteit


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Secretaris van de Universiteit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Secretaris van de Universiteit

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Secretaris van de Universiteit

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Secretaris van de Universiteit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Secretaris van de Universiteit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Secretaris van de Universiteit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Secretaris van de Universiteit. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Secretaris van de Universiteit iets voor je?

Zou je graag Secretaris van de Universiteit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Secretaris van de Universiteit bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Secretaris van de Universiteit

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar