Vertrouwensarts AMK Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vertrouwensarts AMK? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vertrouwensarts amk. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vertrouwensarts amk wordt.

 

Wat is een Vertrouwensarts AMK?

Een Vertrouwensarts Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) bekijkt vanuit een medisch perspectief of er sprake is van kindermishandeling.

Bij vermoedens van kindermishandeling wordt een Vertrouwensarts AMK gezocht die dit gaat onderzoeken.  Een Vertrouwensarts doet een lichamelijk onderzoek, waarbij hij speciaal let op fysieke tekenen die kunnen duiden op kindermishandeling. Als er sprake is van kindermishandeling stelt hij samen met andere deskundigen een behandelplan op. Dit plan wordt na enige tijd geëvalueerd. Een Vertrouwensarts AMK adivseert degene die de behandeling uitvoert over medische zaken. Bij het doen van onderzoek wordt ook ingeschat hoe groot het risico is dat de mishandeling nogmaals plaatsvindt.

Een Vertrouwensarts AMK houdt contact met deskundigen en instanties die hulp verlenen bij kindermishandeling. Alle werkzaamheden die een Vertrouwensarts AMK verricht worden verwerkt in een verslag, waarvan een dossier wordt gemaakt. Een Vertrouwensarts AMK geeft hiernaast informatie over het benaderen van kindermishandeling vanuit een medische invalshoek, zodat collega's, deskundigen en andere betrokkenen ervan op de hoogte zijn. Ook heeft een Vertrouwensarts AMK een rol in het opstellen van een protocol bij een (mogelijk) geval van kindermishandeling.

Een Vertrouwensarts AMK kan een medewerker AMK begeleiden in het houden van confrontatiegesprekken met ouders en jeugdigen. Ook zal de behandeling hierin toegelicht worden. Een Vertrouwensarts AMK kan ook zelfstandig een confrontatiegesprek houden.

Een Vertrouwensart AMK werkt met een mulitdisciplinair team. Vanuit de medische discipline levert een Vertrouwensarts AMK een bijdrage in het al dan niet constateren en bevestigen van kindermishandeling.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Vertrouwensarts AMK?

Werk je al als Vertrouwensarts AMK en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vertrouwensarts AMK worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Vertrouwensarts AMK, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Vertrouwensarts AMK in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Arts
 • Medewerker AMK
 • Jeugdige
 • Ouders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3072 tot €4835

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vertrouwensarts AMK

Wat verdient een Vertrouwensarts AMK?

Een Vertrouwensarts AMK heeft een startsalaris van €3072 bruto per maand, wat kan oplopen tot €4835 bruto per maand.

Hier komt nog onregelmatigheidstoeslag bij, 8 % vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Vertrouwensarts AMK

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Vertrouwensarts AMK

Er zijn geen vacatures Vertrouwensarts AMK aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Vertrouwensarts AMK in werkt.

Meer weten over de sector waar een Vertrouwensarts AMK in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vertrouwensarts AMK

Wat zijn de baankansen voor een Vertrouwensarts AMK?

Een Vertrouwensarts AMK kan zich specialiseren in een aantal gebieden, zoals kinderarts, jeugdarts of huisarts. In dit specifieke gebied wordt kennis opgedaan. Een Vertrouwenarts AMK kan doorgroeien naar een functie in management binnen een AMK. Er is veel vraag naar Vertrouwensartsen AMK.

De actuele kans op werk voor een Vertrouwensarts AMK

Het beroep Vertrouwensarts AMK is onderdeel van de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid). De kans op werk voor de beroepsfamilie Sociaal geneeskundigen (maatschappij en gezondheid) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Vertrouwensarts AMK

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Vertrouwensarts AMK worden: Opleidingen tot Vertrouwensarts AMK

Wil je Vertrouwensarts AMK worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Vertrouwensarts AMK.

Hoe word je een Vertrouwensarts AMK? 

Een Vertrouwensarts AMK heeft de opleiding Geneeskunde (WO) afgerond en is wettelijk geregistreerd volgens de wet Beroepen Individuele Gezondsheidszorg (BIG).

Naast deze opleiding wordt er verwacht dat een Vertrouwensarts minimaal vijf jaar ervaring heeft.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Vertrouwensarts AMK

Er zijn geen opleidingen Vertrouwensarts AMK aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Vertrouwensarts AMK in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen tot Vertrouwensarts AMK

Als je je wilt omscholen tot Vertrouwensarts AMK is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Vertrouwensarts AMK zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Vertrouwensarts AMK dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Vertrouwensarts AMK

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Vertrouwensarts AMK

Als je Vertrouwensarts AMK wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Vertrouwensarts AMK zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Vertrouwensarts AMK

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Vertrouwensarts AMK?

Competenties en Vaardigheden Vertrouwensarts AMK

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Vertrouwensarts AMK nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Vertrouwensarts AMK nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Vertrouwensarts AMK

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Vertrouwensarts AMK

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Vertrouwensarts AMK. Als Vertrouwensarts AMK wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Vertrouwensarts AMK:


zie volledige beschrijving persoonstype Vertrouwensarts AMK

Vakkennis voor een Vertrouwensarts AMK

Het is voor een Vertrouwensarts AMK ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Vertrouwensarts AMK zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Vertrouwensarts AMK


Werkervaring Vertrouwensarts AMK

Het is voor een startend Vertrouwensarts AMK die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Vertrouwensarts AMK is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Vertrouwensarts AMK het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Vertrouwensarts AMK

Met wie werkt een Vertrouwensarts AMK samen? 

Een Vertrouwensarts AMK krijgt van een medewerker AMK een melding dat er mogelijk sprake is van kindermishandeling. Aan deskundigen in jeugdzorginstellingen en artsen geeft een Vertrouwenarts AMK informatie en voorlichting over kindermishandeling. Een arts kan, wanner er hoogstwaarschijnlijk sprake is van kindermishandeling, een melding hiervan doen bij het AMK. Het AMK zorgt er dan vervolgens voor dat een Vertrouwensarts AMK het kind onderzoekt. Met het doen van het onderzoek is het AMK medeverantwoordelijk voor het oplossen en behandelen van kindermishandeling.


 • Arts
 • Medewerker AMK
 • Jeugdige
 • Ouders
Vertrouwensarts AMK


Organisaties waar een Vertrouwensarts AMK werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Vertrouwensarts AMK meestal werkt.

Waar werkt een Vertrouwensarts AMK?

Een Vertrouwenarts AMK werkt meestal binnen de instelling Advies en Meldpunt Kindermishandeling.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Vertrouwensarts AMK

Waar kun je het beste werken als Vertrouwensarts AMK? Hieronder vind je de best door de Vertrouwensarts AMK beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vertrouwensarts AMK.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vertrouwensarts AMK:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Vertrouwensarts AMK.

Welke competenties heeft een Vertrouwensarts AMK nodig?

Een Vertrouwensarts AMK heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Vertrouwensarts AMK

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Vertrouwensarts AMK passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Vertrouwensarts AMK nodig? 

Een Vertrouwensarts AMK doet onderzoek bij kinderen naar (mogelijke) kindermishandeling. Hiervoor heeft hij een gedegen kennis met betrekking tot kinderpsychiatrie en geneeskunde. Hiernaast is hij volhardend en gevoelig.  Hij  kan echter ook achterdochtig zijn (Waarnemer). In relaties is een waarnemer vriendelijk en opmerkzaam. Deze eigenschappen komen goed van pas bij het uitvoeren van een onderzoek waarbij mogelijk sprake is van kindermishandeling.

Een Vertrouwensarts AMK heeft een zeer verantwoordelijke baan, omdat met het onderzoek dat uitgevoerd wordt vast kan komen te staan of een kind mishandeld is (vanuit een medisch oogpunt). Het onderzoek dat uitgevoerd wordt, moet hierom dan ook betrouwbaar zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Vertrouwensarts AMK


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Vertrouwensarts AMK

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vertrouwensarts AMK

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vertrouwensarts AMK

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vertrouwensarts AMK

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vertrouwensarts AMK dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vertrouwensarts AMK belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vertrouwensarts AMK. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vertrouwensarts AMK iets voor je?

Zou je graag Vertrouwensarts AMK willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vertrouwensarts AMK bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vertrouwensarts AMK

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar