Secretaris van de Universiteit Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Secretaris van de Universiteit? Lees de functieomschrijving.

De Secretaris van de Universiteit treedt op als Algemeen Directeur van een Univerisiteit en ondersteunt het College van Bestuur (Rector Magnificus, Voorzitter en eventueel Vicevoorzitter) bij de uitvoering van haar werkzaamheden. Meer specifiek draagt hij zorg voor beleidsontwikkeling en de implementatie en evaluatie van instellingsbeleid (zoals geformuleerd door het College), adviseert hij het College, en geeft hij leiding aan centrale diensten onder zijn hoede, bijvoorbeeld personeel & organisatie, universiteitsfonds en communicatie & marketing (soms ondergebracht onder één noemer als 'Bureau Universiteit'), hij ontwikkelt plannen voor deze diensten en geeft vorm aan het HRM-beleid.

De coördinatie van de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van instellingsbeleid houdt in dat de Secretaris van de Universiteit heel nauw betrokken is bij alle facetten van het beleidsproces. Hij volgt relevante ontwikkelingen binnen en buiten de Universiteit en vertaalt deze naar beleid, voert beleidsvormend overleg met diverse betrokkenen, ontwikkelt beleidsideeën, neemt deel aan bestuurlijk overleg, stuurt eigen beleidsmedewerkers aan in de verwerking van informatie tot beleidsplannen en legt deze plannen voor aan het College. Hij adviseert het College en draagt bij aan het besluitvormingsproces over te voeren beleid. De Secretaris is dus niet alleen manager, maar heeft ook een belangrijke inhoudelijke rol.

De functie wordt naar zwaarte ingedeeld op drie niveaus, afhankelijk van de omvang van het personeelsbestand van de dienst van de Secretaris, het budget van de Universiteit en de zwaarte van zijn bijdrage aan strategie en beleidsontwikkeling. Dit kan het leveren van een (doorslaggevende) bijdrage zijn aan beleidsvoorstellen of de volledige verantwoordelijkheid hiervoor.

(UFO)

Wil je werken als Secretaris van de Universiteit?

Werk je al als Secretaris van de Universiteit en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Secretaris van de Universiteit worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Secretaris van de Universiteit, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Secretaris van de Universiteit in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Voorzitter College van Bestuur
  • Rector Magnificus
  • Decaan

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5068 tot €7900

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Secretaris van de Universiteit

Wat verdient een Secretaris van de Universiteit?

Een Secretaris van de Universiteit wordt afhankelijk van de zwaarte van zijn functie ingeschaald in schaal 15, 16, of 17 (CAO Universiteiten). Dit levert hem een bruto maandloon op van (respectievelijk) tussen de €5068 en €6541, €5495 en €7188 of €5953 en €7900. Universiteiten keren verder een eindejaarsuitkering (8,3 %) uit en een vakantietoeslag. Ook bestaan er gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof, sabbaticals en levensloopregeling.

Salarisschaal Secretaris van de Universiteit

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Secretaris van de Universiteit

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Secretaris van de Universiteit

Hoe goed is de toekomst voor de Secretaris van de Universiteit? 

De Secretaris van de Universiteit heeft de hoogste managementfunctie die bij Universiteiten beschikbaar is, vandaar dat hij soms ook wordt aangeduid als algemeen directeur. Groeien is alleen mogelijk door over te stappen naar Universiteiten met een groter personeelsbestand en budget. Posities in deze functie zijn zeer beperkt en alleen toegankelijk voor mensen die jarenlange managementervaring hebben opgedaan.

Baankans Secretaris van de Universiteit

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Secretaris van de Universiteit worden: Opleidingen tot Secretaris van de Universiteit

Hoe word je een Secretaris van de Universiteit? 

De Secretaris van de Universiteit heeft een academische opleiding gedaan. Welke maakt niet zoveel verschil; het is best mogelijk dat een historicus Secretaris wordt van een Technische Universiteit. De Secretaris heeft meestal veel leidinggevende ervaring opgedaan, binnen of buiten de academische wereld, vaak in verschillende functies bij verschillende werkgevers. Het komt veel voor dat een Secretaris worden benoemd vanuit een andere (hoge) managementfunctie bij dezelfde of een andere Universiteit.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Secretaris van de Universiteit

Meer opleidingen Secretaris van de Universiteit

Weet je nog niet of je Secretaris van de Universiteit wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Secretaris van de Universiteit of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Secretaris van de Universiteit

Met wie werkt een Secretaris van de Universiteit samen? 

De Secretaris van de Universiteit werkt nauw samen met de leden van het College van Bestuur; de rector magnificus, voorzitter van het College en eventueel een vice-voorzitter. Hij krijgt ook te maken met de diverse Decanen die hun faculteit vertegenwoordigen naar het College. In zijn rol van manager stuurt hij ondersteunende krachten aan als secretarieel medewerkers, maar ook beleidsmedewerkers of communicatiemedewerkers.


  • Voorzitter College van Bestuur
  • Rector Magnificus
  • Decaan
Secretaris van de Universiteit


Organisaties waar een Secretaris van de Universiteit werkzaam is

Waar werkt een Secretaris van de Universiteit meestal? 

De Secretaris van de Universiteit werkt bij een Universiteit. Universiteiten maken deel uit van de publieke sector en vallen dus onder non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Secretaris van de Universiteit

Waar kun je het beste werken als Secretaris van de Universiteit? Hieronder vindt je de best door de Secretaris van de Universiteit beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Secretaris van de Universiteit.

Competenties, Skills en Vaardigheden Secretaris van de Universiteit:

Welke competenties heeft een een Secretaris van de Universiteit nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Secretaris van de Universiteit

Wat voor persoonlijkheid heb je als Secretaris van de Universiteit nodig? 

De Secretaris van de Universiteit heeft een sterke persoonlijkheid. Hij beschikt over het vermogen mensen (of medewerkers) bijelkaar te brengen en heeft natuurlijk overwicht. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel (Baas). Hij is dan ook erg verantwoordelijk en loyaal. Dit weerhoudt hem er niet van kritische vragen te stellen en zaken van verschillende kanten te bekijken. Hij komt vaak met een zorgvuldig afgewogen oordeel (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Secretaris van de Universiteit


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Secretaris van de Universiteit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Secretaris van de Universiteit

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Secretaris van de Universiteit

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Secretaris van de Universiteit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Secretaris van de Universiteit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Secretaris van de Universiteit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Secretaris van de Universiteit. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Secretaris van de Universiteit iets voor je?

Zou je graag Secretaris van de Universiteit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Secretaris van de Universiteit bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Secretaris van de Universiteit

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar