Sectordirecteur/locatiedirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sectordirecteur/locatiedirecteur? Lees de functieomschrijving.

Een Sectordirecteur/Locatiedirecteur werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs waar het onderwijs georganiseerd is in sectoren (VMBO, basisvorming, Tweede Fase) die als geheel of in delen verspreid zijn over verschillende locaties.Wanneer een locatie slechts delen van een sector bevat, bijvoorbeeld de bovenbouw van alleen Havo of VWO, is de Locatiedirecteur de leidinggevende. Wanneer er echter een hele sector, bovenbouw HAVO/VWO, op de locatie zit is de Locatiedirecteur ook Sectordirecteur.

Het onderscheid tussen de Locatiedirecteur (schaal 12) en Sectordirecteur/Locatiedirecteur (schaal 13/14) zit hem in de bewegingsvrijheid die de Directeur heeft om eigen onderwijskundig beleid te maken voor zijn afdeling/sector. De mate waarin hij sectorbeleid maakt en bijdraagt aan instellingsbeleid bepaalt zijn inschaling.

Naast beleidsmatige taken op het niveau van de instelling en de ontwikkeling, voorbereiding en implementatie van sectorbeleid geeft de Sectordirecteur/locatiedirecteur leiding aan sector of locatie. Dit betekent dat hij (o.a.) personeelsbeleid uitvoert, personeel - van middenmanager tot onderwijsondersteunend - aanstuurt, de identiteit van de school bewaakt en de belangen van de sector of locatie behartigt op instellingsniveau.

Samen met andere Sectordirecteuren/Locatiedirecteuren maakt hij deel uit van het centraal managementteam van de instelling.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Sectordirecteur/locatiedirecteur?

Werk je al als Sectordirecteur/locatiedirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sectordirecteur/locatiedirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sectordirecteur/locatiedirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Sectordirecteur/locatiedirecteur in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
  • Leraar
  • Teamleider

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3744 tot €5741

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sectordirecteur/locatiedirecteur

Wat verdient een Sectordirecteur/locatiedirecteur?

Afhankelijk van de ruimte die de Sectordirecteur/Locatiedirecteur heeft voor een eigen invulling van de onderwijskoers en de bijdrage die hij levert aan het instellingsbeleid wordt hij ingeschaald in schaal 13 of 14. Voor schaal 13 geldt een brutomaandloon van tussen de €3744 en €5224. In schaal 14 is dit tussen de €4290 en €5741 bruto per maand.

Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Sectordirecteur/locatiedirecteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sectordirecteur/locatiedirecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sectordirecteur/locatiedirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Sectordirecteur/locatiedirecteur? 

De Sectordirecteur/Locatiedirecteur is ooit als eerstegraads docent het onderwijs binnengekomen. Voor docenten is de banenmarkt gunstig. Ook in schoolmanagement zijn vacatures voorhanden; in 2009 was er sprake van een overschot. Een Sectordirecteur/Locatiedirecteur kan groeien van schaal 13 naar 14, waarbij hij meer ruimte krijgt persoonlijk vorm te geven aan het (sector)beleid. Hierna is het mogelijk door te groeien naar hogere managementfuncties, bijvoorbeeld in de centrale directie.

Baankans Sectordirecteur/locatiedirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sectordirecteur/locatiedirecteur worden: Opleidingen tot Sectordirecteur/locatiedirecteur

Hoe word je een Sectordirecteur/locatiedirecteur? 

In vrijwel alle gevallen wordt van de Sectordirecteur/Locatiedirecteur academisch werk- en denkniveau gevraagd met een eerstegraads lesbevoegdheid en ervaring in het onderwijs.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sectordirecteur/locatiedirecteur

HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Hoe worden veranderingen toegepast binnen een sterk bewegende Welzijnsorganisatie? Dit is nodig om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Daarvoor dienen echter de medewerkers voorbereid te …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn (privé-les)
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn (met coaching)
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om deze …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Algemeen Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om …
Meer opleidingen Sectordirecteur/locatiedirecteur

Weet je nog niet of je Sectordirecteur/locatiedirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sectordirecteur/locatiedirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sectordirecteur/locatiedirecteur

Met wie werkt een Sectordirecteur/locatiedirecteur samen? 

Als lid van het centraal managementteam krijgt de Sectordirecteur/Locatiedirecteur te maken met andere Sectordirecteuren/Locatidirecteuren en leden van de centrale directie. Als leidinggevende krijgt hij te maken met leraren, onderwijsondersteunend personeel en teamleiders. In incidentele gevallen spreekt hij met leerlingen en ouders en voor externen is hij de vertegenwoordiger van de sector/afdeling.


  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
  • Leraar
  • Teamleider
Sectordirecteur/locatiedirecteur


Organisaties waar een Sectordirecteur/locatiedirecteur werkzaam is

Waar werkt een Sectordirecteur/locatiedirecteur meestal? 

De Sectordirecteur/Locatiedirecteur werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs en dus in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Sectordirecteur/locatiedirecteur

Waar kun je het beste werken als Sectordirecteur/locatiedirecteur? Hieronder vindt je de best door de Sectordirecteur/locatiedirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sectordirecteur/locatiedirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sectordirecteur/locatiedirecteur:

Welke competenties heeft een een Sectordirecteur/locatiedirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sectordirecteur/locatiedirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sectordirecteur/locatiedirecteur nodig? 

De Sectordirecteur/Locatiedirecteur kan goed met mensen overweg, hij heeft een natuurlijke hang naar motiveren en stimuleren en weet mensen aan zich te binden. Hij is overtuigend, een voorbeeld voor anderen, werkt doelgericht en heeft ideeën over zijn vakgebied en onderwijs in het algemeen (Succesvolle werker). Hij is idealistisch, streeft naar vooruitgang, is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Sectordirecteur/locatiedirecteur


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sectordirecteur/locatiedirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sectordirecteur/locatiedirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sectordirecteur/locatiedirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sectordirecteur/locatiedirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sectordirecteur/locatiedirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sectordirecteur/locatiedirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sectordirecteur/locatiedirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sectordirecteur/locatiedirecteur iets voor je?

Zou je graag Sectordirecteur/locatiedirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sectordirecteur/locatiedirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sectordirecteur/locatiedirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar