Activiteitenbegeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Activiteitenbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Een Activiteitenbegeleider organiseert  passende activiteiten om cliënten zoveel mogelijk zelfstandigheid aan te leren in hun leven. Er kunnen allerlei activiteiten georganiseerd, zoals  muziek-, sport-, en spelactiviteiten, of handenarbeid en werken met de computer. Door middel van individuele- of groepsbijeenkomsten wordt cliënten geleerd hoe ze (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De activiteiten moeten de client wijzen op de mogelijkheden die zij (nog) hebben om deel uit te maken van en deel te nemen aan maatschappij en samenleving. 

De cliënten waarme je werkt kunnen ouderen zijn, mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, psychiatrische patiënten, gedetineerden patiënten in een ziekenhuis. In samenwerking met de cliënt wordt er een activiteitenplan of rehabilitatieplan opgesteld. Als activiteitenbegeleider kan en moet je goed naar de cliënt luisteren en ben je op de hoogte van zijn of haar aanwezigheid bij en deelname aan de activiteten. Dit wordt vastgelegd in een verslag, dat besproken wordt met collega's in een team. Hierdoor kan de behandeling van de cliënt afgestemd blijven op de cliënt.

Een Activiteitenbegeleider zal dus creatief moeten zijn in het bedenken van activiteiten voor verschillende doelgroepen en flexibel om een alternatief te verzinnen wanneer een activiteit niet door kan gaan. De Activiteitenbegeleider kan cliënten motiveren voor de activiteiten en weet een activiteit uit te voeren volgens een bepaald plan.

 

Wil je werken als Activiteitenbegeleider?

Werk je al als Activiteitenbegeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Activiteitenbegeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Activiteitenbegeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Activiteitenbegeleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Vrijwilliger
 • Verzorgende
 • Woonbegeleider
 • Arts

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1525 tot €2740

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Activiteitenbegeleider

Wat verdient een Activiteitenbegeleider?

Het gegeven bruto maandsalaris, €1525 bruto per maand, geldt voor starters met een MBO diploma. Op grond van ervaring kan men maximaal €2740 bruto per maand  verdienen.  Het bruto salaris kan iets hoger zijn wanneer een HBO opleiding is gevolgd.

Salarisschaal Activiteitenbegeleider

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Activiteitenbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Activiteitenbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Activiteitenbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Activiteitenbegeleider vacatures

Activiteitenbegeleider
Stichting Combiwel Buurtwerk
Geniet je ervan als je iemand met dementie een interessante en actieve dag laat beleven? Dat je een deelnemer met geheugenproblemen ziet opbloeien? En dat je ook veel betekent voor …
activiteitenbegeleider
YoungCapital
Wat ga je doen? Iets betekenen voor ouderen. Hoe? Dat kun je zelf bepalen. Een avondje helpen bij de bingo, een dagje met iemand op pad naar de Keukenhof of …
Woon/ Activiteitenbegeleider gehandicaptenzorg
Detaservice
Vind je het een uitdaging om mensen met een beperking te ondersteunen en te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou als Woon/Activiteitenbegeleider!Wat ga je doen:Je gaat …
Spelleider / Activiteitenbegeleider
MF Assen
Houd jij er van om groepen mensen te helpen aan een leuke dag vol activiteiten? Ben je niet bang om voor een groep te staan, leiding aan de groep te …
Ergotherapeut in Bilthoven (20-36 uur)
ISZ De Brug
Wil jij aan de slag als enthousiaste ergotherapeut met  affiniteit voor de geriatrie? Solliciteer dan om onze multidisciplinaire team te komen versterken!Wie zijn wij?SilverRade is een samenwerkingsverband van behandelaren die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Activiteitenbegeleider

Hoe goed is de toekomst voor de Activiteitenbegeleider? 

Aan Activiteitenbegeleider kan bij meerdere instellingen en organisaties werken, waardoor het mogelijk is om veel afwisseling in de loopbaan te hou. Het is mogelijk om door te groeien naar trajectbegeleider, coördinator vrijwilligerswerk of dagbestedingscoach (het begeleiden van verzorgers en vrijwilligers).

Later is het eventueel mogelijk om arbeidsbegeleider of jobcoach (het begeleiden van mensen op de werkvloer) te worden, of zelfs leidinggevende (manager welzijn of zorgmanager).

Baankans Activiteitenbegeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Activiteitenbegeleider worden: Opleidingen tot Activiteitenbegeleider

Hoe word je een Activiteitenbegeleider? 

Voor uitvoering van het beroep Activiteitenbegeleider kunnen de volgende opleidingen gevolgd worden:

* Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3, MBO)

* Pedagogisch Werker Jeugdzorg (niveau 4, MBO)

* Sociaal Pedagogisch Werker (niveau 4, MBO)

* Maatschappelijke Zorg: Medewerker Gehandicaptenzorg (niveau 4, MBO)

* Maatschappelijke Zorg: Medewerker Volwassenwerk (niveau 4, MBO)

* Sport- en bewegingscoördinator: Bewegingsagoog (MBO)

* Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)

* Culturele en Maatschappelijke Vorming (HBO)

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Activiteitenbegeleider

Basisopleiding Activiteitenbegeleider Thuisstudie
Een opstap naar zinvol en gevarieerd werk? Volg de Basisopleiding ActiviteitenbegeleiderMaakt zorgzaamheid deel uit van je karakter en wil je daar beroepshalve verder mee in de branche welzijn? De Basisopleiding …
Meer opleidingen Activiteitenbegeleider

Weet je nog niet of je Activiteitenbegeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Activiteitenbegeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Activiteitenbegeleider

Met wie werkt een Activiteitenbegeleider samen? 

Naast het uitvoeren van activtieiten stuurt een Activiteitenbegeleider vrijwilligers en verzorgenden aan. Een Activiteitenbegeleider werkt verder samen met woonbegeleiders waaraan hij tips geeft over het doen van activiteiten met cliënten. Met collega's wordt de ontwikkeling van de cliënt besproken, zodat deze zo goed mogelijk ondersteund wordt in het zelfstandig oppakken en vervolgen van zijn of haar leven. Aan artsen en andere hulpverleners brengt de Activiteitenbegeleider verslag uit over de cliënten.


 • Vrijwilliger
 • Verzorgende
 • Woonbegeleider
 • Arts
Activiteitenbegeleider


Organisaties waar een Activiteitenbegeleider werkzaam is

Waar werkt een Activiteitenbegeleider meestal? 

De Activiteitenbegeleider werkt vanuit een eigen werkplaats binnen een instelling of werkt op het woonadres van de cliënt zelf. Een Activiteitenbegeleider kan tevens werkzaam zijn in een ziekenhuis, gevangenis en dagactiviteitencentrum (jeugdzorg). Ook is het mogelijk om te werken binnen een instelling voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een instelling in de geestelijke gezondheidszorg. Deze instellingen vallen allemaal in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Activiteitenbegeleider

Waar kun je het beste werken als Activiteitenbegeleider? Hieronder vindt je de best door de Activiteitenbegeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Activiteitenbegeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Activiteitenbegeleider:

Welke competenties heeft een een Activiteitenbegeleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Activiteitenbegeleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Activiteitenbegeleider nodig? 

Een Activiteitenbegeleider vindt het leuk om activiteiten te organiseren en wil de positie van zijn cliënten in de maatschappij verbeteren. Dit sluit aan bij het profiel van een levensgenieter. Deze heeft veel energie, is levendig en houdt van het doen van activiteiten. Pijn, lijden en onplezierige emoties worden door levensgenieters het liefst  vermeden (Levensgenieter). Om cliënten te kunnen begrijpen, zal de Activiteitenbegeleider vriendelijk, empathisch en geduldig moeten zijn. Dit zijn eigenschappen die horen bij een bemiddelaar (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Activiteitenbegeleider


Bemiddelaar


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Activiteitenbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Activiteitenbegeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Activiteitenbegeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Activiteitenbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Activiteitenbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Activiteitenbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Activiteitenbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Activiteitenbegeleider iets voor je?

Zou je graag Activiteitenbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Activiteitenbegeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Activiteitenbegeleider

Floris

Hallo Caroline, en anderen, Ik wil als zzper werken als activiteitenbegeleider en zou graag ideeen willen uitwisselen! misschien via facebook? (Floris van Kan) Met vriendelijke groet, Floris 

saskia

Hallo Cariline en Floris,hebben jullie al ideeen uitgewisseld?En misschien verdere stappen genomen.Gr.

Martin

Ik ben naarstig op zoek naar een functie als activiteitenbegeleider binnen de GGZ. Ik zoek een arbeidsplek met de mogelijkheid van leren en werken. Ik heb alleen ervaring als vrijwilliger op dit gebied. Vooralsnog krijg ik nergens een voet aan de grond. Wie geeft mij een goede tip ?

Simon

Ik ben via de Nationale Vacaturebank aan een mooie job gekomen.Misschien een goede tip?Sucses

Jacomijn

Mijn advies is om te proberen in contact te komen met mensen in de top van verzorgingshuizen e.d.en proberen duidelijk te maken wat je bedoeling is  en je plannen zijn.Let op,dit is het begin.

coby

Ook ik ben op zoek naar de mogelijkheden om als zzp in deze sector aan de slagte gaan. Heeft iemand hier ervaring mee?  Ik hoor het graag Met vriendelijke groet van Coby

Wijka

Is het mogelijk om als zzp"er als activititeitenbegeleider aan het werk te gaan? Ik merk wel dat er veel behoefte aan is alleen verzorgingstehuizen spelen er niet echt op in. Kost vaak te veel geld.   Mvg Wijka

Caroline

Beste aktiviteitenbegeleider ik ben op zoek naar mensen die als zzp er werken als aktiviteitenbegeleider. graag zou ik met deze mensen in contact willen komen om ervaringen uit te wisselen.    met vriendelijke groet , Caroline

Caroline

Beste aktiviteitenbegeleider ik ben op zoek naar mensen die als zzp er werken als aktiviteitenbegeleider. graag zou ik met deze mensen in contact willen komen om ervaringen uit te wisselen.    met vriendelijke groet , Caroline

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar