Voeger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voeger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voeger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voeger wordt.

 

Wat is een Voeger?

De Voeger of Gevelbehandelaar zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Hij doet dit door mortel in de voegen te stoppen, en die mortel met een voegspijker netjes af te werken. Het voegen van muren maakt die muren niet alleen mooier, maar zorgt er tevens voor dat er geen water in het metselwerk kan lopen. Het werk van de Voeger gaat pas van start nadat de metselaar de muren gemetseld heeft en de voegen heeft uitgekrabd. Indien de Voeger renovatiewerkzaamheden uitvoert, moet hij zelf de oude voegen verwijderen.

De Voeger begint bovenaan een muur en maakt de muren schoon met verdunt zoutzuur en water. Nadat de muur opnieuw droog is, brengt de Voeger zijn zelfgemengde mortel aan. Dit doet hij met een voegspijker. Er zijn twee soorten voegen die door Voegers moeten worden zetten: de lintvoeg en de stootvoeg. De lintvoegen zijn de horizontale voegen, de stootvoegen zijn de verticale voegen. Gewoonlijk zet de eerste Voeger de lintvoegen, en komt een collega van hem erachteraan om de stootvoegen aan te brengen en het geheel af te werken.

De Voeger werkt voornamelijk aan de muren waarvan de stenen in het zicht blijven, en moet daarom secuur en netjes werken. Ook bij het mengen van zijn eigen mortel moet de Voeger nauwkeurig te werk gaan. De Voeger moet goed op zijn veiligheid letten. Hij werkt regelmatig op grote hoogte en zijn gereedschap moet van goede kwaliteit zijn.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Voeger?

Werk je al als Voeger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voeger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voeger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voeger in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Metselaar
  • Gevelreiniger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

40


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voeger

Wat verdient een Voeger?

Beginnende Voegers kunnen rekenen op een startsalaris van € 1500 per maand. Afhankelijk van de ervaring, eventuele specialisatie en het aantal jaren in vast dienstverband werken kan het salaris van de Voeger oplopen tot € 2500. De Voeger krijgt een reiskosten- en ziektekostenvergoeding. Een dertiende maand behoort tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Voeger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Voeger

Op zoek naar een nieuwe baan als Voeger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voeger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voeger vacatures

Vacature Voeger
VNOM
Wat ga je doen?Heb jij al wat ervaring op kunnen doen als Voeger binnen de nieuwbouw en ben jij per direct beschikbaar? Zoek dan niet verder, wij zijn per direct …
Vacature Allround voeger
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is gespecialiseerd in gevelonderhoud en allerlei soorten voegwerk, dit doen zij voornamelijk bij monumentale panden. Jouw werkgever is een gewaardeerde speler in deze branche. Zij bestaan …
Vacature Voeger leerling - Ridderkerk
van nes + plaisier personeelsdiensten, Ridderkerk
Gevelbehandelaar - Zuid-Holland Starter (0-2 jr ervaring) Als leerling voeger leer je gevels te renoveren. Dit doe je door allereerst oud voegwerk te verwijderen met behulp van een hak/breekhamer en …
Vacature Voeger - Meijel
Covebo, Meijel
- Je gaat aan de slag als voeger. Werkzaamheden bestaan uit onder andere: Uithakken van de oude voegen Gevelreiniging met hoge druk Reparatie van het metselwerk Opnieuw voegen Hydrofoberen van …
Vacature Voeger, Ridderkerk
VNOM
Wat ga je doen? Wij zijn met spoed op zoek naar een Voeger die ons team kan versterken. Wij zijn een afdichtingsbedrijf dat werkzaamheden uitvoert op het gebied van alle …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voeger

Wat zijn de baankansen voor een Voeger?

Als men is opgeleid tot Voeger komt men snel in deze functie terecht. Echte doorgroeimogelijkheden binnen het Voegersvak zelf zijn er niet. Men kan zich wel gemakkelijk om laten scholen tot metselaar en stucadoor.

De actuele kans op werk voor een Voeger

Het beroep Voeger is onderdeel van de beroepsfamilie Metselaars. De kans op werk voor de beroepsfamilie Metselaars is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

40

Baankans Voeger

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Voeger worden: Opleidingen tot Voeger

Wil je Voeger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Voeger.

Hoe word je een Voeger? 

Voordat men aan de opleiding tot Voeger kan beginnen moet men in ieder geval een VMBO diploma in zijn bezit hebben. Tijdens de opleiding zelf begint men met de theorie van het metselen en voegen. Daarna ligt er een grote nadruk op in de praktijk leren voegen. Tijdens die praktijkervaringen zal de Voeger in opleiding ook leren omgaan met steigers en het belang van de veiligheid. Een rijbewijs is een vereiste.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Voeger

Er zijn geen opleidingen Voeger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Voeger in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen tot Voeger

Als je je wilt omscholen tot Voeger is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Voeger zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Voeger dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Voeger

Vacature Voeger leerling - Ridderkerk
van nes + plaisier personeelsdiensten, Ridderkerk
Gevelbehandelaar - Zuid-Holland Starter (0-2 jr ervaring) Als leerling voeger leer je gevels te renoveren. Dit doe je door allereerst oud voegwerk te verwijderen met behulp van een hak/breekhamer en …
Vacature Leerling Voeger/ Gevelmedewerker Den Bosch
Bouwbuddy
Als leerling Voeger/ Gevelmedewerker ga je aan de slag met het bereikbaar maken van gevels om hier vervolgens aan te werken. Je gaat vervolgens dan gevels van nieuwe voegen voorzien, …
Vacature Ervaren Voeger of Leerling Voeger
Vitae Works Personeelsdiensten
Een baan met afwisseling en vrijheid in een organisatie waar iedereen belangrijk is. In een fulltime functie als Voeger ben je verantwoordelijk voor het afleveren van kwalitatief hoogstaand werk. Dit …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Voeger

Als je Voeger wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Voeger zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Voeger

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Voeger?

Competenties en Vaardigheden Voeger

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Voeger nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Voeger nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Voeger

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Voeger

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Voeger. Als Voeger wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Voeger:


zie volledige beschrijving persoonstype Voeger

Vakkennis voor een Voeger

Het is voor een Voeger ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Voeger zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Voeger


Werkervaring Voeger

Het is voor een startend Voeger die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Voeger is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metselaar, Gevelreiniger .

Iets anders leren?

Is Voeger het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Voeger

Met wie werkt een Voeger samen? 

De Voeger gaat aan de slag nadat de metselaar zijn werk gedaan heeft. Overleg tussen de metselaar en de Voeger is soms nodig om op elkaar af te stemmen op welke manier er gevoegd moet worden. Daarnaast kan de Voeger in contact komen met de gevelreiniger. Als de gevelreiniger erachter komt dat een muur opnieuw gevoegd moet worden, kan hij dit doorgeven aan zijn klanten en een Voeger aanbevelen.


  • Klant
  • Metselaar
  • Gevelreiniger
Voeger


Organisaties waar een Voeger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voeger meestal werkt.

Waar werkt een Voeger?

De meeste Voegers komen na hun opleiding in de bouwsector, specifieker bij een voegbedrijf, terecht. Veel Voegers werken als onderaannemer, die tegen een bepaalde prijs per vierkante meter opdrachten aannemen van een hoofdaannemer. Er zijn Voegers die gespecialiseerd zijn in restauratiewerkzaamheden. Deze treden voornamelijk in dienst van bedrijven die gesprecialiseerd zijn in het restaureren van (oude) panden.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Voeger

Waar kun je het beste werken als Voeger? Hieronder vind je de best door de Voeger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voeger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voeger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voeger.

Welke competenties heeft een Voeger nodig?

Een Voeger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voeger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voeger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voeger nodig? 

De Voeger weet wat hij moet doen en gaat doelgericht en efficiënt te werk. Hij krijgt een opdracht en stelt zichzelf tot doel die opdracht zo secuur en goed mogelijk te volbrengen (Succesvolle werker). Daarnaast zorgt de Gevelbehandelaar ervoor dat de muren die hij behandelt er netjes uitzien. Hij zorgt ervoor dat de muren na zijn behandeling visitekaartjes voor het gebouw zijn. Hiervoor stelt de Voeger hoge eisen aan zichzelf (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Voeger


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voeger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voeger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voeger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voeger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voeger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voeger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voeger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voeger iets voor je?

Zou je graag Voeger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voeger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Voeger?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Voeger

Vacature Voeger, Barneveld
VNOM
Wat ga je doen? Heb jij twee rechterhanden en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou Per direct zijn we zoekende naar …
Vacature Voeger - Roggel
Covebo, Roggel
- Je gaat aan de slag als voeger. Werkzaamheden bestaan uit onder andere: Uithakken van de oude voegen Gevelreiniging met hoge druk Reparatie van het metselwerk Opnieuw voegen Hydrofoberen van …
Vacature Allround voeger - Hillegom
Luba, Hillegom
Gevelbehandelaar - Over de functie Jij gaat in het begin samen met een collega op pad om voor verschillende opdrachtgevers gevels te reinigen, voegwerk te herstellen en andere renoverende werkzaamheden …
Vacature Voeger - Tilburg
Covebo, Tilburg
Gevelbehandelaar - Als voeger ben jij de persoon die de buitengevels weer laat stralen. Je herstelt en renoveert beschadigd voeg- en metselwerk. Borstel-, gladde- en/of verdiepte voegen is voor jou …
Vacature Voeger, Utrecht
VNOM
Wat ga je doen? Heb jij al wat ervaring op kunnen doen als Voeger binnen de nieuwbouw en ben jij per direct beschikbaar? Zoek dan niet verder, wij zijn per …

Actuele blogposts


reacties op Voeger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar