Technisch Ontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch Ontwerper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch ontwerper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch ontwerper wordt.

 

Wat is een Technisch Ontwerper?

De Technisch Ontwerper bedenkt technische oplossingen op allerlei verschillende niveaus. Zo kan een Technisch Ontwerper bezig zijn met het ontwerpen van een mobiele telefoon, maar ook met het vormgeven van de electriciteitsvoorziening in een gebouw. Overal waarbij techniek te pas komt, kan een Technisch Ontwerper gevraagd worden om een ontwerp te maken.

Voor een product of installatie is het om te beginnen nodig om een schets te maken. De Technisch Ontwerper moet inventariseren wat het probleem is of de problemen zijn en welke oplossingen mogelijk zijn. Dit kan men uit het hoofd proberen, maar schetsen of modelleren biedt een veel stevigere ondergrond. Als de oplossing uit deze schetsen naar voren gekomen en goedgekeurd is, kan de Technisch Ontwerper aan de slag om het ontwerp definitief en functioneel te maken, zodat de werklui of producenten er mee aan de slag kunnen.

Naast fysieke, tastbare oplossingen wordt een Technisch Ontwerper ook wel eens gevraagd om een technisch ontwerp van een website te maken. Hoewel hier weer andere kennis voor nodig is, blijft de basis van het werk hetzelfde. In welke sector de Technisch Ontwerper ook terecht komt, steeds geldt dat hij goede kennis van zaken combineert met inzicht.

Wil je werken als Technisch Ontwerper?

Werk je al als Technisch Ontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch Ontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch Ontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch Ontwerper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Ontwerpers
  • Producent

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1866 tot €5284

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch Ontwerper

Wat verdient een Technisch Ontwerper?

Het salaris van een Technisch ontwerper is minimaal €1866 per maand, en kan oplopen tot €5284 per maand. Overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de functie. Zo zullen sommige werkgevers betere pensioenregelingen bieden en andere misschien een laptop of auto van de zaak  of enkel een 13de maand.

Salarisschaal Technisch Ontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch Ontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch Ontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch Ontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch Ontwerper vacatures

Elektrotechnisch Ontwerper/ Tekenaar
Lismar Engineering BV
Elektrotechnisch Ontwerper/Tekenaar Jouw rol Wat je gaat doen Ben je nieuwsgierig, ondernemend en gaat je hart sneller kloppen van innovatie? Dan is de functie van Electrical Engineer bij LISMAR dé …
Senior technisch ontwerper forensisch domein, Apeldoorn
Belastingdienst
Functie­omschrijving “Het bouwen en beheren van een uniek forensisch IT-platform voor de FIOD is een uitdaging die ik samen met mijn team aanga. We gebruiken de nieuwste technologieën om de …
Senior technisch ontwerper forensisch domein, Apeldoorn
Belastingdienst
Functie­omschrijving “Het bouwen en beheren van een uniek forensisch IT-platform voor de FIOD is een uitdaging die ik samen met mijn team aanga. We gebruiken de nieuwste technologieën om de …
Technisch Ontwerper / Applicatie Ontwikkelaar
Jobbird
Wat ga je doen? Als Technisch Ontwerper / Applicatie Ontwikkelaar kom je te werken bij onze gerenommeerde klanten op projecten of opdrachten van omvang en formaat. Je bent verantwoordelijk voor …
Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper
Jobbird
Wat ga je doen? Als Functioneel Ontwerper / Technisch Ontwerper speel je een belangrijke rol in het voortraject van software-ontwikkelingsprojecten. Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van gestructureerde ontwerpdocumenten. Je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch Ontwerper

Wat is de toekomst van Technisch Ontwerper?

Het beroep van Technisch Ontwerper is zo veelzijdig dat je altijd wel werk kan krijgen, ook in tijden van crisis. Als Technisch Ontwerper kan je, nadat je je in een specifiek ontwerp gespecialiseerd hebt, doorgroeien naar functies zoals hoofd Ontwerp, designer, of productmanager.

Baankans Technisch Ontwerper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch Ontwerper worden: Opleidingen tot Technisch Ontwerper

Wil je technisch ontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technisch Ontwerper? 

D Technisch Ontwerper heeft minstens een HBO diploma nodig. De specifieke opleiding die gevolgd moet worden is afhankelijk van welke richting de voorkeur heeft van de Technisch Ontwerper. Voor het ontwerpen van gebouwen zal men eerder Bouwkunde gaan doen en voor producten kan men een opleiding in Informatica, Design of Werktuigbouwkunde volgen. De meest brede opleiding is Design, waarmee men nog verschillende kanten op kan gaan in het ontwerpen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch Ontwerper

Machineveiligheid tijdens ontwerp en modificatie (Dag)
Wil je ontwerptekeningen en nieuwe machines kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering kunnen afgeven? Schrijf je dan vandaag nog in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens ontwerp en modificatie. …
Application Management Foundation (ASL2)
De doelstelling van de cursus Application Management Foundation is het leren beheren en vernieuwen van applicaties met behulp van het ASL 2-framework. De cursus Application Management with ASL2 is bestemd …
Business Analyse & Informatieanalyse Foundation
Volg je opleidingaspiratie in Coronatijd; individueel les of in een kleine groep maximaal 3 met voldoende tussenruimte. On-line interactief met een docent en kleine groep kan ook. Effectieve cursus voor …
Veilige toepassing van robots/cobots
Veilig (samen) werken met industriële robots vraagt kennis van nieuwe beveiligingsmethoden. In deze training leert de cursist veilige robotsystemen ontwerpen, wijzigen en/of beoordelen. Tevens weet hij na de training risicoreducerende …
Functioneel Ontwerp - Dag
Deze training is voor iedereen die betrokken is bij het opstellen van een functioneel ontwerp. Bijvoorbeeld in de rol van functioneel ontwerper, informatieanalist en technisch ontwerper. Tijdelijk via virtual classroom. …
Meer opleidingen Technisch Ontwerper

Weet je nog niet of je Technisch Ontwerper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch Ontwerper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technisch Ontwerper

Met wie werkt een Technisch Ontwerper samen? 

De Technisch Ontwerper overlegt met de klant tijdens het modelleerproces, overlegt vaak met andere Ontwerpers en levert het definitieve ontwerp aan de mensen die het in productie nemen. Met al deze verschillende mensen moet de Technisch Ontwerper goed samen kunnen werken om tot een goed eindresultaat te komen.


  • Klant
  • Ontwerpers
  • Producent
Technisch Ontwerper


Organisaties waar een Technisch Ontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch Ontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Technisch Ontwerper?

De Technisch Ontwerper werkt bij verschillende bedrijven, in de bouw, IT of productie en kan ook via een ontwerpbureau of een eigen bedrijf ingezet worden. Een typische organisatie is er niet voor de Technisch Ontwerper.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Technisch Ontwerper

Waar kun je het beste werken als Technisch Ontwerper? Hieronder vind je de best door de Technisch Ontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch Ontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch Ontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch Ontwerper.

Welke competenties heeft een Technisch Ontwerper nodig?

Een Technisch Ontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch Ontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch Ontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch Ontwerper nodig? 

De Technisch Ontwerper houdt zich bezig met complexe systemen, die goed en nauwkeurig in elkaar gezet moeten worden om te kunnen functioneren. Een hoge standaard in zijns werk is nodig om problemen of ongelukken te  voorkomen (Perfectionist). Verder is het belangrijk om alles in de gaten te kunnen houden en te overzien en heeft een Technisch Ontwerper veel kennis en geduld nodig om een ontwerp goed te krijgen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Technisch Ontwerper


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Technisch Ontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch Ontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch Ontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch Ontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch Ontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch Ontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch Ontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch Ontwerper iets voor je?

Zou je graag Technisch Ontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch Ontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch Ontwerper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar