Voetbalanalyticus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voetbalanalyticus? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep voetbalanalyticus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je voetbalanalyticus wordt.

Wat is een Voetbalanalyticus?

De Voetbalanalyticus analyseert voetbalwedstrijden en geeft zijn mening hierover. Voetbal is in Nederland één van de populairste sporten en wordt dan ook door veel mensen gevolgd. In bijvoorbeeld tijdschriften en televisieprogramma’s worden Voetbalanalytici gevraagd naar hun mening en analyse van de wedstrijd.

De Voetbalanalyticus analyseert de gespeelde wedstrijd. De Voetbalanalyticus bespreekt de technieken die gebruikt zijn, hoe deze uitgevoerd is en wat er goed en juist slecht ging. De Voetbalanalyticus geeft hierbij vaak ongezouten zijn mening. In televisieprogramma’s worden vaak meerdere Voetbalanalytici bij elkaar gezet die dan samen over de gespeelde wedstrijden discussiëren. Naast het bespreken van de gespeelde wedstrijden, analyseert de Voetbalanalyticus ook spelsituaties, transfers/geruchten, nog komende wedstrijden, spelers en teams.

De Voetbalanalyticus is vaak zelf ook (prof)voetballer geweest en kent de voetbalwereld daardoor goed. Het werk van de Voetbalanalyticus is natuurlijk wel subjectief. Elke Voetbalanalyticus heeft zijn eigen mening en ideeën en dit kan botsen met de mening en ideeën van andere Voetbalanalytici. Dit levert vaak interessante discussies en inzichten op. De Voetbalanalyticus moet zijn mening dan ook goede kunnen beargumenteren, eventueel aan de hand van beeldmateriaal en moet zijn mening kunnen verdedigen en soms bijstellen.

Wil je werken als Voetbalanalyticus?

Werk je al als Voetbalanalyticus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voetbalanalyticus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Voetbalanalyticus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voetbalanalyticus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voetbalanalyticus

Wat verdient een Voetbalanalyticus?

Hoeveel de Voetbalanalyticus precies verdient, is lastig in te schatten. De Voetbalanalyticus is vaak parttime analyticus en werkt daarnaast ook nog ergens anders.

Salarisschaal Voetbalanalyticus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voetbalanalyticus

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voetbalanalyticus

Wat is de toekomst van Voetbalanalyticus?

De Voetbalanalyticus wordt door zijn kennis en ervaring vaak gevraagd om Voetbalanalyticus te worden. Tot de doorgroeimogelijkheden van de Voetbalanalyticus behoort de kans om vaker gevraagd te worden of een vaste plaats in een tijdschrift of televisieprogramma te krijgen.

Baankans Voetbalanalyticus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voetbalanalyticus worden: Opleidingen tot Voetbalanalyticus

Wil je voetbalanalyticus worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Voetbalanalyticus? 

De Voetbalanalyticus heeft vaak geen specifieke opleiding gevolgd, maar is door zijn ervaring in de voetbalwereld Voetbalanalyticus geworden. Veel Voetbalanalytici zijn zelf (prof)voetballer geweest en worden hierna als Voetbalanalyticus gevraagd door hun kennis van de voetbalwereld.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voetbalanalyticus

Meer opleidingen Voetbalanalyticus

Weet je nog niet of je Voetbalanalyticus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voetbalanalyticus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voetbalanalyticus

Met wie werkt een Voetbalanalyticus samen? 

De Voetbalanalyticus heeft veel connecties in de voetbalwereld, denk aan spelers en trainers. De Voetbalanalyticus die bij een tijdschrift werkt, heeft daarnaast te maken met een redactie. De Voetbalanalyticus die bij de televisie actief is, heeft te maken met een productieteam, andere Voetbalanalytici en een presentator.


Voetbalanalyticus


Organisaties waar een Voetbalanalyticus werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Voetbalanalyticus meestal werkt.

Waar werkt een Voetbalanalyticus?

De Voetbalanalyticus werkt meestal voor een tijdschrift of een televisieprogramma. Voor een tijdschrift schrijft de Voetbalanalyticus zijn mening op en kan hier zijn eigen verhaal van maken. De Voetbalanalyticus die bij een televisieprogramma werkt, zit vaak aan tafel met andere Voetbalanalytici en moet actief zijn mening beargumenteren en verdedigen.

Meer weten over werken in de Sport & Beweging?

Bekijk werken in Sport & Beweging

Best beoordeelde werkgevers Voetbalanalyticus

Waar kun je het beste werken als Voetbalanalyticus? Hieronder vind je de best door de Voetbalanalyticus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voetbalanalyticus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voetbalanalyticus:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Voetbalanalyticus.

Welke competenties heeft een Voetbalanalyticus nodig?

Een Voetbalanalyticus heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Voetbalanalyticus

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Voetbalanalyticus passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Voetbalanalyticus nodig? 

Voor de Voetbalanalyticus is het belangrijk een sterke persoonlijkheid te hebben. De Voetbalanalyticus moet verstand van voetbal hebben en niet bang zijn hier zijn mening over te geven. Ook moet de Voetbalanalyticus een discussie niet uit de weg gaan (Baas). De Voetbalanalyticus moet levendig zijn en zijn mening goed kunnen verwoorden (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Voetbalanalyticus


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Voetbalanalyticus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voetbalanalyticus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voetbalanalyticus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voetbalanalyticus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voetbalanalyticus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voetbalanalyticus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voetbalanalyticus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voetbalanalyticus iets voor je?

Zou je graag Voetbalanalyticus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voetbalanalyticus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Voetbalanalyticus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar