Voeger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voeger? Lees de functieomschrijving.

De Voeger of Gevelbehandelaar zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Hij doet dit door mortel in de voegen te stoppen, en die mortel met een voegspijker netjes af te werken. Het voegen van muren maakt die muren niet alleen mooier, maar zorgt er tevens voor dat er geen water in het metselwerk kan lopen. Het werk van de Voeger gaat pas van start nadat de metselaar de muren gemetseld heeft en de voegen heeft uitgekrabd. Indien de Voeger renovatiewerkzaamheden uitvoert, moet hij zelf de oude voegen verwijderen.

De Voeger begint bovenaan een muur en maakt de muren schoon met verdunt zoutzuur en water. Nadat de muur opnieuw droog is, brengt de Voeger zijn zelfgemengde mortel aan. Dit doet hij met een voegspijker. Er zijn twee soorten voegen die door Voegers moeten worden zetten: de lintvoeg en de stootvoeg. De lintvoegen zijn de horizontale voegen, de stootvoegen zijn de verticale voegen. Gewoonlijk zet de eerste Voeger de lintvoegen, en komt een collega van hem erachteraan om de stootvoegen aan te brengen en het geheel af te werken.

De Voeger werkt voornamelijk aan de muren waarvan de stenen in het zicht blijven, en moet daarom secuur en netjes werken. Ook bij het mengen van zijn eigen mortel moet de Voeger nauwkeurig te werk gaan. De Voeger moet goed op zijn veiligheid letten. Hij werkt regelmatig op grote hoogte en zijn gereedschap moet van goede kwaliteit zijn.

Wil je werken als Voeger?

Werk je al als Voeger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voeger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Voeger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Voeger in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klant
  • Metselaar
  • Gevelreiniger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voeger

Wat verdient een Voeger?

Beginnende Voegers kunnen rekenen op een startsalaris van € 1500 per maand. Afhankelijk van de ervaring, eventuele specialisatie en het aantal jaren in vast dienstverband werken kan het salaris van de Voeger oplopen tot € 2500. De Voeger krijgt een reiskosten- en ziektekostenvergoeding. Een dertiende maand behoort tot de mogelijkheden.

Salarisschaal Voeger

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voeger

Op zoek naar een nieuwe baan als Voeger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voeger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voeger vacatures

Metselaar / Voeger
Van Nes + Plaisier personeelsdiensten b.v.
Wegens drukte bij onze opdrachtgever gevestigd in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een ervaren en gemotiveerde metselaar/voeger. Heb jij affiniteit met het vak en ben je fulltime beschikbaar? …
Voeger
VNOM | Bemiddelaar in de techniek
Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren voeger. Je hebt enkele jaren ervaring als voeger, je bent flexibel, aan pakker en je bent uiteraard bekend met diverse soorten …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voeger

Hoe goed is de toekomst voor de Voeger? 

Als men is opgeleid tot Voeger komt men snel in deze functie terecht. Echte doorgroeimogelijkheden binnen het Voegersvak zelf zijn er niet. Men kan zich wel gemakkelijk om laten scholen tot metselaar en stucadoor.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voeger worden: Opleidingen tot Voeger

Hoe word je een Voeger? 

Voordat men aan de opleiding tot Voeger kan beginnen moet men in ieder geval een VMBO diploma in zijn bezit hebben. Tijdens de opleiding zelf begint men met de theorie van het metselen en voegen. Daarna ligt er een grote nadruk op in de praktijk leren voegen. Tijdens die praktijkervaringen zal de Voeger in opleiding ook leren omgaan met steigers en het belang van de veiligheid. Een rijbewijs is een vereiste.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voeger

Meer opleidingen Voeger

Weet je nog niet of je Voeger wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voeger of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voeger

Met wie werkt een Voeger samen? 

De Voeger gaat aan de slag nadat de metselaar zijn werk gedaan heeft. Overleg tussen de metselaar en de Voeger is soms nodig om op elkaar af te stemmen op welke manier er gevoegd moet worden. Daarnaast kan de Voeger in contact komen met de gevelreiniger. Als de gevelreiniger erachter komt dat een muur opnieuw gevoegd moet worden, kan hij dit doorgeven aan zijn klanten en een Voeger aanbevelen.


  • Klant
  • Metselaar
  • Gevelreiniger
Voeger


Organisaties waar een Voeger werkzaam is

Waar werkt een Voeger meestal? 

De meeste Voegers komen na hun opleiding in de bouwsector, specifieker bij een voegbedrijf, terecht. Veel Voegers werken als onderaannemer, die tegen een bepaalde prijs per vierkante meter opdrachten aannemen van een hoofdaannemer. Er zijn Voegers die gespecialiseerd zijn in restauratiewerkzaamheden. Deze treden voornamelijk in dienst van bedrijven die gesprecialiseerd zijn in het restaureren van (oude) panden.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Voeger

Waar kun je het beste werken als Voeger? Hieronder vindt je de best door de Voeger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voeger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voeger:

Welke competenties heeft een een Voeger nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Voeger

Wat voor persoonlijkheid heb je als Voeger nodig? 

De Voeger weet wat hij moet doen en gaat doelgericht en efficiënt te werk. Hij krijgt een opdracht en stelt zichzelf tot doel die opdracht zo secuur en goed mogelijk te volbrengen (Succesvolle werker). Daarnaast zorgt de Gevelbehandelaar ervoor dat de muren die hij behandelt er netjes uitzien. Hij zorgt ervoor dat de muren na zijn behandeling visitekaartjes voor het gebouw zijn. Hiervoor stelt de Voeger hoge eisen aan zichzelf (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Voeger


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voeger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voeger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voeger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voeger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voeger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voeger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voeger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voeger iets voor je?

Zou je graag Voeger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voeger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voeger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar