Technical sales manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technical sales manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technical sales manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technical sales manager wordt.

 

Wat is een Technical sales manager?

De technical sales manager houdt zich bezig met de verkoop van technische producten en het onderhouden van klantrelaties. De werkzaamheden lijken in sommige aspecten wat op die van de technisch accountmanager, en de precieze functieomschrijvingen van de twee zullen in de praktijk vaak overlappen. Waar de technisch accountmanager vaak in een team werkt en een deel van de klanten voor zijn rekening neemt, heeft de technical sales manager vaak een veel bredere verantwoordelijkheid. Hij of zij zal een groot deel van de tijd aan het reizen zijn in verband met de internationale relaties van het betreffende bedrijf, zal vaak nauwe banden onderhouden met klanten en zal ook actief betrokken zijn bij het uitwerken van nieuwe ideeën.

De technical sales manager werkt daarvoor vaak samen met de technical sales engineer, waarvan een bedrijf vaak meerdere in dienst heeft. Deze rapporteren aan de technical sales manager, die vervolgens rapporteert aan weer een hoger geplaatst persoon, bijvoorbeeld de algemeen directeur, de sales manager of iemand in een dergelijke functie.

De technical sales manager moet hiervoor specifieke technische kennis hebben maar ook moet hij of zij kunnen verkopen, en dus de vertaalslag maken van de technische details naar een overtuigend verhaal. De producten die de technical sales manager aanprijst zijn vaak grote investeringen, dus klanten zullen niet zomaar tot aanschaf overgaan. De technical sales engineer moet zelfstandig kunnen beoordelen wat de mogelijkheden zijn voor klanten en moet offertes kunnen maken. Al met al is het een behoorlijk verantwoordelijk beroep, maar volgens vrijwel alle vacatures uitdagend en ook belonend.

Wil je werken als Technical sales manager?

Werk je al als Technical sales manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technical sales manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technical sales manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technical sales manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Managing director
 • Directeur
 • Technical support engineer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technical sales manager

Wat verdient een Technical sales manager?

De verantwoordelijkheid van de functie van technical sales manager wordt beloond met een basissalaris van minimaal 3500 euro per maand. Dit is doorgaans meer dan dat van sales managers in andere sectoren, doordat de vraag in de technische sector groter is. Een groei naar de 5000 per maand of hoger is dan ook prima denkbaar. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vaak ook uitstekend: vergoeding van reiskosten, een werkplek thuis, enzovoorts. Bij goede prestaties zal de technical sales manager ook een bonus ontvangen.

Salarisschaal Technical sales manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technical sales manager

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technical sales manager

Wat is de toekomst van Technical sales manager?

Er is momenteel een gunstig arbeidsmarktperspectief voor sales managers in de technische sector. De vraag is groot, en hoewel de eisen in vacatures vaak streng zijn wordt er vrijwel altijd een goede beloning beloofd. Doorgroeimogelijkheden zijn dientengevolge niet echt de grootste reden om voor technical sales manager te solliciteren, maar een groei is zeker mogelijk, bijvoorbeeld naar een functie op directieniveau.

Baankans Technical sales manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technical sales manager worden: Opleidingen tot Technical sales manager

Wil je technical sales manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technical sales manager? 

Voor het beroep van technical sales manager is een hbo-diploma in technische richting het minimale. Sommige bedrijven zullen vragen om minimaal wo-niveau. Soms zijn specifieke technische opleidingen gewenst of vereist, en een rijbewijs is meestal ook een pré. Daarnaast wordt er vaak met specifieke software of technieken gewerkt, en genieten sollicitanten met voorkennis daarvan de voorkeur.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technical sales manager

Management in Engineering I
Managerial ability is an important element of technology companies in an increasingly global and diverse business environment. Combining learned heuristics and techniques for effective decision-making while leveraging technical knowledge is …
Meer opleidingen Technical sales manager

Weet je nog niet of je Technical sales manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technical sales manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technical sales manager

Met wie werkt een Technical sales manager samen? 

De technical sales manager werkt meestal samen met de technical sales engineer, en zal ook veel in contact staan met de technisch accountmanager. Hij of zij rapporteert regelmatig aan een meerdere, bijvoorbeeld de algemeen directeur, de (algemeen) sales manager of de managing director. Daarnaast zal de technical sales manager veel contact onderhouden met allerlei uiteenlopende beroepen binnen het bedrijf. Voor de rest staat hij of zij hoofdzakelijk in contact met klanten.


 • Technical sales engineer
 • Technisch accountmanager
 • Managing director
 • Directeur
 • Technical support engineer
Technical sales manager


Organisaties waar een Technical sales manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technical sales manager meestal werkt.

Waar werkt een Technical sales manager?

Een technical sales manager werkt meestal voor gespecialiseerde technische bedrijven. Hier bestaan er natuurlijk duizenden van, en de technical sales manager kan dan ook vele kanten op: werken voor een energiebedrijf, een chemisch bedrijf, een ICT-bedrijf, enzovoorts.


Best beoordeelde werkgevers Technical sales manager

Waar kun je het beste werken als Technical sales manager? Hieronder vind je de best door de Technical sales manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technical sales manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technical sales manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technical sales manager.

Welke competenties heeft een Technical sales manager nodig?

Een Technical sales manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technical sales manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technical sales manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technical sales manager nodig? 

De technical sales manager past meerdere persoonstypen. In de eerste plaats heeft de technical sales manager eigenschappen van de Waarnemer: hij of zij heeft interesse in de technische details van het werk en houdt ook met plezier de ontwikkelingen in het vakgebied bij. Daarnaast heeft de technisch accountmanager eigenschappen van de Baas: hij of zij kan motiveren en overtuigen, is direct en komt zelfverzekerd over. Ook zijn bij de technical sales manager eigenschappen van de perfectionist te bespeuren, namelijk de hoge kwaliteitsnorm en het constante streven naar betere prestaties. Succesvolle werker en Bemiddelaar lijken de technical sales manager daarnaast eveneens te passen. Een technical sales manager dient over een zakelijk instinct te beschikken, en beheert een klantenportefeuille waar hij het maximale uit moet zien te halen. Hij of zij is het aanspreekpunt voor klanten en dient dus zorgvuldig en klantgericht te werken. De accountmanager moet bovendien om kunnen gaan met druk als klanten bepaalde eisen of deadlines stellen.

Bekijk de persoonstypen voor Technical sales manager


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technical sales manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technical sales manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technical sales manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technical sales manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technical sales manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technical sales manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technical sales manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technical sales manager iets voor je?

Zou je graag Technical sales manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technical sales manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technical sales manager

erwin

bedrijfskunde, M&O en talen zijn belangrijk

Zico

Ik moet binnenkort een keuze kiezen in vakken pakketen en ik wilde weten welke het best bij dit beroep zou passen we kunnen kiezen uit economie, techniek en zorg welke zou het beste zijn als ik later dit beroep wil gaan uitvoeren. Alvast bedankt Groet:Zico

TSM

Economie en techniek is het beste en als het kant bedrijfskunde.Sucses

T.S.Manager

Hallo Randy,ik begrijp niet goed wat je bedoel,maar hierboven staat het beroep prima omschreven.Gr.

randy

Ik wil vragen welke sector heb je nodig hier hebben we ECONOMIE, TECHNIEK & ZORG EN WELZIJN in wil zoo kort mogelijk horen welke sector.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar