Voorman Schoonmaak Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Voorman Schoonmaak? Lees de functieomschrijving.

Een voorman geeft leiding aan een groep schoonmakers, maar hij werkt ook zelf mee met de schoonmaakwerkzaamheden. In een schoonmaakbedrijf is het hebben van een voorman gebruikelijk, maar niet noodzakelijk. Als er geen voorman is, neemt de objectleider het leidinggevende aspect van een voorman over en worden de feitelijke werkzaamheden volledig aan de schoonmakers overgelaten. Een voorman stuurt een groepje schoonmakers aan tijdens de werkzaamheden en draagt zorg voor het soepel verlopen van een opdracht. De taken van een Voorman zijn onder andere:  het voeren van werkoverleg met schoonmaakmedewerkers, toezicht houden en coördineren van het schoonmaakpersoneel, controleren van de apparatuur, schoonmaakwerk controleren, controle houden op de hygiëne-voorschriften en zelf schoonmaakwerkzaamheden verrichten.

Een Voorman legt verantwoording aan een objectleider af en volgt aanwijzingen van deze op. Het leidinggevende aspect van een voorman beslaat vooral feitelijke en eenvoudige aanwijzingen geven aan schoonmakers tijdens de werkzaamheden zelf, terwijl de objectleider op een grotere schaal indirect leiding geeft aan dezelfde groep bijvoorbeeld door het maken van planningen.

Wil je werken als Voorman Schoonmaak?

Werk je al als Voorman Schoonmaak en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Voorman Schoonmaak worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Voorman Schoonmaak, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Voorman Schoonmaak in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

204


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Voorman Schoonmaak

Wat verdient een Voorman Schoonmaak?

Een Voorman valt onder de schoonmaak cao. Als secundaire arbeidsvoorwaarden valt er onder andere een reiskostenvergoeding, een winstuitkering, en een opleidingsplan te lezen.

Salarisschaal Voorman Schoonmaak

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Voorman Schoonmaak

Op zoek naar een nieuwe baan als Voorman Schoonmaak? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Voorman Schoonmaak. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Voorman Schoonmaak vacatures

Meewerkend voorman productie
Board Engineering
Opstellen productieplanningen Aansturen en motiveren van het team Verantwoordelijk voor rapporteren van (productie)resultaten Regelen van het voorraadbeheer Beheren van de voortgang van het productieproces Uitvoeren van kwaliteitscontroles Uitvoeren van productiewerkzaamheden …
Meewerkend Voorman
Seven Oaks
Jij biedt, als Meewerkend Voorman, de ondersteunende hand bij de uitvoering en begeleiding van projecten. Jij geeft leiding en instructies aan het projectteam en samen met de werkvoorbereider, uitvoerder en …
Meewerkend voorman intern transport en fustloods
Teamflex
Jij bent degene die als meewerkend voorman met inzet en enthousiasme een positieve bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze ambitieuze doelen. Voor een van onze grootste klanten in …
Meewerkend voorman verpakking 5- ploegen (m/ v)
Aviko
Geef jij graag leiding aan een divers team, maar werk je net zo graag mee? Heb jij een mbo-diploma niveau 3 of 4 en technisch inzicht? Vind je het leuk …
Meewerkend voorman
Olympia
Het bedrijf is wereldwijd een top drie speler op het gebied van warmwateroplossingen. Zij ontwikkelen, fabriceren en assembleren warmwaterboilers voor onder andere hotels, campings en sportscholen en opereren zo op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Voorman Schoonmaak

Hoe goed is de toekomst voor de Voorman Schoonmaak? 

De functie Voorman is niet in ieder schoonmaakbedrijf aanwezig. Als er niet gewerkt wordt met een Voorman, moet een objectleider het leidinggevende aspect van de werkzaamheden van een Voorman overnemen. Het ligt dus aan de organisatiestructuur van een schoonmaakbedrijf of de functie van Voorman bekleed wordt.
Ondanks dat het niet noodzakelijk is om een Voorman in een schoonmaakbedrijf te hebben, is het wel veelvoorkomend. Dit, plus het feit dat schoonmaakwerkzaamheden altijd noodzakelijk zijn, zorgen ervoor dat de arbeidsmarkt voor een Voorman goed is.

Directe doorgroeimogelijkheden voor een Voorman in de schoonmaaksector is tot de functie van objectleider. Echter, voor de functie van objectleider is, in tegenstelling tot de functie van Voorman, vaak een specifieke opleiding vereist. Omdat dit vereiste gesteld is, is het voor een Voorman niet gemakkelijk om door te groeien binnen de schoonmaaksector.

Baankans Voorman Schoonmaak

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

204


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Voorman Schoonmaak worden: Opleidingen tot Voorman Schoonmaak

Hoe word je een Voorman Schoonmaak? 

Voor het beroep van Voorman is geen opleiding vereist. De functie voorman is een functie waar iemand tot door kan groeien door een periode uitstekend werk als schoonmaker verricht te hebben en blijk te hebben gegeven van aanleg tot leidinggeven. Ervaring in de schoonmaaksector is daarom een absoluut vereiste bij de sollicitatie voor de functie Voorman.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Voorman Schoonmaak

Meer opleidingen Voorman Schoonmaak

Weet je nog niet of je Voorman Schoonmaak wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Voorman Schoonmaak of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Voorman Schoonmaak

Met wie werkt een Voorman Schoonmaak samen? 

Een Voorman staat in contact met twee andere functies: de schoonmaker en de objectleider.

Met de schoonmaker staat de Voorman tijdens zijn werkzaamheden in nauw contact mee, omdat hij altijd tussen het team van schoonmakers werkzaam is. Hij geeft leiding aan de groep, maar werkt zelf ook mee.

De objectleider geeft aanwijzingen aan de Voorman. Het contact tussen de Voorman en de objectleider kan intensief zijn, maar het kan ook zijn dat de objectleider eens per week aanwijzingen in het algemeen geeft.


Voorman Schoonmaak


Organisaties waar een Voorman Schoonmaak werkzaam is

Waar werkt een Voorman Schoonmaak meestal? 

De werkzaamheden van een Voorman kunnen op verschillende locaties plaatsvinden, zoals in een hotel, een schoolgebouw, een ziekenhuis of een kantoor. Een Voorman is vaak niet in dienst bij de organisatie van een gebouw, maar van een schoonmaakbedrijf die door dat bedrijf ingehuurd wordt om de schoonmaakwerkzaamheden te verrichten. Het schoonmaakbedrijf is een profit-organisatie.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Voorman Schoonmaak

Waar kun je het beste werken als Voorman Schoonmaak? Hieronder vindt je de best door de Voorman Schoonmaak beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Voorman Schoonmaak.

Competenties, Skills en Vaardigheden Voorman Schoonmaak:

Welke competenties heeft een een Voorman Schoonmaak nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Voorman Schoonmaak

Wat voor persoonlijkheid heb je als Voorman Schoonmaak nodig? 

Een Voorman is niet zomaar een schoonmaker, maar geeft tijdens de werkzaamheden van schoonmaker ook leiding aan de groep waar hij deel van uitmaakt. Hierdoor moet een Voorman een baas zijn. Hij moet zorgen dat tijdens de werkzaamheden alles soepel verloopt.

Een Voorman geeft niet alleen feitelijke leiding aan een groep schoonmakers, hij maakt daar ook deel van uit. Hij zal dus zelf ook dezelfde schoonmaakwerkzaamheden verrichten als anderen. Omdat hij zelf ook schoonmaakwerk doet, dient een Voorman een succesvolle werker te zijn. Van een Voorman wordt niet alleen verwacht dat hij de schoonmaakwerkzaamheden goed doet, hij moet deze uitstekend doen. Hij dient minstens even goed te presteren als de rest van de schoonmakers.

Bekijk de persoonstypen voor Voorman Schoonmaak


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Voorman Schoonmaak

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Voorman Schoonmaak

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Voorman Schoonmaak

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Voorman Schoonmaak

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Voorman Schoonmaak dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Voorman Schoonmaak belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Voorman Schoonmaak. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Voorman Schoonmaak iets voor je?

Zou je graag Voorman Schoonmaak willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Voorman Schoonmaak bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar