Straatcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Straatcoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep straatcoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je straatcoach wordt.

 

Wat is een Straatcoach?

De Straatcoach is iemand die toezicht houdt in een gemeente en is speciaal bedoeld om jongeren aan te spreken op hun houding en gedrag. Straatcoaches worden in een aantal gemeenten ingezet om vooral in de avonduren jongeren in de gaten te houden. De Straatcoach is daarmee een aanvulling op de politie en het jongerenwerk.

 

Een Straatcoach heeft geen speciale bevoegdheden. De Straatcoach werkt op basis van drie kenmerken:

-         sociale vaardigheden

-         uitstraling

-         natuurlijk gezag

Het is belangrijk dat de Straatcoach deze drie kenmerken van nature al heeft. De Straatcoach zet deze drie kenmerken in om de jongeren aan te spreken op hun meestal ontoelaatbare gedrag. Het doel van het aanspreken is om de jongeren te overtuigen hun gedrag aan te passen.

 

Straatcoaches spreken op straat veelal jongeren aan op hun gedrag. Naar aanleiding hiervan kunnen vervolgstappen ondernomen worden. Zo kan bijvoorbeeld ook een gesprek met de ouders plaatsvinden en eventueel een gesprek met de ouders en de jongere samen. Het is belangrijk dat de Straatcoach zich in kan leven in de straatcultuur en het gedrag van de jongeren. Vaak kent de Straatcoach de jongerencultuur, spreekt straattaal en is niet bang om de (groep) jongeren op hun gedrag aan te spreken.

 

Door preventief en serviceverlenend op te treden, zorgt de Straatcoach voor een positieve bijdrage aan de openbare orde en de veiligheid. De Straatcoach onderhoudt de leefbaarheid van de buurt. De Straatcoach is het aanspreekpunt en is daarom ook goed zichtbaar in het straatbeeld. De Straatcoach overziet wat er gebeurt en grijpt waar nodig in.Wil je werken als Straatcoach?

Werk je al als Straatcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Straatcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Straatcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Straatcoach in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Jongerenwerker
  • Politie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Straatcoach

Wat verdient een Straatcoach?

Over het exacte salaris van de Straatcoach is weinig bekend. De Straatcoach heeft vaak goede arbeidsvoorwaarden en goede mogelijkheden om begeleidings- en opleidingsprogramma’s te volgen.

Salarisschaal Straatcoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Straatcoach

Er zijn geen vacatures Straatcoach aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Straatcoach in werkt.

Meer weten over de sector waar een Straatcoach in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Straatcoach

Wat is de toekomst van Straatcoach?

Er zijn een aantal gemeenten in Nederland waar Straatcoaches werkzaam zijn. Hierdoor is het arbeidsmarktperspectief verschillend per gemeente en is niet overal vraag naar Straatcoaches. 

Baankans Straatcoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Straatcoach worden: Opleidingen tot Straatcoach

Wil je straatcoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Straatcoach? 

De Straatcoach is vaak niet speciaal opgeleid. Wel heeft de Straatcoach een achtergrond in de wereld van de beveiliging en/of van het jongerenwerk. Bij de organisatie waar de Straatcoach voor werkzaam is, zijn vaak mogelijkheden voor begeleidings- en opleidingsprogramma’s. Ook werkt de Straatcoach soms in een team of loopt eerst een tijdje met een meer ervaren Straatcoach mee om zo de kneepjes van het vak te leren. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Straatcoach

Er zijn geen opleidingen Straatcoach aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Straatcoach in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid


Netwerk Straatcoach

Met wie werkt een Straatcoach samen? 

De Straatcoach werkt in opdracht van een gemeente. De Straatcoach is soms werkzaam in een team en soms individueel. De straatcoach spreekt jongeren aan op hun gedrag en houding. Ook kan de Straatcoach later met de ouders van de jongere gaan praten.


  • Jongerenwerker
  • Politie
Straatcoach


Organisaties waar een Straatcoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Straatcoach meestal werkt.

Waar werkt een Straatcoach?

De Straatcoach werkt in opdracht van een gemeente. De Straatcoach werkt hierdoor in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Straatcoach

Waar kun je het beste werken als Straatcoach? Hieronder vind je de best door de Straatcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Straatcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Straatcoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Straatcoach.

Welke competenties heeft een Straatcoach nodig?

Een Straatcoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Straatcoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Straatcoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Straatcoach nodig? 

De Straatcoach moet beschikken over een van nature goede uitstraling, natuurlijk gezag en goede sociale en communicatieve vaardigheden. Ook moet de Straatcoach kennis hebben van de jongerenculturen, de straatcultuur en de straattaal (Gever). De Straatcoach moeten weten wat jongeren bezighoudt en soms intimiderende (groepen) jongeren durven aan te spreken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Straatcoach


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Straatcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Straatcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Straatcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Straatcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Straatcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Straatcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Straatcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Straatcoach iets voor je?

Zou je graag Straatcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Straatcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Straatcoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar