Uitvaartfotograaf Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Uitvaartfotograaf? Lees de functieomschrijving.

De Uitvaartfotograaf legt bijzondere momenten tijdens de uitvaart vast. Uitvaartfotografie kan heel belangrijk zijn voor de herinneringen aan een overleden dierbare. De Uitvaartfotograaf legt discreet en respectvol de dienst, de aanwezigen en de familie vast op beeld. De bloemen op de kist, de rouwstoet, slotwoorden van vrienden en familie en de laatste hand op de kist. Allemaal dierbare momenten die vastgelegd kunnen worden door de Uitvaartfotograaf.

 

Mensen vragen bij crematies en begrafenissen steeds vaker om een Uitvaartfotograaf. Bij de uitvaart staan de emoties vaak centraal en de dag gaat vaak in een roes voorbij. Door foto’s te laten maken van de uitvaart kun je achteraf nog eens terugkijken op deze dag en de dag een plek geven in uw herinnering. Vaak helpt het om het overlijden van een dierbare te kunnen verwerken. Ook kan het steun geven aan de mensen die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

 

In de afgelopen tien jaar is de vraag naar Uitvaartfotograaf gestegen. Soms maken de nabestaanden zelf foto’s, maar er wordt ook steeds vaker een professionele Uitvaartfotograaf geregeld. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en het is van te voren dan ook goed om naar eerder werk van de fotograaf te kijken en te bepalen welke stijl het beste past. De Uitvaartfotograaf maakt meestal geen foto’s van de overledene. Enkel bij babysterfte of doodgeboren kindjes wordt het kindje vaak wel gefotografeerd.

 

Het is belangrijk dat de Uitvaartfotograaf de dag zo goed mogelijk weet vast te leggen, maar hierbij wel respectvol en discreet blijft. Er komen vaak veel emoties bij een uitvaart kijken en de Uitvaartfotograaf moet hierbij afstand kunnen houden. Daarnaast moet de Uitvaartfotograaf weten welke beelden belangrijk zijn en een goed beeld van de uitvaart bieden.

Wil je werken als Uitvaartfotograaf?

Werk je al als Uitvaartfotograaf en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Uitvaartfotograaf worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Uitvaartfotograaf, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Uitvaartfotograaf in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Uitvaartfotograaf

Wat verdient een Uitvaartfotograaf?

De Uitvaartfotograaf verdient vaak per klus of per foto. Het salaris is hierdoor zeer gevarieerd en hangt ook af van de bekendheid en regelmaat waarmee de Uitvaartfotograaf klussen heeft.

Salarisschaal Uitvaartfotograaf

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Uitvaartfotograaf

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Uitvaartfotograaf

Hoe goed is de toekomst voor de Uitvaartfotograaf? 

De vraag naar een Uitvaartfotograaf wordt steeds groter. Vaak specialiseren fotografen zich of doen uitvaartfotografie samen met andere soorten fotografie. Door zich verder te specialiseren en ervaring op te doen kan de Uitvaartfotograaf doorgroeien.

Baankans Uitvaartfotograaf

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Uitvaartfotograaf worden: Opleidingen tot Uitvaartfotograaf

Hoe word je een Uitvaartfotograaf? 

Er zijn verschillende cursussen en opleidingen die gericht zijn op de fotografie. Daarnaast moet de fotograaf veel oefenen met verschillende instellingen en posities. De Uitvaartfotograaf kan zich na deze opleiding specialiseren in de uitvaartfotografie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Uitvaartfotograaf

Meer opleidingen Uitvaartfotograaf

Weet je nog niet of je Uitvaartfotograaf wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Uitvaartfotograaf of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Uitvaartfotograaf

Met wie werkt een Uitvaartfotograaf samen? 

De Uitvaartfotograaf werkt meestal zelfstandig. Soms werkt de Uitvaartfotograaf samen met een uitvaartorganisatie. Daarnaast heeft de Uitvaartfotograaf contact met de familie en vrienden van de overledenen en probeert aan hun wensen te voldoen.


Uitvaartfotograaf


Organisaties waar een Uitvaartfotograaf werkzaam is

Waar werkt een Uitvaartfotograaf meestal? 

De Uitvaartfotograaf werkt meestal als zelfstandig ondernemer. De Uitvaartfotograaf werkt in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Uitvaartfotograaf

Waar kun je het beste werken als Uitvaartfotograaf? Hieronder vindt je de best door de Uitvaartfotograaf beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Uitvaartfotograaf.

Competenties, Skills en Vaardigheden Uitvaartfotograaf:

Welke competenties heeft een een Uitvaartfotograaf nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Uitvaartfotograaf

Wat voor persoonlijkheid heb je als Uitvaartfotograaf nodig? 

De Uitvaartfotograaf moet respectvol en discreet zijn. De Uitvaartfotograaf moet met de emoties van een uitvaart om kunnen gaan en de juiste beelden discreet op foto vastleggen (Bemiddelaar). De Uitvaartfotograaf moet goed met de fotocamera om kunnen gaan en de juiste foto’s met de juiste instellingen en vanaf de juiste positie kunnen maken. De Uitvaartfotograaf moet altijd op zoek zijn naar de perfecte foto (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Uitvaartfotograaf


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Uitvaartfotograaf

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Uitvaartfotograaf

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Uitvaartfotograaf

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Uitvaartfotograaf

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Uitvaartfotograaf dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Uitvaartfotograaf belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Uitvaartfotograaf. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Uitvaartfotograaf iets voor je?

Zou je graag Uitvaartfotograaf willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Uitvaartfotograaf bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar