Taxateur Onroerend Goed Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Taxateur Onroerend Goed? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep taxateur onroerend goed. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je taxateur onroerend goed wordt.

 

Wat is een Taxateur Onroerend Goed?

 Als Taxateur Onroerend Goed werk je vaak bij een makelaarskantoor of als zelfstandig ondernemer. Je werk bestaat uit het taxeren van objecten. Welk object je moet taxeren is afhankelijk van je opdrachtgever. Vaak gaat het om huizen of gebouwen maar het kan ook over grond gaan. Als Taxateur word je vaak ingeschakeld als iemand een pand of huis wil gaan verkopen en daarom de waarde wil weten. Ook kan het zijn dat je wordt ingeschakeld door de belastingdienst of bank als een object als onderpand geldt.  

Als Taxateur werk je volgens bepaalde richtlijnen. Je kijkt naar hoe goed het pand is onderhouden, maar je moet ook rekening houden met de ligging en de waarde van het omliggende onroerend goed. Bij het Kadaster kun je informatie krijgen over onder andere de omvang van de kavels. Als Taxateur Onroerend Goed is het van belang dat je rekening houdt met de rechten en plichten die aan het pand verbonden zijn. Je neemt bijvoorbeeld de eigendomsakte van het pand door en je kijkt naar het bestemmingsplan van de gemeente. Na al deze werkzaamheden schrijf je taxatierapport waarin je al je bevindingen verwerkt.
 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Taxateur Onroerend Goed?

Werk je al als Taxateur Onroerend Goed en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Taxateur Onroerend Goed worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Taxateur Onroerend Goed, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Taxateur Onroerend Goed in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Makelaar
  • Kadaster

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Taxateur Onroerend Goed

Wat verdient een Taxateur Onroerend Goed?

Als Taxateur Onroerend Goed verdien je zo tussen de €2100 en €3000 bruto per maand. Dit salaris is natuurlijk afhankelijk van je opleiding en ervaring. Een gecertificeerd Taxateur Onroerend Goed zal gemiddeld meer verdienen dan een Taxateur die niet gecertificeerd is. Ook is je salaris afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zullen ook per makelaarskantoor verschillen.

Salarisschaal Taxateur Onroerend Goed

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Taxateur Onroerend Goed

Er zijn geen vacatures Taxateur Onroerend Goed aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Taxateur Onroerend Goed in werkt.

Meer weten over de sector waar een Taxateur Onroerend Goed in werkt

Bekijk werken in Vastgoed & Makelaardij

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Taxateur Onroerend Goed

Wat zijn de baankansen voor een Taxateur Onroerend Goed?

Het arbeidsmarktperspectief van een Taxateur Onroerend Goed is gemiddeld. Het is ook afhankelijk van de woningmarkt. Omdat een groot deel van je functie bestaat uit het taxeren van woonhuizen zal als het slecht gaat met de woningmarkt en er dus minder huizen verkocht worden er ook minder vraag zijn naar Taxateurs.

De doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt. Vaak ben je naast je functie als Taxateur makelaar en oefen je het beroep van Taxateur dus parttime uit. Het is eigenlijk een heel compact beroep waardoor er niet veel doorgroeimogelijkheden in te vinden zijn. Je kunt wel aan de slag gaan als taxateur roerende goederen na het volgen van wat bijscholing.

De actuele kans op werk voor een Taxateur Onroerend Goed

Het beroep Taxateur Onroerend Goed is onderdeel van de beroepsfamilie Taxateurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Taxateurs is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Taxateur Onroerend Goed

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Taxateur Onroerend Goed worden: Opleidingen tot Taxateur Onroerend Goed

Wil je Taxateur Onroerend Goed worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Taxateur Onroerend Goed.

Hoe word je een Taxateur Onroerend Goed? 

Om Taxateur Onroerend Goed te worden heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig. Een voorbeeld van een te volgen opleiding is Management Economie en Recht (HBO). Ook zijn er cursussen die je kunt volgen om Taxateur te worden. Wel moet je bij de cursussen oppassen of ze wel aan een bepaald niveau voldoen. Wil je je namelijk officieel laten inschrijven als Taxateur dan zul je je moeten aanmelden bij bijvoorbeeld het taxateursregister VastgoedCert of de stichting SCVM. Deze stellen voor inschrijving bij hun organisatie wel bepaalde eisen waaraan je moet voldoen. Ook wordt je niveau getest.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Taxateur Onroerend Goed

Er zijn geen opleidingen Taxateur Onroerend Goed aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Taxateur Onroerend Goed in werkt

Bekijk alle opleidingen Vastgoed & Makelaardij

Omscholen tot Taxateur Onroerend Goed

Als je je wilt omscholen tot Taxateur Onroerend Goed is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Taxateur Onroerend Goed zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Taxateur Onroerend Goed dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Taxateur Onroerend Goed

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Taxateur Onroerend Goed

Als je Taxateur Onroerend Goed wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Taxateur Onroerend Goed zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Taxateur Onroerend Goed

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Taxateur Onroerend Goed?

Competenties en Vaardigheden Taxateur Onroerend Goed

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Taxateur Onroerend Goed nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Taxateur Onroerend Goed nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Taxateur Onroerend Goed

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Taxateur Onroerend Goed

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Taxateur Onroerend Goed. Als Taxateur Onroerend Goed wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Taxateur Onroerend Goed:


zie volledige beschrijving persoonstype Taxateur Onroerend Goed

Vakkennis voor een Taxateur Onroerend Goed

Het is voor een Taxateur Onroerend Goed ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Taxateur Onroerend Goed zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Taxateur Onroerend Goed


Werkervaring Taxateur Onroerend Goed

Het is voor een startend Taxateur Onroerend Goed die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Taxateur Onroerend Goed is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Makelaar, Taxateur Roerende Goederen .

Iets anders leren?

Is Taxateur Onroerend Goed het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Taxateur Onroerend Goed

Met wie werkt een Taxateur Onroerend Goed samen? 

Als Taxateur Onroerend Goed kom je het meest in aanraking met klanten. Dit zijn vaak mensen die hun huis willen verkopen en daarvoor de waarde van hun huis willen laten bepalen. Andere klanten zijn mensen die ander soort onroerend goed willen laten taxeren zoals grond of andere gebouwen dan woonhuizen. Ook kom je regelmatig in contact met makelaars (omdat je vaak bij een makelaarskantoor in dienst bent). Verder heb je te maken met het Kadaster. Dit omdat je daar vaak informatie vandaan moet halen over kavels en andere zaken met betrekking tot het onroerend goed.


  • Klant
  • Makelaar
  • Kadaster
Taxateur Onroerend Goed


Organisaties waar een Taxateur Onroerend Goed werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Taxateur Onroerend Goed meestal werkt.

Waar werkt een Taxateur Onroerend Goed?

Als Taxateur Onroerend Goed  werk je vooral voor makelaarskantoren en vastgoedbedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal gelegen in de profit sector. Soms werk je ook als zelfstandige Taxateur, maar je zaldeze functie veelal uitoefenen in combinatie met het beroep van makelaar.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Taxateur Onroerend Goed

Waar kun je het beste werken als Taxateur Onroerend Goed? Hieronder vind je de best door de Taxateur Onroerend Goed beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Taxateur Onroerend Goed.

Competenties, Skills en Vaardigheden Taxateur Onroerend Goed:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Taxateur Onroerend Goed.

Welke competenties heeft een Taxateur Onroerend Goed nodig?

Een Taxateur Onroerend Goed heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Taxateur Onroerend Goed

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Taxateur Onroerend Goed passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Taxateur Onroerend Goed nodig? 

Als Taxateur Onroerend Goed is het belangrijk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk veel details opnemen en opschrijven en dan is het erg belangrijk voor het latere taxatierapport dat je daar orde in weet te scheppen (Perfectionist). Ook zijn ijver en gedrevenheid belangrijk, omdat je vaak secuur moet zijn en veel informatie tegelijkertijd moet onthouden en verwerken. Productief zijn is ook een eigenschap die goed van pas komt in je functie als Taxateur Onroerend Goed. Als gezegd moet je dus veel dingen tegelijkertijd verwerken en vereist het vaak hard doorwerken om snel resultaat te behalen (Succesvolle werker).

 

 

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Taxateur Onroerend Goed


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Taxateur Onroerend Goed

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Taxateur Onroerend Goed

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Taxateur Onroerend Goed

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Taxateur Onroerend Goed

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Taxateur Onroerend Goed dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Taxateur Onroerend Goed belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Taxateur Onroerend Goed. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Taxateur Onroerend Goed iets voor je?

Zou je graag Taxateur Onroerend Goed willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Taxateur Onroerend Goed bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Taxateur Onroerend Goed

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar