Store manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Store manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep store manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je store manager wordt.

 

Wat is een Store manager?

Een store manager heeft de dagelijkse leiding over een winkelfiliaal. In het geval van een zelfstandige winkel is dit de hoogste functie, in het geval van een winkelketen heeft de store manager nog een regionaal en/of landelijk (en/of eventueel zelfs internationaal) bestuur boven zich. Zijn of haar verantwoordelijkheden bestaan uit een aantal dingen, waaronder:

-Het werven van nieuwe werknemers en het controleren van huidige werknemers.
-De financiële gezondheid van de winkel en overige financiële taken.
-Het uiterlijk van de winkel (inclusief schoonmaak).
-De veiligheid van de winkel.
-Het oplossen van (kleine) problemen die zich eventueel opdoen.

De store manager voert niet noodzakelijk alle werkzaamheden zelf uit, in veel gevallen zelfs niet, maar draagt wel de verantwoordelijkheid. In het geval van wat kleinere winkels is de store manager vaak wel dicht betrokken bij de alledaagse gang van zaken.

In het geval van een zelfstandige winkel heeft de store manager alle vrijheid, in het geval van een keten minder. Store managers moeten vaak voldoen aan bepaalde eisen die van hogerop opgelegd worden. Hierbij valt te denken aan een inrichting in bepaalde kleuren en materialen, bepaalde voorschriften voor klantencontact, kortingsacties en dergelijke. De omvang van de vrijheid die de store manager hierin krijgt zal per winkelketen sterk verschillen. Ook zal het vaak zo zijn dat de store manager van een succesvolle, winstgevende winkel meer vrijheid (en meer salaris) krijgt dan de manager van een slecht draaiend filiaal.

Een store manager kan zijn of haar winkel winstgevend maken door een aantrekkelijk interieur, een groot assortiment, veel kortingsacties, enzovoorts. Aan de andere kant kan de store manager uitgaven beperken door te zorgen dat hij of zij niet te veel inkoopt, werknemers minder laat werken wanneer dit niet nodig is, enzovoorts. Er kunnen veel factoren een rol spelen bij het goed of slecht draaien van een winkelfiliaal, en het is aan de store manager om deze factoren om te zetten in winst. Zijn of haar taak is uiteindelijk namelijk om de winkel voor een zo lang mogelijke tijd draaiende te houden.

Wil je werken als Store manager?

Werk je al als Store manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Store manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Store manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Store manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Afdelingsleider
  • Verkoopmedewerker
  • Rayonhoofd

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

11


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Store manager

Wat verdient een Store manager?

Het salaris van een store manager is sterk afhankelijk van de winkel. De store manager van een zelfstandige speciaalzaak zal een hoop minder verdienen dan bijvoorbeeld de store manager van een Apple store. Het salaris zal zelden onder de 1800 euro per maand liggen, maar waar de een met een aantal jaren ervaring doorgroeit naar 2400 per maand zal de andere ervaren store manager mogelijk boven de 3000 of zelfs 4000 verdienen. Hier moet bij gezegd worden dat veel grotere ketens werken met een bonusregeling: meer winst, meer salaris.

Salarisschaal Store manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Store manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Store manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Store manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Store manager vacatures

MAC Store Manager
ColorCrew Amsterdam
ColorCrew - Amsterdam zoekt een MAC Store Manager te Amsterdam MBO geplaatst op 22-05-2020 MAC STORE MANAGER FSS AMSTERDAM ColorCrew Events & Promotions is hét bureau voor deskundig beautypersoneel. ColorCrew …
Assistent Department Manager Dames Mode
Independent Recruiters Groep
Voor een grote retailer in Den Haag zijn wij op zoek naar een Assistent Department Manager die wij niet meer hoeven uit te leggen wat service is. Samen met je …
Assistent Store Manager Perry Regio Utrecht
Jobbird
Perry zoekt Talent in de omgeving van Utrecht Ga jij de uitdaging aan op de winkelvloer? Dan zoeken wij jou In de regio Utrecht zoeken wij een coachende Assistent Storemanager …
Assistent Store Manager Perry regio Amsterdam
Jobbird
Perry zoekt talent in Noord-Holland Ga jij de uitdaging aan op de winkelvloer? Dan zoeken wij jou In Noord-Holland zoeken wij een coachende Assistent Store Manager die met passie voor …
Fulltime Assistent Store Manager Perry Breda
Jobbird
Perry zoekt Talent in Breda Ga jij de uitdaging aan op de winkelvloer? Dan zoeken wij jou Voor ons filiaal in Breda zoeken wij een coachende Assistent Storemanager met talent …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Store manager

Wat is de toekomst van Store manager?

Vacatures voor store managers zijn goed te vinden op het moment. Het arbeidsmarktperspectief is dus prima. Doorgroeimogelijkheden zijn er minder. Store managers hebben vaak wel een regionaal en/of landelijk en/of internationaal bestuur boven zich, maar een doorgroeimogelijkheid ligt lang niet altijd voor de hand, terwijl store manager binnen een filiaal de hoogste functie is en op dat niveau dus geen doorgroeimogelijkheden biedt.

Baankans Store manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

11


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Store manager worden: Opleidingen tot Store manager

Wil je store manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Store manager? 

Van een store manager wordt vaak minimaal een mbo-opleiding gevraagd. Welke opleiding maakt in veel gevallen niet uit zolang de sollicitant genoeg relevante werkervaring heeft en beschikt over de juiste kwaliteiten. Meestal wordt gesproken van een commerciële instelling, krantvriendelijkheid, goede communicatieve vaardigheden, enzovoorts. Soms wordt ook gevraagd om een IMKO-opleiding.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Store manager

Big Data Management and Analysis in Linux
The growing availability of extremely large datasets requires scientists and analysts to use powerful supercomputers or computer clusters to store, manage, and analyze these data. These clusters typically run on …
Integrating MDM and Cloud Services with System Center Configuration Manager (MOC20703-2)
Module 1: Extending the Configuration Manager infrastructure to support Internet-based and mobile devices Module 2: Managing clients on the Internet Module 3: Managing Microsoft Store for Business apps by using …
Citrix Virtual Apps and Desktops Service op Microsoft Azure
Tijdens deze 2daagse training leer je XenApp en XenDesktop apps deployen en managen in Microsoft Azure. Je verkrijgt de skills om jouw machine catalog en virtual machine design in Microsoft’s …
IBM FileNet Content Manager 5.2.1: Administration
Overview Learn to administer an IBM FileNet Content Manager 5.2.1 system. Starting with an overview of the system use-cases and architecture, you learn how to configure content storage repositories, metadata, …
IBM FileNet Content Manager 5.2.1 - Introduction
Overview Learn about IBM FileNet Content Manager. You learn the basic architecture and how IBM FileNet Content Manager can be used to solve real-world business challenges. You learn about the …
Meer opleidingen Store manager

Weet je nog niet of je Store manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Store manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Store manager

Met wie werkt een Store manager samen? 

De store manager is leidinggevende in een filiaal en komt normaal gesproken minstens met al zijn werknemers wel een keer in contact. Dit zullen voornamelijk verkoopmedewerk(st)ers zijn. In een grotere winkel (een warenhuis bijvoorbeeld) zullen de verantwoordelijkheden verspreid zijn over afdelingsleiders, waarmee de store manager veel in contact staat. Ook hebben deze bedrijven mogelijk hun eigen schoonmakers, bewakers, administratiemedewerkers, logistieke medewerkers, etc. Daarnaast zal de store manager contact hebben met de regionale (rayonhoofd) of landelijke afdeling van de keten.


  • Afdelingsleider
  • Verkoopmedewerker
  • Rayonhoofd
Store manager


Organisaties waar een Store manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Store manager meestal werkt.

Waar werkt een Store manager?

Een store manager heeft de leiding over een winkel. Dit kan alles van een kledingwinkel tot een speelgoedwinkel en van een muziekwinkel tot een juwelier zijn.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Store manager

Waar kun je het beste werken als Store manager? Hieronder vind je de best door de Store manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

moncler holland bv

Locatie:

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Store manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Store manager.

Welke competenties heeft een Store manager nodig?

Een Store manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Store manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Store manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Store manager nodig? 

De eerste prioriteit voor de store manager is de winst. Een goede store manager ziet wat nodig is om een bepaald doel te bereiken en is bereid hier offers voor te brengen (Succesvolle werker). Daarbij moet de store manager wel rekening houden met het welzijn van de medewerkers, omdat gedemotiveerde medewerkers minder klantvriendelijk zijn en dit weer nadelige gevolgen kan hebben voor de winst. Een goede store manager is hierom ook een Baas, en ook eigenschappen van de Romanticus en de Levensgenieter zullen hem passen.

Bekijk de persoonstypen voor Store manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Store manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Store manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Store manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Store manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Store manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Store manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Store manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Store manager iets voor je?

Zou je graag Store manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Store manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Store manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar