Cateringbeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cateringbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cateringbeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cateringbeheerder wordt.

 

Wat is een Cateringbeheerder?

Een Cateringbeheerder is werkzaam in of bij een cateringbedrijf, bedrijfskantine, hotel of zorginstelling. Vaak werkt hij in opdracht van een contractcateringorganisatie en beheert de restauratieve dienstverlening van een bedrijf of instelling. De Cateringbeheerder heeft algemene verantwoordelijkheid op deze locatie. Onder zijn werkzaamheden vallen bijvoorbeeld het uitgeven van de lunch en het doen van de inkopen. Maar ook administratieve klussen behoren tot zijn taken. Hieronder vallen zaken als budgetbewaking, personeelsadministratie en goederenstroom. Zo maakt een Cateringbeheerder bijvoorbeeld ook de roosters voor het personeel.

Vaak geeft een Cateringbeheerder leiding aan meerdere medewerkers. Hij zorgt ervoor dat de dagelijkse werkzaamheden in goede banen worden geleid. Naast de leidinggevende en administratieve taken werkt de Cateringbeheerder zelf gewoon mee met de dagelijkse werkzaamheden, zoals de uitgifte van dranken en eten en het bevoorraden van de vitrines. Hij heeft dus niet alleen de verantwoordelijkheid over de uitvoering van alle cateringwerkzaamheden op de locatie, maar werkt hier zelf actief aan mee. De Cateringbeheerder heeft dus zowel een coachende en coördinerende als een uitvoerende rol.

Omdat een Cateringmedewerker vaak in dienst werkt van een opdrachtgever is het belangrijk dat hij de activiteiten afstemt op de wensen van de opdrachtgever, maar tegelijkertijd ook de commerciële doelstellingen van de contractcateringorganisatie in het oog houdt.

Wil je werken als Cateringbeheerder?

Werk je al als Cateringbeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cateringbeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cateringbeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cateringbeheerder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Cateringmedewerker
  • Horeca-assistent
  • Accountmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2115 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cateringbeheerder

Wat verdient een Cateringbeheerder?

Het salaris van een Cateringbeheerder ligt, afhankelijk van de genoten opleiding en werkervaring, tussen de €2115 en €3000 per maand. Ook de grootte van de afdeling waar men werkzaam is en het aantal werknemers waaraan men leiding geeft zijn van invloed op de hoogte van het salaris. Tevens zijn er verschillende toeslagen, zoals een toeslag voor onregelmatige uren.

Salarisschaal Cateringbeheerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cateringbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateringbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateringbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cateringbeheerder vacatures

Regio cateringbeheerder
Jobbird
Als cateringbeheerder verzorg jij het eten en drinken,meestal gaat het om een eenmanslocatie waarbij je zelfstandig de lunch verzorgt voor 30 tot 60 restaurantbezoekers per dag. In deze functie verricht …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cateringbeheerder

Wat is de toekomst van Cateringbeheerder?

De arbeidsmarkt voor Cateringbeheerders is goed. Er zijn veel vacatures in de contractcateringbranche.

Het is voor een cateringbeheerder mogelijk om door te groeien naar regiomanager. Uiteindelijk kan men zelfs doorgroeien naar een functie aan het hoofd van een cateringbedrijf.

Baankans Cateringbeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cateringbeheerder worden: Opleidingen tot Cateringbeheerder

Wil je cateringbeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cateringbeheerder? 

Om aan het werk te gaan als Cateringbeheerder dient men een MBO opleiding op horecagebied te hebben gevolgd. Een opleiding die goed op dit beroep aansluit is de MBO opleiding Cateringbeheerder/-manager (niveau 4). Dit is een is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting Medewerker Bediening/Café-bar. De opleiding Cateringbeheerder/-manager is een MBO opleiding  nieuwe stijl. Een vergelijkbare opleiding in MBO oude stijl is de opleiding Afdelingsmanager (niveau 4), met uitstroomprofiel Cateringmanager.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cateringbeheerder

Er zijn geen opleidingen Cateringbeheerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cateringbeheerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Cateringbeheerder

Met wie werkt een Cateringbeheerder samen? 

Een Cateringbeheerder werkt veel samen. Zo geeft hij leiding aan cateringmedewerkers die hij begeleidt in hun werkzaamheden. Zelf werkt de Cateringbeheerder vaak onder leiding van een regiomanager of accountmanager. In de praktijk komt het echter vaak voor dat de Cateringbeheerder zelf overleg voert met de opdrachtgever.


  • Cateringmedewerker
  • Horeca-assistent
  • Accountmanager
Cateringbeheerder


Organisaties waar een Cateringbeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cateringbeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Cateringbeheerder?

Een Cateringbeheerder is vaak in dienst van een cateraar, maar werkt op de locatie van een van de opdrachtgevers. Dit kan varieren van een bedrijfskantine tot een zorginstelling of school. Ook bijvoorbeeld het aantal lunchgebruikers of de aangeboden producten verschillen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Cateringbeheerder

Waar kun je het beste werken als Cateringbeheerder? Hieronder vind je de best door de Cateringbeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cateringbeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cateringbeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cateringbeheerder.

Welke competenties heeft een Cateringbeheerder nodig?

Een Cateringbeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cateringbeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cateringbeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cateringbeheerder nodig? 

Een Cateringbeheerder geeft leiding aan een groep cateringmedewerkers. De Cateringbeheerder coördineert de werkzaamheden om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt. Ook coacht en motiveert een Cateringbeheerder de medewerkers. Het is dus belangrijk dat hij  leidinggevende kwaliteiten bezit.Hij is van nature gezaghebbend, onafhankelijk en energiek. (Baas).

Omdat hij verantwoordelijk is voor de gehele catering binnen een bedrijf, is het belangrijk om het overzicht te behouden en de taken correct en nauwkeurig uit te (laten) voeren. De Cateringbeheerder is dan ook  ordelijk, nauwkeurig en gedisciplineerd. Zijn kritische blik zorgt ervoor dat de werkzaamheden succesvol verlopen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Cateringbeheerder


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Cateringbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cateringbeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cateringbeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cateringbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cateringbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cateringbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cateringbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cateringbeheerder iets voor je?

Zou je graag Cateringbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cateringbeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cateringbeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar