Uitbater Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Uitbater? Lees de functieomschrijving.

De Uitbater is de eigenaar, exploitant of ondernemer. De Uitbater is de persoon die een zaak uitbaat, die de leiding heeft over de bedrijfsactiviteiten. Vaak is dit ook de eigenaar van het bedrijf, maar ook kan de eigenaar iemand in dienst hebben die de dagelijkse leiding in handen heeft. Dit komt bijvoorbeeld voor als de zaak onderdeel is van een keten. De Uitbater is veelal werkzaam in de horeca. Denk hierbij aan de Uitbater van een café, restaurant of hotel. Maar ook kan de Uitbater de dagelijkse leiding hebben over een winkel, supermarkt of tankstation.

De Uitbater heeft de dagelijkse leiding in de zaak in handen. Dit houdt in dat de Uitbater de medewerkers aanstuurt, de financiën regelt, inkopen doet, zorgt voor de marketing en allerlei andere werkzaamheden die bij het leiden van een onderneming komen kijken. De Uitbater moet een goede ondernemersgeest hebben, over financiële kennis beschikken en leiding kunnen geven. De Uitbater moet hard werken en van de zaak een succes willen maken.

De werkzaamheden van de Uitbater zijn zeer uiteenlopend en daarom moet de Uitbater flexibel ingesteld zijn en van verschillende vakgebieden voldoende kennis hebben. Ook is klantgerichtheid vaak erg belangrijk. De Uitbater moet de klanten aan zicht weten te binden om zo voor een zo grote mogelijke omzet te kunnen zorgen. De Uitbater moet van de zaak een succes willen maken en zich hier volledig voor inzetten.

Wil je werken als Uitbater?

Werk je al als Uitbater en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Uitbater worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Uitbater, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Uitbater in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Uitbater

Wat verdient een Uitbater?

Het salaris van de Uitbater is lastig vast te stellen. Dit is sterk afhankelijk van het type onderneming waar de Uitbater de leiding over heeft en het succes van de onderneming. Een succesvolle onderneming die veel winst maakt, biedt de Uitbater een hoger salaris. Maar als de Uitbater net een onderneming net gestart is, zal er eerst maar weinig verdiend worden.

Salarisschaal Uitbater

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Uitbater

Op zoek naar een nieuwe baan als Uitbater? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Uitbater. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Uitbater vacatures

Construction Manager
Pauwels Consulting
Coördinatie van de werken tot een succesvolle realisatie van het project Verantwoordelijk voor alle veiligheidsaspecten tijdens de uitvoering van de werken door middel van risicoanalyse, werkvergunningen en werkplaatsbezoeken Coördinatie van …
E&I Coördinator
Pauwels Consulting
Coördinatie en supervisie van constructiewerken en precommissioning, voorbereiding en opvolging van commissioning activiteiten E&I Supervisie en dagelijkse coördinatie met de verschillende uitvoerende aannemers/personeel (E/I onderhoud) zodat de constructie/in dienst name …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Uitbater

Hoe goed is de toekomst voor de Uitbater? 

Er is voldoende arbeidsmarktperspectief voor de Uitbater. Er zijn diverse winkels en horecagelegenheden waar de Uitbater aan het werk kan. Met doorzettingsvermogen en een portie lef kan de Uitbater het ver schoppen. Als de Uitbater eenmaal een succesvolle onderneming heeft, kan de Uitbater kiezen om nog een onderneming te starten of de bestaande onderneming uit te breiden.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Uitbater worden: Opleidingen tot Uitbater

Hoe word je een Uitbater? 

De Uitbater kan een opleiding tot ondernemer volgen. Denk hierbij aan een meer economische opleiding of een specifieke horecaopleiding. Dit is echter geen eis. De Uitbater kan ook een interne opleiding volgen en zich binnen een bedrijf omhoog werken.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Uitbater

Bed & Breakfast Starten
Kleinschalige hotels of andere logeerformules springen er vaak uit omwille van hun persoonlijke en sfeervolle karakter. Met een eigen accent en uitgesproken design bezorg jij vakantiegangers een authentieke ervaring. Dankzij deze cursus krijg je een …
Meer opleidingen Uitbater

Weet je nog niet of je Uitbater wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Uitbater of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Uitbater

Met wie werkt een Uitbater samen? 

De Uitbater heeft een groot netwerk binnen de sector waarin de Uitbater werkzaam is. Als de Uitbater niet de eigenaar is, heeft de Uitbater te maken met een leidinggevende. Daarnaast geeft de Uitbater leiding aan de andere medewerkers, heeft te maken met inkopers en natuurlijk ook met de klanten.


Uitbater


Organisaties waar een Uitbater werkzaam is

Waar werkt een Uitbater meestal? 

De Uitbater werkt vaak als eigenaar of ondernemer van een horecabedrijf. Ook kan de Uitbater de leiding hebben over een winkel, supermarkt of tankstation. De Uitbater is altijd werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Uitbater

Waar kun je het beste werken als Uitbater? Hieronder vindt je de best door de Uitbater beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Uitbater.

Competenties, Skills en Vaardigheden Uitbater:

Welke competenties heeft een een Uitbater nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Uitbater

Wat voor persoonlijkheid heb je als Uitbater nodig? 

De Uitbater moet leiding kunnen geven, niet bang zijn om keuzes te maken om zo de onderneming zo succesvol mogelijk te maken (Baas). De Uitbater moet hard willen werken, zich volledig willen inzetten en flexibel ingesteld zijn (Succesvolle werker). De Uitbater heeft ook doorzettingsvermogen nodig, en moet zeker bij het starten van een onderneming niet te snel opgeven. De Uitbater moet beschikken over voldoende ondernemingsgeest, financiële kennis en kennis van de diverse bedrijfsaspecten.

Bekijk de persoonstypen voor Uitbater


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Uitbater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Uitbater

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Uitbater

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Uitbater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Uitbater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Uitbater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Uitbater. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Uitbater iets voor je?

Zou je graag Uitbater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Uitbater bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Uitbater

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar