Skileraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Skileraar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep skileraar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je skileraar wordt.

 

Wat is een Skileraar?

Na de opleiding tot Skileraar kun je zowel in binnen- als buitenland aan de slag. Wat je ook kiest het is altijd je doel om mensen te leren skiën of hun techniek te verbeteren. Daar werk je als Skileraar aan samen met de deelnemers.

Een Skileraar is eigenlijk altijd aangesloten bij een skischool. Afhankelijk van je kunnen en van je wensen mag je lesgeven aan beginnersgroepen of meer gevorderde deelnemers. Dat kunnen kinderen zijn of volwassenen, in groepen of individueel. Skilessen duren meestal ca. twee uur, waardoor je meerdere groepen op een dag kunt hebben. Soms zal iemand een dag of dagdeel voor individuele lessen boeken.

De Skileraar treft zijn leerlingen op een afgesproken plaats onderaan de piste(s), waar hij ze na afloop ook weer aflevert. Hij moet in staat zijn een inschatting te maken van wat mensen kunnen zodat hij weet waar aan gewerkt moet worden. Je laat de cursisten in eerste instantie een warming-up uitvoeren en maakt daarna de keuze om te gaan oefenen op bijvoorbeeld het onderdeel remmen of bochtjes maken.

Je moet goed in staat zijn om de oefeningen aan de cursisten uit te leggen en je vertelt ze ook waarom je bepaalde oefeningen doet. Zo weet de cursist wat de functie is van een bepaalde beweging en hoe die beweging past in het skieën als geheel. Zo leer je het klasje beginners stap voor stap remmen, waarbij ze eerst hun ski's nog uit elkaar hebben en later juist bij elkaar.

Skileraren zijn meestal ook een bron van informatie over geschikte kleding, materiaalkeuze of haalbare pistes die niet in de les zijn opgenomen.Wil je werken als Skileraar?

Werk je al als Skileraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Skileraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Skileraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Skileraar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Skileraar
 • Leidinggevende
 • Medewerker Skischool
 • Leerling
 • Cursist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Skileraar

Wat verdient een Skileraar?

Wanneer je als Skileraar aan de slag gaat zul je meestal ergens tussen de €1800 en de €3200 euro verdienen. Daarbij moet je er rekening mee houden dat het beroep van skileraar vooral in het buitenland eigenlijk een seizoensberoep is en dat er maar weinig fulltime skileraren zijn.

Soms zit het verblijf er voor skileraren in het buitenland bij in. Je verdient dan per uur meestal minder maar kunt uiteindelijk meer overhouden dan met een hoger salaris en hogere te maken kosten

Salarisschaal Skileraar

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Skileraar

Er zijn geen vacatures Skileraar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Skileraar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Skileraar in werkt

Bekijk werken in Reizen & Recreatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Skileraar

Wat is de toekomst van Skileraar?

Er zijn maar weinig vacatures voor de functie van Skileraar en daarbij is het banenaanbod sterk seizoensgebonden. In Nederland werkt een deel in skihallen met sneeuw en een deel op skihellingen zonder sneeuw. In het buitenland ga je meestal als Skileraar aan de slag in het toeristische seizoen wanneer er sneeuw ligt.

Naast het feit dat er niet heel veel vacatures zijn is het ook nog eens populair beroep. Er zijn veel mensen die het leuk vinden van hun hobby hun beroep te maken.

Eenmaal een baan gevonden als beginnend Skileraar heb je wel doorgroeimogelijkheden. Door studie of ervaring kun je meer soorten lessen en meer soorten groepen les gaan geven. Uiteindelijk zou je nog een eigen skischool kunnen beginnen, maar de daadwerkelijke lesaspecten binnen je takenpakket zullen dan wel afnemen en plaats maken voor coördineren en bedrijfsvoering.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Skileraar worden: Opleidingen tot Skileraar

Wil je Skileraar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Skileraar.

Hoe word je een Skileraar? 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie Skileraar wil worden. De drie brancheverenigingen bieden cursussen en opleidingen aan waarna je als Skileraar aan de slag kunt, maar veelal bieden skischolen ook de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding tot Skileraar.

Je moet wel altijd in je achterhoofd houden of je in binnenland of buitenland les wilt gaan geven en of de opleidingen wel erkend zijn. Sommige van deze opleidingen zijn namelijk alleen in het binnenland geldig en sommigen worden niet door de branche erkend. Een in het buitenland geldend diploma wordt meestal verkregen door een opleiding te volgen bij een van de buitenlandse brancheorganisaties.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Skileraar

Cursus Frans uitgebreid
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Get Skilled" dit pakket bestaat uit meer dan 500 opleidingen en cursussen. Naast deze cursus heb je dus toegang tot alle andere …
Cursus Frans uitgebreid

Omscholen of doorgroeien tot Skileraar

Als je Skileraar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Skileraar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Skileraar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Skileraar?

Competenties en Vaardigheden Skileraar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Skileraar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Skileraar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Skileraar

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Persoonlijkheid van een Skileraar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Skileraar. Als Skileraar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Skileraar:


zie volledige beschrijving persoonstype Skileraar

Vakkennis voor een Skileraar

Het is voor een Skileraar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Skileraar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Skileraar

Cursus Frans uitgebreid
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Get Skilled" dit pakket bestaat uit meer dan 500 opleidingen en cursussen. Naast deze cursus heb je dus toegang tot alle andere …
Cursus Frans uitgebreid

Werkervaring Skileraar

Het is voor een startend Skileraar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Skileraar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Snowboardleraar, Sportleraar .

Iets anders leren?

Is Skileraar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Skileraar

Met wie werkt een Skileraar samen? 

Zoals gezegd werkt een Skileraar meestal binnen een skischool. Je zult dan ook in een team met andere Skileraren werken. Tijdens de lessen werk je in principe zelfstandig met de aanwezige cursisten, maar je zult ook contact hebben met de overige Skileraren en andere medewerkers van de skischool. Dit is vooral bij grotere skischolen, die een centraal ontmoetingspunt hebben, het geval.

Er zal ook een leidinggevende aanwezig zijn, bijvoorbeeld het management van de skischool, tegenover wie jij je als Skileraar moet verantwoorden.


 • Skileraar
 • Leidinggevende
 • Medewerker Skischool
 • Leerling
 • Cursist
Skileraar


Organisaties waar een Skileraar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Skileraar meestal werkt.

Waar werkt een Skileraar?

In skischolen wordt een dienst aangeboden tegen vergoeding met het uiteindelijke doel om winst te maken. De Skischool an sich is dus onderdeel van de profit sector, maar er is een grijs gebied. Er zijn namelijk ook skischolen die niet in handen zijn van een privépersoon, maar in handen van de gemeente. Aangezien de gemeente zelf tot de non-profit behoort zouden deze skischolen daar ook toe behoren.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Skileraar

Waar kun je het beste werken als Skileraar? Hieronder vind je de best door de Skileraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Skileraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Skileraar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Skileraar.

Welke competenties heeft een Skileraar nodig?

Een Skileraar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Skileraar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Skileraar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Skileraar nodig? 

Een Skileraar geeft het grootste deel van de tijd les. Het is belangrijk dat je dan ook een zeker overwicht hebt en niet alleen volwassenen maar ook kinderen naar je willen luisteren en je willen volgen in wat je doet (Baas).

In functie van Skileraar ben je altijd bezig met anderen helpen en dat moet je liggen. Je moet je in de cursisten kunnen verplaatsen en de lessen op hen afstemmen. Zo houd je het voor iedereen leuk en leerzaam (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Skileraar


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Skileraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Skileraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Skileraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Skileraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Skileraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Skileraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Skileraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Skileraar iets voor je?

Zou je graag Skileraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Skileraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Skileraar

Silvio

Beste Stijn,ga op wintersport en leg daar je contacten.Sucses gegarandeerd.

Stijn Gabeler

Zelf wil ik een opleiding gaan volgen en les gaan geven, maar ik wil ook graag in contact komen met mensen die al les geven en die deze ervaring hebben en in een interview willen vertellen wat men weet en hoe men dit ervaren heeft.   bel gerust +31(0)622869860 Of mail: info@GODOGOOD.nl Ps zie meer youtube en soundcloud producties via: http://www.GODOGOOD.tv   Met vriendelijke groet, Stijn Gabeler +31(0)622869860 Stijn.Gabeler@gmail.com Willem Kalfstraat 102, 1816 KA Alkmaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar