Sportfysiotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sportfysiotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sportfysiotherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sportfysiotherapeut wordt.

 

Wat is een Sportfysiotherapeut?

Sportfysiotherapie is een specialisatie van fysiotherapie die specifiek gericht is op het behandelen van sportletsel en op het voorkomen ervan. De Therapeut behandelt patiënten die sportblessures opgelopen hebben of met andere klachten kampen waardoor ze in het sporten belemmerd worden. Ook kunnen patiënten mensen zijn die door een belemmering niet aan het werk kunnen. De meest voorkomende klachten betreffen de enkels en de schouders. Het doel van de therapie is door middel van speciale trainingschema’s, revalidatie en een behandelplan de patiënten weer zo klachtvrij te krijgen dat ze kunnen gaan sporten. 

Het is belangrijk dat een Sportfysiotherapeut zijn behandelplan afstemt op de patiënten, op de blessure en op de tak van sport. Het opstellen van zo’n plan gaat meestal in overleg met de patiënt. Zo is het bijvoorbeeld voor sommigen van belang om de conditie op peil te houden ondanks de blessure. Oefenprogramma’s en behandelmogelijkheden worden uitgevoerd met en zonder trainingsapparatuur, of andere hulpmiddelen als intapen. Dus naast taken die een reguliere fysiotherapeut verricht (verbeteren van mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen), richt de Sportfysiotherapeut zich specifiek op revalidatie en training die toegespitst is op een bepaalde sport.

Naast het behandelen van de lichamelijke klachten is adviseren ook een belangrijke taak van de Sportfysiotherapeut. Dit kan gaan over verantwoordelijk sporten en trainen, over hoe blessures kunnen worden voorkomen en wat de mogelijkheden zijn voor patiënten met een fysieke beperking om toch een sport uit te oefenen. Ook kan een Sportfysiotherapeut begeleiden bij trainingsprogramma’s.

Bij het onderzoeken van de klachten kijkt de Therapeut ook naar andere problemen die het sporten in de weg zouden kunnen staan en verwijst zo nodig zijn patiënten naar een huisarts.

Een Sportfysiotherapeut kan zowel fulltime als parttime werken en komt voornamelijk terecht bij sportverenigingen.

Administratie van gegevens is erg belangrijk, deze moeten ook beschikbaar zijn voor huisartsen.Wil je werken als Sportfysiotherapeut?

Werk je al als Sportfysiotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sportfysiotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sportfysiotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sportfysiotherapeut in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Specialisten
 • (Sport)Fysiotherapeut
 • Sportarts
 • Sportmasseur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sportfysiotherapeut

Wat verdient een Sportfysiotherapeut?


Salarisschaal Sportfysiotherapeut

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sportfysiotherapeut

Er zijn geen vacatures Sportfysiotherapeut aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sportfysiotherapeut in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sportfysiotherapeut in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sportfysiotherapeut

Wat is de toekomst van Sportfysiotherapeut?

Het arbeidsmarktperspectief van Sportfysiotherapeuten is onbekend.

Je kan je laten bijscholen of je kunt een eigen bedrijf beginnen.

Baankans Sportfysiotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sportfysiotherapeut worden: Opleidingen tot Sportfysiotherapeut

Wil je Sportfysiotherapeut worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sportfysiotherapeut.

Hoe word je een Sportfysiotherapeut? 

Om Sportfysiotherapeut te worden moet je de HBO opleiding Fysiotherapie hebben afgerond. Deze opleiding duurt vier jaar. Daarna moet je de specialisatie Allround Sportfysiotherapie volgen. Dit duurt een tot twee jaar.

Een BIG registratie is verplicht en geeft je recht op een erkende en beschermde titel.

Daarnaast moet je verplicht na- en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op je vakgebied.

Je kunt doorstuderen, bijvoorbeeld door een verkorte Universitaire opleiding te volgen als Geneeskunde, Fysiotherapiewetenschap (MA) en Bewegingswetenschappen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sportfysiotherapeut

Er zijn geen opleidingen Sportfysiotherapeut aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sportfysiotherapeut in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Sportfysiotherapeut

Als je Sportfysiotherapeut wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sportfysiotherapeut zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sportfysiotherapeut

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sportfysiotherapeut?

Competenties en Vaardigheden Sportfysiotherapeut

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sportfysiotherapeut nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sportfysiotherapeut nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sportfysiotherapeut

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren

Persoonlijkheid van een Sportfysiotherapeut

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sportfysiotherapeut. Als Sportfysiotherapeut wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sportfysiotherapeut:


zie volledige beschrijving persoonstype Sportfysiotherapeut

Vakkennis voor een Sportfysiotherapeut

Het is voor een Sportfysiotherapeut ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sportfysiotherapeut zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sportfysiotherapeut


Werkervaring Sportfysiotherapeut

Het is voor een startend Sportfysiotherapeut die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sportfysiotherapeut is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Ergotherapeut, Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut .

Iets anders leren?

Is Sportfysiotherapeut het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sportfysiotherapeut

Met wie werkt een Sportfysiotherapeut samen? 

Je voert overleg met huisartsen en werkt vaak samen met sportartsen, sportmasseurs en andere therapeuten.

De doelgroep van een Sportfysiotherapeut bestaat uit mensen met sportblessures of klachten waardoor zij bij sporten of werken belemmerd worden, mensen die advies willen over verantwoord sporten of mensen die sportmedische begeleiding willen.


 • Huisarts
 • Specialisten
 • (Sport)Fysiotherapeut
 • Sportarts
 • Sportmasseur
Sportfysiotherapeut


Organisaties waar een Sportfysiotherapeut werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sportfysiotherapeut meestal werkt.

Waar werkt een Sportfysiotherapeut?

 • Gezondheidscentrum
 • Eigen bedrijf of groepspraktijk
 • Ziekenhuizen
 • Revalidatiecentrum
 • Sportvereniging

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Sportfysiotherapeut

Waar kun je het beste werken als Sportfysiotherapeut? Hieronder vind je de best door de Sportfysiotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sportfysiotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sportfysiotherapeut:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sportfysiotherapeut.

Welke competenties heeft een Sportfysiotherapeut nodig?

Een Sportfysiotherapeut heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sportfysiotherapeut

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sportfysiotherapeut passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sportfysiotherapeut nodig? 

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn (Gever).

Je moet zelfverzekerd en optimistisch over kunnen komen en je moet doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Sportfysiotherapeut


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sportfysiotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sportfysiotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sportfysiotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sportfysiotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sportfysiotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sportfysiotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sportfysiotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sportfysiotherapeut iets voor je?

Zou je graag Sportfysiotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sportfysiotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sportfysiotherapeut

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar