Verpleegkundige in een verzorgingshuis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verpleegkundige in een verzorgingshuis? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige in een verzorgingshuis. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige in een verzorgingshuis wordt.

 

Wat is een Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

Een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis ondersteunt ouderen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. De Verpleegkundige biedt aanvullende zorg en stimuleert de cliënt om dingen zo lang mogelijk zelfstandig te doen. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg wordt afgestemd op de behoeften van de cliënt.

De Verpleegkundige helpt bij de lichamelijke verzorging van de cliënt (bijvoorbeeld wassen), bij het aankleden en zo nodig bij het eten. Als een cliënt een afspraak heeft helpt de Verpleegkundige om op tijd aanwezig te zijn. Niet alle ouderen kunnen aangeven wat ze nodig hebben, waardoor de Verpleegkundige goed moeten kunnen observeren en interpreteren om erachter te komen wat er nodig is. Andere taken van een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis zijn het toedienen van medicijnen, het monitoren van medicijngebruik en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten. De Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband op bouwen met de cliënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren. Het is belangrijk dat de Verpleegkundige stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Daarnaast moet hij soms terminale zorg verlenen.

Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en professionals als psychologen. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond als weekenddiensten.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

Werk je al als Verpleegkundige in een verzorgingshuis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verpleegkundige in een verzorgingshuis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Arts
 • Fysiotherapeut
 • Psycholoog
 • Verzorgende
 • Cliënt en familie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1680 tot €2730

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wat verdient een Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

Een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis verdient ongeveer tussen de €1680 en €2730.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt

Salarisschaal Verpleegkundige in een verzorgingshuis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Er zijn geen vacatures Verpleegkundige in een verzorgingshuis aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Verpleegkundige in een verzorgingshuis in werkt.

Meer weten over de sector waar een Verpleegkundige in een verzorgingshuis in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wat zijn de baankansen voor een Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

 Door de vergrijzing blijft het de vraag naar Verpleegkundigen in Verzorgingshuizen groot.

 

Je kunt bijscholingen volgen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige of coördinator kunnen worden.

De actuele kans op werk voor een Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis is onderdeel van de beroepsfamilie Gespecialiseerd verpleegkundige (overige instellingen). De kans op werk voor de beroepsfamilie Gespecialiseerd verpleegkundige (overige instellingen) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Verpleegkundige in een verzorgingshuis

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Verpleegkundige in een verzorgingshuis worden: Opleidingen tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wil je Verpleegkundige in een verzorgingshuis worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Hoe word je een Verpleegkundige in een verzorgingshuis? 

Om een Verpleegkundige in een Verzorgingshuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt 4 jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg.Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg of als specialist chronisch zieken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen om je vaardigheden te verbeteren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Er zijn geen opleidingen Verpleegkundige in een verzorgingshuis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verpleegkundige in een verzorgingshuis in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Als je je wilt omscholen tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Als je Verpleegkundige in een verzorgingshuis wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verpleegkundige in een verzorgingshuis zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

Competenties en Vaardigheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verpleegkundige in een verzorgingshuis nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verpleegkundige in een verzorgingshuis nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis. Als Verpleegkundige in een verzorgingshuis wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verpleegkundige in een verzorgingshuis:


zie volledige beschrijving persoonstype Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Vakkennis voor een Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Het is voor een Verpleegkundige in een verzorgingshuis ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verpleegkundige in een verzorgingshuis


Werkervaring Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Het is voor een startend Verpleegkundige in een verzorgingshuis die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verpleegkundige in een verzorgingshuis is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Verpleegkundige, Verpleegkundige in het Ziekenhuis, Psychiatrisch Verpleegkundige, Hoofdverpleegkundige, Verpleegkundige in een Verpleeghuis .

Iets anders leren?

Is Verpleegkundige in een verzorgingshuis het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Met wie werkt een Verpleegkundige in een verzorgingshuis samen? 

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar je houdt zowel contact met de arts van de cliënt alsook professionals als fysiotherapeuten en logopedisten die betrokken zijn bij de behandeling. Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de cliënt, zoals medicijngebruik. Daarnaast onderhoud je ook contacten met de familie van de cliënt.


 • Arts
 • Fysiotherapeut
 • Psycholoog
 • Verzorgende
 • Cliënt en familie
Verpleegkundige in een verzorgingshuis


Organisaties waar een Verpleegkundige in een verzorgingshuis werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verpleegkundige in een verzorgingshuis meestal werkt.

Waar werkt een Verpleegkundige in een verzorgingshuis?

 • Verzorgingshuis
 • Woonzorgcomplex

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Waar kun je het beste werken als Verpleegkundige in een verzorgingshuis? Hieronder vind je de best door de Verpleegkundige in een verzorgingshuis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verpleegkundige in een verzorgingshuis:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verpleegkundige in een verzorgingshuis.

Welke competenties heeft een Verpleegkundige in een verzorgingshuis nodig?

Een Verpleegkundige in een verzorgingshuis heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verpleegkundige in een verzorgingshuis

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verpleegkundige in een verzorgingshuis passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verpleegkundige in een verzorgingshuis nodig? 

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je cliënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je cliënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verpleegkundige in een verzorgingshuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verpleegkundige in een verzorgingshuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verpleegkundige in een verzorgingshuis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verpleegkundige in een verzorgingshuis iets voor je?

Zou je graag Verpleegkundige in een verzorgingshuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verpleegkundige in een verzorgingshuis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verpleegkundige in een verzorgingshuis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar