Vicaris worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Vicaris? Lees de functieomschrijving.

De Vicaris is in de katholieke kerk de plaatsvervanger van de bisschop of pastoor. In de protestantse kerk is de Vicaris de plaatsvervanger van de dominee. Ook is de Vicaris bij sommige orden de onderoverste van een klooster. Ook is de Vicaris de benaming van de geestelijke die verbonden was aan de vicarie.

De plaatsvervanger van de bisschop wordt vaak aangeduid met Vicaris-generaal.  De Vicaris-generaal staat de bisschop bij in het bestuur van het bisdom.  Binnen een bisdom heeft hij veel rechtsmacht, met name op kerkrechtelijk gebied. Voor bepaalde zaken heeft de Vicaris-generaal wel een volmacht nodig van de bisschop. De bisschop kan de Vicaris-generaal te allen tijde ontslaan, mits de bisschop daar wel een goede en duidelijke reden voor heeft.

Naast de Vicaris-generaal benoemt de bisschop ook drie tot vijf Vicarissen die bisschoppelijk Vicaris genoemd worden. Samen met de Vicaris-generaal vormen zij de bisschopsraad die het dagelijks beleid over het bisdom uitoefenen. Als in een bisdom een nieuwe bisschop komt, nemen ook de Vicaris-generaal en Vicarissen direct ontslag. Zij kunnen dan wel weer aangenomen worden onder de nieuwe bisschop in het bisdom.

Wil je werken als Vicaris?

Werk je al als Vicaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Vicaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Vicaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Vicaris in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Vicaris

Wat verdient een Vicaris?

De Vicaris verdient gemiddeld rond de €1600,- per maand. Hierbij komen nog secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakanties en de opbouw van een pensioen.

Salarisschaal Vicaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Vicaris

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Vicaris

Hoe goed is de toekomst voor de Vicaris? 

Er zijn binnen de kerkelijk gemeenschap hogere ambten.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Vicaris worden: Opleidingen tot Vicaris

Hoe word je een Vicaris? 

Om Vicaris te kunnen worden, kan een opleiding theologie gevolgd worden. Daarnaast worden er ook vaak intern opleidingen geboden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Vicaris

Meer opleidingen Vicaris

Weet je nog niet of je Vicaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Vicaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Vicaris

Met wie werkt een Vicaris samen? 

De Vicaris-generaal staat de bisschop bij in het bestuur van het bisdom. Daarnaast zijn er nog enkele bisschoppelijke Vicarissen die samen met de Vicaris-generaal de bisschopraad vormen.


Vicaris


Organisaties waar een Vicaris werkzaam is

Waar werkt een Vicaris meestal? 

De Vicaris is werkzaam in een bisdom of kerkgemeenschap. De Vicaris staat de bisschop bij in het bestuur van het bisdom.


Best beoordeelde werkgevers Vicaris

Waar kun je het beste werken als Vicaris? Hieronder vindt je de best door de Vicaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Vicaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Vicaris:

Welke competenties heeft een een Vicaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Vicaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Vicaris nodig? 

De Vicaris is warm en betrokken bij wat er speelt in het bisdom (Gever). De Vicaris draagt zijn geloof uit en is loyaal aan het geloof (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Vicaris


Gever


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Vicaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Vicaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Vicaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Vicaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Vicaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Vicaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Vicaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Vicaris iets voor je?

Zou je graag Vicaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Vicaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Vicaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar